Alu nadgradnja

V AMK servisu ponujamo različne možnosti nadgradnje vozil. Tako se lahko stranke pri nas odločajo tako za nadgradnjo osebnih kot tudi za nadgradnjo tovornih vozil. Najpogosteje se stranke odločajo za nadgradnje tovornih vozil, saj le ta uporabljajo v najrazličnejše namene. Pri nas zato ponujamo nadgradnjo dostavnih vozil, nadgradnjo kombijev, rešilnih vozil, gasilskih avtomobilov, pa tudi nadgradnjo drugih tovornih vozil. Poleg tega pa se v AMK servisu posvečamo tudi predelavi oz. nadgradnji osebnih vozil. Posebno pozornost posvečamo nadgradnji vozil, da so le-ta po nadgradnji primerna tudi za invalide, ki jim je tako omogočena varna in enakopravna udeleženost v promet.

Alu nadgradnja

Alu nadgradnje so trpežne in se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo

Dan danes je izjemno popularna alu nadgradnja. Alu nadgradnja je nadgradnja vozil z aluminijevimi elementi. Aluminij se lahko pohvali z veliko pozitivnimi lastnosti. Gre za srebrno mehko, nemagnetno kovino, ki jo lahko tako relativno enostavno oblikujemo in je zato v nadgradnji avtomobilov še posebej popularna. Ker je kovina masivna se lahko pohvali z dolgo obstojnostjo in visoko trpežnostjo, kar vodi v dolgo življenjsko dobo alu nadgradnje, ki smo jo vozilu dodali. Aluminij je tudi dober toplotni in električni prevodnik.

Kakšne nadgradnje ponujamo v osebnem programu?

Naš osebni program je sestavljen iz široke ponudbe različnih tipov predelav in alu nadgradenj. Ker je pri  izbiri alu nadgradnje vozila ključen osebni pristop, vsem svojim strankam ponujamo tudi možnost svetovanja. Pri alu nadgradnji bomo dosledno upoštevali želje uporabnika in sofinancirane možnosti (delno ali v celoti), ki jih nudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Osebni program zajema naslednje možnosti predelave:

  • Mehanske klančine: že enostavna mehanska klančina lahko izjemno olajša vsakodnevna opravila, saj premagovanje višin predstavlja eno izmed najpogostejših težav oseb v invalidskem vozičku. Klančina vam lahko olajša tako premikanje v in iz vozila kot premagovanje stopnic, pragov in drugih ovir. Mehanske klančine za osebna vozila so lahko enkrat ali dvakrat preklopne, izdelujemo pa tudi teleskopske klančine. Klančine so izdelane iz kakovostnega aluminija, so zaščitene so proti zdrsom, dimenzije pa se prilagodijo vozilu in uporabniku. Vse klančine so opremljene z dokumenti za homologacijo.
  • Dvižne ploščadi za osebna vozila: naš glavni dobavitelj dvižnih ploščadi in dvigal za osebna vozila je podjetje Dhollandia, ki prihaja iz Belgije. Produkti podjetja so kakovostni in obstojni ter tako zagotavljajo popolno zadovoljstvo stranke ob alu nadgradnji
  • Namestitev opreme za samostojno upravljanje vozila: Samostojno vožnjo iz invalidskega vozička zagotovimo z več pripomočki, ki se med seboj povezujejo. Pri tem uspešno sodelujemo s švedskim podjetjem Autoadapt, ki proizvaja vrsto prilagoditvenih elementov.
  • Namestitev privezovalnih elementov za invalidski voziček: za pritrjevanje invalidskega vozička v vozilu imamo dve možnosti. Prvo poteka prek talnih letev in varnostnih pasov, druga pa prek elektronskega sistema za pritrditev vozička.

Nadgradnja tovornih vozil z alu elementi je prav tako popularna

Vidimo torej, da je alu nadgradnja v svetu osebnih avtomobilov relativno razširjena. Vendar se alu nadgradnja uporablja tudi pri nadgradnji tovornih vozil. Naš tovorni program zajema:

  • Lažje variante odstranljivih navoznih klančin: uporabljajo se predvsem za nalaganje težkih bremen s kolesi. Poznamo takšne, ki jih montiramo v vozilo ali prenosljive. Tiste, ki so montirane v vozilo, so hitro odstranljive, njihovo čiščenje, shranjevanje in uporaba pa so enostavni. Za manjša vozila priporočamo preklopne navozne klančine, saj tako dosežemo želen kot, ki je še primeren za uporabo. Pohodna površina je lahko aluminijasta plošča, lahko pa je tudi ojačana mreža, ki povečuje vidljivost nazaj in se še enostavneje čisti. Ta dosega nosilnost do 450kg.
  • Pvc obloge tovornega prostora: z notranjo oblogo iz PVC materiala bomo tovor dobro zaščitili pred zunanjimi vplivi. Obliko PVC oblog prilagodimo tipu in funkciji vozila. Najpogosteje se uporablja za prevoz živil (v skladu s predpisi HACCP), farmacevtskih izdelkov in nevarnih snovi (v skladu s predpisi ADR).
  • Nakladalne ploščadi za kombije: nakladalna ploščad je primerna za naslednja vozila: R-Master, P-Boxer, C-Jumper, F-Ducato, F-Tranzit, Iveco Daily in M-Sprinter. Nosilnost nakladalne ploščadi je 500-750kg.
  • Izotermične nadgradnje (komore): za prevoz različnih prehrambenih artiklov s kontrolirano temperaturo do -25st.C služijo izotermične komore, ki zagotavljajo, da se blago ne bo pokvarilo. V kombinacijami s pregradnimi stenami, ki so lahko fiksne, pomične in dvižne, pridobimo več različnih temperaturnih prostorov (-25st.C/0st.C/+6st.C) v notranjosti komore.

Nadgradnja tovornega vozila

Več o alu nadgradnji vozil si lahko preberete na naši spletni strani

Vas zanima več o alu predelavi vozil ali nadgradnji vozil s kesonom? Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi nadgradnje vozil, ki jo ponujamo. Odločite se lahko tako za nadgradnjo tovornih vozil, kot tudi za nadgradnjo dostavnih in osebnih vozil. Možnosti so pravzaprav neomejene. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o alu nadgradnji še zastavljajo ter vam tako pomagali pri odločitvi o nakupu storitve.

Morda ti bo všeč tudi...