Aminokisline in proteini pomagajo okrepčati telo in imunski sistem

Aminokisline in proteini so ključni pri regeneraciji mišične mase. BCAA aminokisline preprečujejo razgradnjo mišic, spodbujajo obnovo celic in rast mišične mase. Proteini so kot osnovni gradniki mišičnega tkiva ključni pri oblikovanju popolne postave. Pomanjkanje aminokislin in proteinov vodi do utrujenosti, počasnejšega celjenja ran in izgubi mišične mase. Brez kvalitetnega počitka in proteinov po vadbi lahko intenzivni fizični napor telo oslabša, namesto utrdi. Posebno za varno, kakovostno pridobivanje mišične mase je zadosten vnos proteinov in ogljikovih hidratov po vadbi ključnega pomena. Tako imenovani gainerji so izdelki THE Nutrition, ki zagotavljajo hitrejše celjenje mikro poškodb, ki se pri velikem stresu utrgajo znotraj mišičnega tkiva in vodijo do razgrajanja mišične mase.

Proteini olajšajo zdravo, naravno pot k izoblikovanju popolne postave

Proteinski obrok je obogaten z vitamini, minerali in je osnovan popolnoma na beljakovinski osnovi. Vsebnost maščobe in ogljikovih hidratov je izjemno nizka, kar olajša proces hujšanja. THE Nutrition stremi, da bi bila vsebnost maščobe nizka le 1 g v vseh njihovih izdelkih. Kot nizko-kalorični obroki, proteinski izdelki niso nezdravi ali škodljivi. Kljub temu so nasitni in dobrega okusa. Izbira okusa je prepuščena stranki in ne vpliva na delež sladkorja v prodajnih whey proteinskih izdelkih. THE Nutrition je izoblikoval celotno linijo izdelkov, ki so popolnoma brez kalorij in služijo kot poživilo po stresnem dnevu ali dolgem, napornem treningu. V vseh njihovih prodajnih izdelkih je okrepčana vsebnost aminokislin, ki služijo pri sintezi beljakovin v človeškem telesu. Istočasno so beljakovine odgovorne za obnovo celic v telesu. Pomanjkanje beljakovin tako lahko vodi do počasnejšega okrevanja po telovadbi in daljše trajajoč občutek utrujenosti, posledično celo do splošno slabše počutje in slabše delovanje imunskega sistema. Utrujeno telo in občutek pomanjkanja energije dolgoročno otežuje vzdrževanje redne fizične aktivnosti in pot do popolne postave.

proteini fitness

Gainerji ali proteini za večjo mišično maso brez dopinga

Vsak lahko doseže svojo idealno postavo, ne glede na to ali je to s pomočjo hujšanja ali pridobivanja mišične mase. Gainerji so izdelki THE Nutrition, ki temeljijo na ogljikovih hidratih in pomagajo športnikom do močnejšega telesa. Ogljikovi hidrati so osnovno gorivo za energijo in učinkovito delovanje vsega telesa.  Gainerji in proteini uporabnikom pomagajo dosegati boljše rezultate. Telesu podajo energijo, ki jo nujno potrebuje in pripomorejo k daljšemu treningu ali višji intenzivnosti.  THE Nutrition prodajna ponudba je odlična za fizične aktivnosti, ki zahtevajo veliko napora. Gainerji oz. proteini so priporočeni predvsem za dvigovanje uteži ali vzdržljivostne športe, kot so kolesarjenje ali tek.

Brez zadostnega kalorijskega vnosa telo ni sposobno vzdrževati visoke intenzivne vadbe čez daljše obdobja. Pojavijo se mikro poškodbe v mišičnem tkivu, ki vodijo do razgrajanja telesne mišične mase. Namesto oblikovanja močne športne postave, telo izgleda vedno šibkejše. Aminokisline in proteini zagotovijo, da je regeneracija mišic hitra in učinkovita. Zdrave mišice in zadosten vnos kalorij je ključen za dolgoročni uspeh. Posebna prednost proteinov po vadbi je njihova izjemna spodobnost hitrega prehoda v kri. Telo je skoraj v trenutku okrepljeno, misli pa ostrejše. Poleg tega so proteinski napitki hitro pripravljeni in lahko prenosljivi. S seboj jih vedno lahko vzamemo na pot. Nudijo minimalno truda pri pripravi in praktično uživanje. Predvsem po dolgem dnevu  ali v časovni stiski so nenadomestljivi.

Proteini so odlični za fitnes in redno intenzivno fizično aktivnost

Proteini v fitnesu so pogost pojav. Pri treningu visoke intenzivnosti telo porabi veliko energije, ki jo je potrebno kvalitetno in hitro nadomestiti. Aminokisline in proteini uporabniku dopuščajo, da se okrepča in nadaljuje vadbo brez velike izgube časa, ki je v današnji dobi izjemno velikega pomena in učinkovito, zdravo nadomestilo obroka uporabniku prihrani dragocen čas. Že pred začetkom treninga se je smiselno pripraviti s kombinacijo kreatina in arginina, ki povečata telesno moč. Športnik se posledično potrebuje ustaviti za premor redkeje in se po treningu počuti bolje. Med treningom so najbolj priporočene BCAA aminokisline in proteini. Aminokisline služijo pri sintezi beljakovin in so ključne za obrambo pred obrabo mišic med fizičnim naporom. Najpomembnejša je seveda hidracija, na katero se ne sme nikoli pozabiti. Po treningu strokovnjaki pri THE Nutrition priporočajo proteinsko prehransko dopolnila za vsakogar, ki bi si želel shujšati. Za vsakogar, ki bi si želel izoblikovati popolno postavo, so priporočeni gainerji – to je mešanica proteinov in ogljikovih hidratov. Ne glede na končni cilj je pomembno telo okrepiti in nadomestiti del izgubljenih kalorij ter energije.

proteini popolna postava

Proteini po vadbi za kvalitetno in zdravo pridobivanje mišic

Redna fizična aktivnost je nujna za vsakršno spremembo postave, poskrbeti pa je treba, da v procesu telesu ne škodujemo na dolgi rok. Moč in mišično maso je mogoče ohranjati le, če istočasno skrbimo tudi za učinkovito okrevanje po vadbi in počitek. Proteini po vadbi telo okrepčajo in športniku pripomorejo hitreje doseči svoje cilje. Kljub temu je želene rezultate brez ravnovesja v preostalih delih življenja veliko težje doseči. Spanje in kvalitetna prehrana so izjemnega pomena. Pomanjkanje spanja in pogoste nezdrave odločitve pri prehrani vodijo do utrujenosti in slabšega imunskega sistema. Gainerji ali proteini sami ne morejo nadomestiti slabega življenjskega sloga. THE Nutrition prehranski izdelki pripomorejo k boljšemu počutju, več energije in hitrejši regeneraciji po vadbi, vendar le ob kvalitetnem življenjskem slogu izven fitnesa.

Morda ti bo všeč tudi...