Varilni aparati MIG-MAG so univerzalni, primerni za različne materiale

Varilni aparati so pripomočki, ki ne smejo manjkati nobenemu mojstru, zlasti MIG-MAG, ki so povsem univerzalni ter zato primerni za varjenje najrazličnejših materialov. Najdemo jih v domačih in profesionalnih delavnicah, v katerih se uporabljajo pri obeh postopkih varjenja – MIG in MAG, le, da moramo pri tem zamenjati vrsto plina. V prvi vrsti moramo vedeti, kateri varilni aparat je primeren za delo, ki ga želimo opraviti. Vsakdo, ki ima z varjenjem veliko izkušenj, pri tem ne bo imel težav, tisti, ki se tega opravila lotevajo prvič, pa bodo zagotovo potrebovali nasvet strokovnjaka iz specializirane prodajalne ali izkušenega varilca. Med MIG in MAG varjenjem je razlika v plinu, ki ga uporabljamo Pri prvem je to argon v kombinaciji z neoplaščeno metodo, pri drugem pa ogljikov dioksid. To pa ni edina razlika med omenjenima načinoma. Pri MIG nam omogoča doseganje boljših, kakovostnejših zvarov. Varilni aparat, ki se uporablja v ta namen, nam omogoča oba načina varjenja, kar je njegova velika prednost. Uporabimo ga lahko tako za varjenje kovin, kot tudi zlitin, z njim pa se lahko lotimo še nerjavnih in legiranih jekel. Izbira varilnega aparata je odvisna od tega, ali bomo napravo uporabljali samo v domači delavnici, ali potrebujemo napravo za profesionalno uporabo. Od tega sta namreč odvisni zmogljivost in cena varilnega aparata, ki ga bomo izbrali. Za domače delavnice so idealna izbira prenosni varilni aparati, ki so lahki. Če želimo, da nam bo izbran varilni aparat dobro služil, izbirajmo med priznanimi blagovnimi znamkami. V kolikor dvomite v poreklo varilnega aparata, takšne naprave ne izberite za domačo ali profesionalno uporabo.

Varilni aparati mig mag 210l

Kakšen MIG-MAG varilni aparat kupiti?

Posamezniki, ki se na varilne aparate še ne spoznajo, naj se pred nakupom obrnejo na prodajalce v specializiranih trgovinah, ki bodo zagotovo znali primerno svetovati o izbiri MIG-MAG varilnega aparata. Tisti, ki so za določena opravila dobri, se pri drugih opravilih izkažejo kot neprimerni, zato se je pred nakupom smiselno oborožiti z vsemi potrebnimi informacijami. V ponudbi podjetja Pretent boste našli kakovostne varilne aparate, ki omogočajo varjenje z neoplaščeno elektrodo. Na voljo so različni modeli varilnih aparatov CO2 MIG-MAG od 180A pa vse do 600A. Ponudimo vam lahko varilne aparate inverter oziroma CO2 z inverterskim ali transformatorskim izvorom, ločeno omarico in dvo- ali štirikolesnim pogonom. Če pa boste varilni aparat CO2 mig mag uporabljali za industrijsko rabo, vam je na voljo tudi hladilni sistem. Pred nakupom vam zagotovimo možnost, da izbrano napravo testirate in se o njeni kakovosti prepričate na lastne oči.

Vsestranska uporaba v domačem in profesionalnem okolju

MIG-MAG varilni aparati brez dvoma sodijo med najbolj prodajane, saj so primerni za obdelavo vseh vrst materialov. Uporabniku omogočajo doseganje najboljših rezultatov varjenja, ne glede na to, ali jih uporablja zgolj ena oseba, ali pa so nameščeni v zapletene proizvodne linije. Če želimo varilni aparati prilagoditi trenutnim zahtevam in se pogosto srečujemo s potrebo, da ga prestavimo, je najboljša izbira prenosni varilni aparat, ki je nemalokrat del delavnic domačih mojstrov. Tiste naprave, ki se uporabljajo v večjih proizvodnjah, pa lahko že z nekaj preprostimi koraki spremenimo v fleksibilne stroje, ki bodo prispevali k večji fleksibilnosti celotne proizvodnje. Potrebno je omeniti, da so dobri varilni aparati MIG-MAG že opremljeni s programi, ki bodo uporabniku prihranili veliko časa pri nastavitvah. Izbrati je potrebno zgolj vrsto opravila, vse, kar mora uporabnik v sistemu nastaviti sam, pa je debelina materiala, ki ga bomo obdelovali.

Zakaj je MIG-MAG varjenje tako pogosta izbira?

Varilni aparati MIG-MAG so zelo pogosta izbira s strani domačih mojstrov, kot tudi s strani profesionalcev, saj gre za zelo produktiven in zato tudi ekonomičen postopek varjenja. Ta postopek je v industriji najpogosteje uporabljen in izjemno univerzalen, saj ga je mogoče uporabljati za obdelavo tankih pločevin in debelejših materialov. Po opravljenem postopku ostane zvarno mesto čisto in brez žlindre, zato dodatno čiščenje ni potrebno, s čemer prihranimo veliko časa. Varilne aparate za MIG-MAG varjenje srečujemo v obrtnih delavnicah, pri vzdrževalnih delih, domačih delavnicah, avtokleparskih delavnicah, kot tudi v težki industriji. Podjetje Pretent je majhno družinsko podjetje, ki svojo poslovno tradicijo goji in razvija že vse od leta 1990. Poslovanje podjetja je vedno temeljilo na ponudbi kvalitetnih proizvodov in strokovnih, hitrih in kvalitetnih storitvah, kar je podjetju omogočilo, da so postali eden največjih ponudnikov varilne tehnike in opreme v Sloveniji. Pretent je generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev varilnih aparatov in tračnih žag (CEA, MACC …), zato bodo izkušeni strokovnjaki z velikim veseljem priskočili na pomoč pri pregledu prodajnega programa, v katerem med drugim najdemo tudi varilne aparate na žico in prenosne. Prostorov Pretenta zagotovo ne boste zapustili praznih rok.

Morda ti bo všeč tudi...