Aerobika

Aerobika je družabna aktivnost in moderen način rekreacije v svetu, kjer ima zdravo življenje vse večji pomen. Z aerobiko si boste zagotovili boljšo kakovost življenja, okrepili si boste samozavest in omilili, ali pa celo preprečili pojave določenih bolezenskih stanj. Za fizično aktivnost ni potrebno oditi v drage fitnes studie, ampak je aerobika lahko vaša dnevna vadba kar doma. Vse kar potrebujete je nekaj športnih pripomočkov in disciplina, da bo aerobika postala vaša dnevna rutina. V naši prodajalni vam na izbiro ponujamo veliko športnih pripomočkov za vadbo. Lahko si priskrbite steper za aerobiko, saj je »aerobic step« aerobna vadba, zaradi svoje učinkovitosti v zadnjih letih postala ena izmed najbolj razširjenih oblik vadbe v svetu in pri nas. Najbolj prodajan artikel je zagotovo step pručka za aerobiko. Cena je zelo konkurenčna in rezultati so izvrstni. Zelo aktualna za trening je tudi aerobna zanka, ki bo poskrbela za zgornji in spodnji del telesa. V veliko pomoč vam bodo uteži za aerobiko in še mnogo drugih. Vsekakor je najbolj zdrava izbira za dobro počutje in sproščanje stresa – šport. Aerobika je vadba, ki bo vključila vaše celotno telo. Še posebej je priporočljiva v zimskem času, ko so aktivnosti zunaj veliko bolj omejene kot v toplih mesecih. Nabavite si steper za aerobiko, ki ga lahko vključite skoraj v vsako vajo.

Steper ali step pručka za aerobiko – cena je zanemarljiva glede na učinek

Steper za aerobiko je edinstvena naprava za aerobno vadbo. Vadba je energična, razgibana in zabavna. Pri vadbi je steper za aerobiko pripomoček, kateri pripomore k maksimalnemu izgubljanju maščob na kritičnih predelih in prispeva k oblikovanju trebuha, nog in zadnjice ter krepi mišice medeničnega dna. Step aerobika spodbuja v ljudeh čisto energijo in zadovoljstvo. Vadba vas drži v napetosti od ogrevanja do ohlajanja, da bo še bolj intenzivna pa lahko poleg uporabljate tudi uteži za aerobiko. Pri step aerobiki se krepi in oblikuje celo telo (predvsem spodnji del), srčno-žilni in dihalni sistem, razvija se mišična moč in povečuje razgradnja maščob. Steper za aerobiko je enostaven in učinkovit pripomoček, vadba z njim pa je lahko zelo dinamična. Njegova enostavnost je privlačna za ljudi, ki niso v dobri formi in želijo postopoma povečati svojo moč. Pri aerobni vadbi na steperju za aerobiko, pa nikar ne pozabite na pravilno dihanje in raztezne vaje za mišice ob koncu treninga.

Aerobika

Aerobna zanka – vedno bolj poznana in bodoči hit v svetu aerobike

Aerobna zanka je lahek gumijast pas, ki krepi mišice – kadarkoli in kjerkoli! Izdelana je iz trpežne elastične gume. Uporabite jo za oblikovanje zadnjice, stegen, rok, trebuha, skratka celega telesa in rezultati bodo odlični. Zaradi oblike aerobne zanke jo z lahkoto spravite v kovček, ko greste na potovanje, ali pa jo spravite v predal v pisarni. Ker je širša kot drugi trakovi lepo oprime vaše noge in roke ter se ne zareže v kožo. Moč raztezanja in sproščanja napetosti aerobne zanke se poveča ali zmanjša, zaradi česar je idealna za začetnike, ko mišice še niso dovolj močne.  Moč napetosti aerobne zanke je dobavljiva v različnih jakostnih stopnjah, zato lahko uporabite tisto, ki ustreza vaši trenutni stopnji kondicije. Aerobna zanka hitro in učinkovito izboljša mišično moč zato jo veliko ljudi uporablja za zdravljenje težav z mišično koordinacijo in za rehabilitacijo po poškodbah ali boleznih. Aerobna zanka je praktični vadbeni pripomoček, ki bo izboljšal učinkovitost vaše vadbe in je odlična vadbena oprema za domačo uporabo. Je izboljšana različica elastičnih trakov za raztezanje, ki jih že dolgo poznamo.

Uteži za aerobiko pripomorejo k porabi kalorij in lepo oblikujejo telo

Uteži za aerobiko lahko uporabite pri mnogo vajah. Vedno najprej začnite trening z ogrevanjem, da ne pride do poškodb. Pri ogrevanju vam je lahko v pomoč aerobna zanka. Teža uteži za aerobiko je odvisna od vaše telesne pripravljenosti. Vendar pa velja, če vadba ne izzove nobenega napora je utež prelahka. Primerne uteži za aerobiko so tiste, ko s težavo naredite nekje od 12 do 15 ponovitev vaj. Ko boste napredovali pri moči, povečajte težo uteži za aerobiko. Vedno dajte prednost pravilni izvedbi, kar je zlato pravilo pri vadbah. Pogosteje ko boste izvajali trening z utežmi, močnejše bodo mišice, hitrejša bo presnova, več kalorij boste porabili in hitreje boste izpopolnili telo. Ker so mišice težje od maščobe se v prvih tednih s številko na tehtnici nikar ne obremenjujte, ampak se raje izmerite z metrom. V naši ponudbi boste našli veliko različnih modelov uteži za aerobiko. Cena naših uteži, steperja, aerobne zanke, ravnotežnih plošč, žog, podlog za vadbo in še mnogo drugih športnih pripomočkov je zelo konkurenčna in artikli so kakovostni.

Uteži za aerobiko

Steper za aerobiko – pazite, da ne pride do poškodb

Ker je steper za aerobiko vključen v skoraj vsako vadbo, naj vas opozorimo na previdnost pred poškodbami. Izogibajte se odbijanju s steperja, poskrbite da bo njegova višina ustrezala dolžini vaših nog  in pazite, da boste na steper za aerobiko stopali s celim stopalom. Privoščite si trenutke zase. Step pručka za aerobiko vas bo navdušila.

Morda ti bo všeč tudi...