Vrsta namestitve med dopustom je pomembna za prijetno počitnikovanje

Pri izbiri apartmaja so predvsem pomembne tri postavke – koliko ljudi lahko v njem dopustuje, kakšna je opremljenost apartmaja ter lokacija, na kateri se apartma nahaja. Vsak dopustnik izbira namestitev po svojih potrebah in željah. Mlade družine preživljanje dopusta v apartmaju izberejo predvsem zato, da so njihove počitnice udobne, kot bi jih preživljali v lastnem domu. Uporaba kuhinje v apartmaju je ključna, saj lahko družinski člani jedo obroke, kot so jih vajeni jesti doma ter z obrokom niso vezani na določeno uro ali čas dneva.

Pari izbirajo namestitve v apartmajih, ki nudijo določeno stopnjo zasebnosti in miru. Pomembna je lokacija apartmaja, da so v neposredni bližini restavracije, nočni klubi ali prizorišča poletnih prireditev ali festivalov.

Pred rezervacijo apartmaja je potrebni preveriti tudi, kako boste do končne destinacije pripotovali, kakšne so prometne povezave do izbranega apartmaja. Pri potovanju z lastnim prevoznim sredstvom se pozanimajte ali je v bližini najetega apartmaja tudi prostor za vašega jeklenega konjička. Če z vami potuje tudi vaš hišni ljubljenec, je lastnike apartmaja ali agencijo, pri kateri apartma najemamo, povprašati, ali je ljubljenec v tem domovanju dobrodošel.

Ob najemanju apartmaja za preživljanje dopusta je pomembna tudi oddaljenost zdravniške ambulante, lekarne in trgovine z živili.

Morda ti bo všeč tudi...