Doma narejeni beljakovinski napitki za hujšanje

Beljakovinski napitki za hujšanje so pripravki, brez katerih si mnogi ne znajo predstavljati doseganja zastavljenega cilja. Ob redni telesni aktivnosti so le-ti neverjetno učinkoviti, le izbrati moramo tiste prave za določen namen. Medtem ko še danes mnogi menijo, da uživanje beljakovin za hujšanje ni priporočljivo, ker jih uvrščamo med prehranska dopolnila, je to povsem napačno prepričanje. Proteine naše telo potrebuje za normalno delovanje. Zaužijemo jih s pomočjo živil, ki jih vsebujejo, žal pa premalokrat posegamo po beljakovinsko bogatih živil ali pa nimamo časa za pripravo zdravega in uravnoteženega obroka. Prav tako se proteini iz živil v telesu absorbirajo počasneje od beljakovinskih napitkov za hujšanje s hitro absorpcijo in takojšnjim delovanjem. Ker so tovrstni beljakovinski napitki narejeni doma in idealni za na pot, imamo s seboj vedno okusen, zdrav in uravnotežen obrok, ki nam bo pomagal doseči zastavljen cilj. Prav tako je napačno mnenje, da so proteinski pripravki narejeni doma namenjeni le za športnike in za po fitnesu. Če so še pred nekaj leti po njih posegali le profesionalni športniki in bodybuilderji, danes nanje prisegajo tudi tisti, ki si želijo bolj zdravega življenjskega sloga in boljšega počutja. Pogosto je pomanjkanje proteinov v prehrani tisto, ki prispeva k neprestanemu občutku utrujenosti in brezvoljnosti. Z uporabo beljakovinskih napitkov za hujšanje lahko tako »ubijemo kar nekaj muh na en mah«. Pripravke, narejene doma, s seboj vzamemo na pot, v službo ali v telovadnico oziroma fitnes.

beljakovine za športnike

Kdaj zaužijemo beljakovinski napitek za hujšanje?

Vse je odvisno od sestave beljakovinskega napitka za hujšanje in načina delovanja. Ker se nekateri pripravki absorbirajo hitreje od drugih je najbolje upoštevati priložena navodila. Narejene doma običajno zaužijemo po telesni aktivnosti oziroma pred njo, zaužijemo pa jih lahko tudi pred spanjem. Medtem ko spimo se v našem telesu sprošča rastni hormon, ki prispeva k rasti mišic. Le-te torej rastejo ponoči in ne čez dan. Če pred spanjem zaužijemo lahek proteinski obrok in si bomo privoščili dovolj spanca bomo pospešili sproščanje rastnega hormona in tako prispevali k pospešeni rasti mišic. Beljakovine za športnike morajo biti kvalitetne, zato dajemo njihovi kvaliteti prednost pred ceno. Če bomo morali za kvaliteten beljakovinski napitek za hujšanje odšteti malce več denarja, bomo kljub temu dolgoročno prihranili. Dejstvo je, da imajo dražji beljakovinski napitki za hujšanje boljšo kvaliteto in posledično boljši učinek, že v roku nekaj mesecev redne uporabe pa uporabnik opazi prve rezultate, seveda če se drži navodil glede priporočenega dnevnega odmerka in časa zaužitja. Ker so narejeni doma, je njihova priprava neverjetno preprosta in hitra.

Ali so beljakovinski napitki za hujšanje res tako učinkoviti?

Gre za drugi najbolj prodajani prehranski dodatek na trgu, katerega priljubljenost zaradi izjemne učinkovitosti strmo narašča. Uporabljajo jih športniki in rekreativci, pa tudi vsi tisti, ki si preprosto želijo bolj zdravega življenjskega sloga, a jih obveznosti omejujejo pri pripravi zdravih obrokov. Če bi želeli enak učinek doseči samo na podlagi prehrane, bi morali zaužiti neverjetno velike količine živil z beljakovinami, kar je praktično nemogoče. Naše telo potrebuje bistveno več časa, da proteini iz živil preidejo v kri (približno 2-3 ure), medtem ko je pri uživanju beljakovinskih napitkov za hujšanje, narejenih doma, ta čas bistveno krajši in sicer 15 do največ 30 minut po zaužitju, odvisno od vrste pripravka in njegove kvalitete. Ni skrivnost, da so tovrstni pripravki precej boljša izbira, saj so brez dvoma bolj učinkoviti od živil.

Kje lahko najdem pripravek, ki mi najbolj ustreza?

beljakovinski napitek narejen doma

Priporočljivo je, da se začetniki pred nakupom pogovorijo s prodajalcem, ki jim bo znal svetovati glede izbire primernega beljakovinskega napitka za hujšanje. V trgovini je namreč ponudba izjemno velika in če sami nimamo izkušenj, bomo težko našli tisto pravo prehransko dopolnilo. Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, ki jih najdemo v THE Nutrition spletni trgovini. Za nasvet iz prve roke lahko vsakdo povpraša  na njihovem strokovnem THE Froumu, kjer nam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala »trenerska ekipa THE Team”. Prav tako imamo možnost, da se odpravimo v katero izmed trgovin The Nutrition po Sloveniji. Prodajnih mest je trenutno 10, v njih pa nas že čakajo prijazni, strokovno izobraženi prodajalci, ki so pripravljeni svetovati v živo. Pripravki, narejeni doma, so idealna rešitev za vsakogar, ki si želi izgubiti odvečne kilograme, se počutiti bolje ali pričeti z bolj zdravim življenjskim slogom. Beljakovinski napitki za hujšanje spodbujajo boljše počutje, nekateri izmed njih pa celo spodbujajo delovanje imunskega sistema, prispevajo k znižanju povišanega krvnega tlaka in znižujejo nivo holesterola v krvi. Vse to je bilo dokazano v številnih raziskavah, ki so v teku tudi zadnjih nekaj let. Na spletni strani THE Nutrition ne boste našli le trgovine z izdelki, temveč tudi nasvete o vadbi, prehrani in načinih za doseganje cilja. Poiščite svojo motivacijo!

Morda ti bo všeč tudi...