Avto na plin

Avto na plinAvto na plin se izplača predvsem tistim, ki prevozijo veliko kilometrov z bencinskim motorjem. Avto na plin vam namreč občutno zniža stroške vožnje, saj je cena litra avtoplina LPG skoraj pol cenejša od litra bencina. Črpalke za avtoplin so danes v Sloveniji že pogoste, tako da boste vaš rezervoar avta na plin zlahka napolnili z avto plinom. Če se boste odločili za avtoplinski sistem, vam pripada popust za vgradnjo avtoplina. Ker avtoplinski sistem z emisijami bistveno manj obremenjuje okolje v primerjavi z bencinskim, vam pripada subvencija v višini 800 EUR. Poleg tega pa vam bomo podarili tudi avtoplin homologacijo.

Avtoplinski sistem vgradimo enostavno

Če želite, lahko vaš avto prevzamemo na vašem domu in ga tja po predelavi avta na plin tudi dostavimo. Vse opravimo v enem delovnem dnevu. Tako bomo podaljšali življenjsko dobo motorja vašega avtomobila, saj plin motor manj obremenjuje kot bencin. Ko vam bomo avto vrnili, vam bomo dostavili tudi avtoplin homologacijo in vse, kar boste morali storiti, je sesti v avto, oditi na črpalko za avtoplin in vaša varčna vožnja se lahko na podlagi nizke cene avtoplina LPG začne takoj. Seveda, plinski motor teče dosti tišje kot bencinski, torej bo vaša vožnja tiha in mirna.

avtoplinski sistemAvto na plin za vašo večjo varnost

Avto na plin ni ugoden le za vašo denarnico, za okolje, za motor vašega avtomobila, ampak tudi povečuje vašo varnost v avtomobilu. Če vozite avto, v katerem je vgrajen avtoplinski sistem in pride do prometne nesreče, je stopnja ogroženosti zaradi požara v avtu z avtoplinskim sistemom bistveno manjša. Če imate ob nesreči denimo poln rezervoar bencina, je 50 ali 60 litrov tega eksplozivnega goriva prava tempirana bomba, ki jo lahko raznese, če avto začne goreti. Pri avtu na plin pa je nevarnost bistveno manjša. Če začne goreti avtoplinski rezervoar, ki se je predrl, potem plin gori v curku stran od avtomobila – podobno kot je to pri plinskem gorilniku.

Morda ti bo všeč tudi...