Apartmaji po Sloveniji – obiščite lepo slovensko obalo

Apartmaji v Sloveniji so odlična izbira za kratek oddih, lahko pa tudi za daljše počitnice. Če izberete dopust doma se izognete dolgi vožnji, zahtevni logistiki, velikemu pakiranju, menjavanju denarja ipd. Takšna izbira je prijazna za denarnico, pa tudi za vaše živce. Ni treba, da se vedno odpravljamo kam daleč, saj nam lepe kraje ponuja tudi naša država. Slovenska obalna mesta vabijo. Obiščite Koper, Portorož, Izolo, Piran, Strunjan, Ankaran in druge manjše kraje, kjer živi domači turizem. Preverite ponudbo apartmajev pri Sajko turizmu, kjer najdelete tudi krasne apartmaje z bazenom.

Apartmaji Slovenija

Slovenska obala in njeni skriti biseri

Slovenija ima resda samo 43 kilometrov obale, a to ne pomeni, da se pri nas ne najde lepih krajev, kjer lahko uživamo v morski atmosferi, sprehodih, sladoledu, kopanju in drugih oblikah osvežitve, ki jih iščemo, ko temperature narastejo. Vikend izlet je z rezervacijo apartmaja hitro na dosegu roke, samo še spakirate, se vsedete v avto in se prepustite. Najpomembnejši turistični kraj na slovenski obali je Portorož, kjer boste našli zares veliko ponudbo apartmajev. Lahko si izberete takšnega blizu morja ali pa takšnega, ki je dvignjen nekoliko višje, a zato nudi odličen razgled. Dodajte še bazen in slika bo popolna. Razvajate se lahko z odličnimi vini, bogatim večernim dogajanjem, kazinojem ali pa se prepustite morski vodi in sončnim žarkom s sadno kupo po kosilu.

Apartma kot izhodišče za obisk več slovenskih mest

Med bolj priljubljenimi kraji Slovenije sta tudi Koper in Piran. Slednji navdušuje z ikonskim Tartinijevim trgom, ki ga obišče veliko številno turistov z vsega sveta, znan pa je tudi po prodaji  izjemno kvalitetne morske soli. Tudi v Kopru so apartmaji lepo urejeni, mesto pa se lahko pohvali z bogato kulturno dediščino. Najboljša stvar pri izbiri apartmaja v obalni regiji Slovenije in verjetno prav ta, da mesta ležijo blizu, zato jih lahko obiščete več. Vsak dan izkoristite za nov izlet in se naučite nekaj novega o naši zgodovini, kulturi in kulinariki.

Kaj preveriti pri rezervaciji apartmaja

Da boste maksimalno zadovoljni s svojo nastanitvijo vam predlagamo, da pred rezervacijo preverite naslednje:

  1. Koliko je ležišč in kakšna so

Pozanimajte se, ali gre za enojno ležišče ali zakonsko posteljo, ter ali so dodatna ležišča prave postelje ali raztegljivi kavč. To je še posebej pomembno pri apartmacijh za več oseb, kjer gostitelji v prostor samo dodajajo dodatna ležišča. Nekateri so bolj in nekateri manj občutljivi na kvaliteto vzmetnice. Če ste med tistimi, ki vam spanje na kavču lahko povsem uniči počitek, potem se o vrsti postelje raje vnaprej prepričajte.

  1. Kakšna je oprema v kuhinji

Prednost apartmaja je predvem v tem, da lahko sami kuhate in ne rabite vsak dan hodit v restavracije. Seveda pa preverite, kakšno opremo ima kuhinja, da lahko planirate, kaj boste lahko pripravili in po potrebi kakšno stvar prinesete od doma (mikser, posebna ponev, strgalo …).

  1. Ali je v apartmaju klima

Izredno pomembna informacija, ki jo morate preveriti. Nekateri apartmaji imajo klimatsko napravo, drugi samo na primer ventilator. Ko pride do vročinskega vala, je razlika zelo očitna.

  1. Bližina morja

Če imate namen hoditi na plažo, je to verjetno ključna lastnost, saj je idealno, da do morja lahko pridete peš in brez večjih ovir. Preverite dejansko bližino morja na Google zemljevidu in ne samo zračno razdaljo, saj je ta lahko zavajajoča.

  1. Parkirni prostor pred hišo

Za dobre apartmaje ob plaži ali v mestu se pričakuje brezplačni parkirni prostor pred hišo ali druga rešitev, s katero lahko avto varno parkirate za celoten čas koriščenja apartmaja.

  1. Čas prihoda in odhoda

Z gostiteljem se vnaprej dogovorite za čas prihoda, da bodo sobe pospravljene in pripravljene. Vprašajte tudi, do kdaj se na dan odhoda pričakuje, da je apartma izpraznjen.

Apartmaji na Hrvaškem: bližnji Jadran in čudovita Dalmacija

 

Če se ozremo na sosednjo Hrvaško, najdemo neskončne možnosti počitnikovanja z najlepšim morjem v Evropi. Apartmaji na Hrvaškem vas čakajo na Jadranu in tudi po vsej Dalmaciji, vprašanje je samo, kako daleč ste se pripravljeni peljati.

Apartmaji z bazenom

Če iščete samo prostor za vikend oddih, bodo bolj primerna bližnja mesta, kot so Umag, Opatija, Poreč, Novigrad, pa tudi na primer otok Krk, ki je še dokaj hitro dostopen. Za daljši dopust pa se lahko prepustite sončnim žarkom na katerem koli od prelepih otokov. Hrvaška ima 66 nasleljenih otokov in prav na vseh najdete urejene apartmaje, številne povsem ob plaži, večino pa dovolj blizu morja, da se lahko do tja odpravite peš ali pa s kolesom. Med priljubljenimi destinacijami so Murter, Hvar, Krk, Pag, Lošinj, Cres, Brač, Korčula in še številni drugi, kjer je zares bogata izbira apartmajev. Najdete tako cenovno ugodne nastanitve z enostavno opremo kot luksuzne vile z bazeni. Najbolje bo, da se najprej odločite, na kateri otok oz. v katero mesto si želite, da zožate izbor, potem pa se oglasite pri nas, da vam poiščemo najboljšo ponudbo. Sajko turizem sodeluje s široko mrežo ponudnikov apartmajev na Hrvaškem, tako da bomo zagotovo našli najbolj primerno namestitev za vas, vašo družino ali prijatelje.

Morda ti bo všeč tudi...