Aminokisline za hujšanje – prehransko dopolnilo, brez katerega ne gre

Aminokisline BCAA za hujšanjeAminokisline za hujšanje nam lahko v primeru redne uporabe zelo pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov. V manjših količinah jih sicer najdemo v živilih, kot so korenje, zelena solata, avokado, papaja, jajca, soja, česen, šparglji, čebula in drugih, vendar je v primeru potrebe po hujšanju bolje poseči po aminokislinah, ki so na voljo v obliki prehranskega dopolnila. Te se mnogokrat nahajajo v obliki prahu, ki ga zmešamo z vodo in ga zaužijemo nekaj minut pred treningom. Še posebej velik pomen pri tem ima glutamin, ki v človeškem telesu opravlja številne pomembne funkcije in sodeluje v mnogih fizioloških procesih – od zagotavljanja normalnega delovanja imunskega sistema in črevesja, pa vse tja do polnjenja glikogenskih zalog, omogočanja delovanja možganov in spodbujanja izločanja rastnega hormona. Aminokisline za hujšanje so kot prehransko dopolnilo še posebej učinkovite v kombinaciji z uravnoteženo, zdravo prehrano in redno telesno aktivnostjo. Pogosto se jih poslužijo tudi tisti, ki se ukvarjajo z bodybuildingom in z drugimi vrstami športne aktivnosti. Vsaka izmed aminokislin ima svojo lastno vlogo v človeškem telesu, za hujšanje pa so še posebej pomembne lizin, arginin in triptofan, med katerimi je slednji najmočnejši. Ker gre za snovi, ki aktivirajo delovanje hormonov in regulirajo metabolizem, so zelo učinkovite pri podpiranju zdrave izgube odvečnih kilogramov. Najboljše aminokisline za hujšanje v obliki prehranskega dopolnila najdete v spletni trgovini The Nutrition, kjer vas čaka zares pestra ponudba z najrazličnejšimi okusi, izmed katerih so prav zares vsi izjemni.

Katere aminokisline naj izberem za hujšanje?

Najprej se je potrebno vprašati, kaj je pravzaprav naš cilj. Želimo s pomočjo prehranskega dopolnila v kombinaciji z uravnoteženo, zdravo prehrano in telesno aktivnostjo povečati mišično moč, izboljšati kvaliteto treninga, pospešiti pretok krvi in povečati miselno sposobnost, ali pa želimo aminokisline uporabiti v namen hujšanja? V tem primeru je dobro poiskati takšne, ki vsebujejo glutamin, odlična izbira pa so tudi drugi izdelki v prahu, kot so THE L-Carnitine + Green Tea – izvrstna kombinacija za vsakogar, ki pazi na svojo telesno težo. Njihova naloga je pospeševanje metabolizma in hitrejše kurjenje odvečne maščobe, zato so te aminokisline idealna izbira za hujšanje. Izdelek je še posebej primeren za tiste, ki so občutljivi na stimulanse, prav tako pa gre za naraven način pospeševanja metabolizma. Prehranska dopolnila svojo funkcijo opravljajo natančno, če jih uporabljamo v skladu s priloženimi navodili za uporabo, kar velja tudi za aminokisline za hujšanje.

Zakaj izbrati prehranska dopolnila?

Aminokisline v prahu prehransko dopolniloAminokisline v prahu so naravno prisotne v nekaterih živilih, po katerih pa (tudi zaradi pomanjkanja časa) posegamo vse redkeje. Enako pomembne so za moške in za ženske, še posebej pa za posameznike, ki se ukvarjajo z bodybuildingom. Če pa imamo v mislih hujšanje, je potrebno omeniti, da imajo tokrat predstavnice nežnejšega spola veliko prednost, saj aminokisline izkoriščajo precej bolj temeljito. Nujno potrebne so za rast mišic in za popravila mikropoškodb, do katerih prihaja med intenzivnim treningom, res pa je, da z njihovim vnosom v telo ne smemo pretiravati, kar velja za praktično vse vrste prehranskih dopolnil. Če presežka, ki se zaradi neupoštevanja navodil za jemanje nakopiči v telesu, ne porabimo, se bo le-ta naložil v telesu v obliki maščobnega tkiva, česar si pri hujšanju prav gotovo ne želimo. Kar je torej pomembno pri jemanju aminokislin, je to, da jih jemljemo v skladu z navodili proizvajalca in z njihovim jemanjem ne pretiravamo. Pred športno aktivnostjo in po njo se priporoča jemanje BCAA za boljšo regeneracijo, zato si je vredno zapomniti, da je pri beljakovinah pomembno predvsem kdaj in kako jih jemljemo, zlasti, kadar gre za prehransko dopolnilo za hujšanje. Aminokisline uporablja vse več rekreativnih in profesionalnih športnikov, ker se zaradi svoje kemijske sestave zelo hitro po zaužitju iz želodca premaknejo v tanko črevo, od koder se takoj absorbirajo v kri. So odličen dodatek k zdravi prehrani in redni telesni aktivnosti.

So aminokisline primerne za zdravo hujšanje?

Odgovor je brez dvoma pritrdilen. Gre za vir energije med vadbo, ki v telesu zelo hitro in na povsem neškodljiv nadomesti manjkajoče rezerve. Kadar se lotimo hujšanja ali pa želimo povečati mišično maso, nam žal prehranski viri ne morejo ponuditi dovolj, zato posegamo po prehranskih dopolnilih. Z njimi ne obremenjujemo jeter, ker se v njih ne presnavljajo, temveč potujejo naravnost v mišice. Hkrati prispevajo še k zmanjšanemu nastajanju mlečne kisline v mišicah, ki je zelo neprijetna posledica pretirane vadbe ali vadbe, pred oziroma po kateri se nismo dovolj ogreli. Jemanje aminokislin je pri hujšanju nepogrešljivo in celo priporočljivo s strani mnogih strokovnjakov, saj med telesno aktivnostjo zaščitijo mišično maso, nas oskrbijo z veliko mero energije in nenazadnje prispevajo tudi k boljšemu počutju. Pomanjkanje teh zelo pomembnih snovi v našem telesu vodi do nenehnih napadov lakote, slabšega počutja, pomanjkanja energije in drugih težav, ki jih ne moremo zlahka odpraviti. V spletni trgovini The Nutrition lahko najdete ustrezno rešitev.

Morda ti bo všeč tudi...