Adaptirano mleko proti krčem

Adaptirano mleko za otroke je nadomestek materinega mleka, ki zagotavlja otroku vse potrebne snovi za zdrav razvoj. Kadar mamica ne more dojiti ali le delno doji, je smiselna uporaba adaptiranega mleka. Adaptirano mleko je kravje mleko v prahu, obogateno z beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, aminokislinami, vitamini in minerali. Adaptirano mleko je popolna uravnotežena prehrana za otroka do šestega meseca starosti. Kasneje se adaptirani nadomestek uživa kot dodatek k uravnoteženi prehrani, saj ne zadostuje več samo kot osnovna hrana, ki jo otrok potrebuje za zdrav razvoj. Priporočljivo je, da otrok pije adaptirano mleko do tretjega leta starosti.

V naši ponudbi tudi adaptirano mleko proti krčem in za nedonošenčke

Adaptirano mleko proti krčemV našem programu imamo različna adaptirana mleka: standardno, adaptirano mleko brez laktoze (pri preobčutljivosti na laktozo), adaptirano mleko proti krčem (z zmanjšano vsebnostjo laktoze), proti polivanju (brez laktoze z dodanim koruznim škrobom), proti zaprtju (s povečano vsebnostjo laktoze), za nočno hranjenje (s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati). Adaptirano mleko ni enakovredno materinemu mleku, je pa najboljši približek. Adaptirani nadomestek z laktozo ali brez laktoze je primeren tudi za nedonošenčke. Zmanjšano vsebnost laktoze, ki je prilagojena presnovi in zato preprečuje nastanek plinov in vetrov v tankem črevesju, ima tudi naše adaptirano mleko proti krčem. Krči so lahko vzrok pomanjkanja encima laktaze, ki skrbi za presnovo laktoze v tankem črevesju. Del laktoze lahko ostane v tankem črevesju neprebavljene zato fermentira in povzroča nastanek plinov in vetrov, ki se kažejo kot napenjanje in vetrovi. Otroci, ki imajo krče zaradi neprebavljene laktoze, neutolažljivo jokajo, od napenjanja so rdeči v obraz, nogice veliko krčijo. Naše adaptirano mleko proti krčem bo rešilo veliko prej omenjenih težav, vi in vaš malček pa boste zato občutno lažje zatisnili oči. Katero adaptirano mleko boste izbrali za svojega malčka, je seveda v največji meri odvisno od njegovih potreb.

adaptirano mleko brez laktozeAdaptirano mleko za nedonošenčke tudi brez laktoze

Poleg adaptiranega mleka proti krčem moramo omeniti še naše adaptirano mleko brez laktoze, ki je posebej zasnovano za otroke, ki so preobčutljivi na beljakovine kravjega mleka, in za otroke, ki prekomerno polivajo. Adaptirana formula brez laktoze lajša težave preobčutljivosti na laktozo, ki se kaže v prebavnih težavah in srbečici kože, ter zmanjšuje količino in pogostost polivanja. Adaptirani formuli brez laktoze je dodan koruzni škrob, ki lajša težave preobčutljivosti, hkrati pa hrano zgosti, kar preprečuje polivanje. Nedonošenčkom smo v naši ponudbi adaptiranega mleka namenili posebno skrb. Adaptirano mleko za nedonošenčke brez laktoze vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka. Veliko staršev pritrjuje, da je adaptirano mleko za nedonošenčke iz naše ponudbe rešilo marsikatero težavo. Zato se vam naše adaptirano mleko za nedonošenčke splača preizkusiti. Ne dvomimo namreč, da vi in vaš otrok z njim ne bosta zadovoljna. Enako seveda velja tudi za naše adaptirano mleko proti krčem.

Morda ti bo všeč tudi...