Betonski umivalniki – urejanje vrta in okolice z izdelki iz betona

Betonski umivalniki so med izdelki iz betona za urejanje vrta in okolice zagotovo najbolj priljubljen izdelek, saj predstavljajo odlično popestritev vrta in okolice. Praktičen in lep dodatek na vsakem vrtu pa predstavlja tudi betonski kamin.

Beton je danes najpogostejši gradbeni material, saj ga odlikujejo številne pozitivne lastnosti. Izdelan je iz zdravju neškodljivih naravnih materialov, kot so gramoz, pesek, cement in voda. Brez težav kljubuje vremenskim vplivom, poljubno ga lahko obdelujemo, hkrati pa je poceni. Pomembna lastnost betona je tudi ta, da je enostaven za reciklažo, torej ne povzroča onesnaženja okolja.

Ker je urejanje vrta in okolice pogosto prevelik zalogaj, se marsikdo raje obrne na strokovnjake. Ti bodo s pomočjo ustreznih naprav in znanja zgradili, posadili in negovali tisto, kar ste si zamislili.

Strokovnjaki bodo vaš vrt spremenili v oazo užitka in sprostitve, njegov videz pa bodo popestrili visokokakovostni betonski izdelki za urejanje vrta in okolice, ki zagotavljajo trajnost in brezskrbno uporabo.

Betonski umivalniki in ostali izdelki iz betona visoke kakovosti po ugodni ceni

Podjetje Cementni izdelki Jarc se že več desetletij ukvarja s proizvodnjo betonskih izdelkov. Proizvodni program sestavljajo različni visokokakovostni betonski izdelki, ki vam bodo v veliko pomoč pri urejanju okolice vaše hiše, poslovnega objekta ali parka. Na voljo so:

betonski umivalniki in kaminibetonski vodnjak

  • raznobarvni tlakovci različnih oblik;
  • betonski zidaki, med njimi tudi lomljeni zidaki za ograjo;
  • škarpnice in palisade;
  • betonski kvadri, pokrovi in robniki;
  • plošče;
  • kanalete in muldnice;
  • cevi in pokrovi;
  • vrtni program – betonski umivalniki, vodnjaki in kamini;
  • dodatni program, v okviru katerega lahko med drugim najdete mivko za fugiranje in različne preparate za čiščenje in vzdrževanje tlakovcev.

Betonski umivalniki se prilegajo na prav vsak vrt

Betonski umivalniki predstavljajo odlično izbiro za urejanje vrta in okolice, ki funkcijsko in estetsko obogati vašo vikend, vrt ali letno kuhinjo. Obenem pa prisotnost betonskega vodnjaka ali umivalnika pomeni, da imate tudi na vrtu ali dvorišču vodo vedno pri roki. Našo ponudbo umivalnikov in vodnjakov sestavljajo okrasni, prostostoječi in stenski betonski umivalniki in vodnjaki.  Kateri betonski vodnjak ali umivalnik je pravi za vaš vrt, je popolnoma odvisno od vaših želja in pričakovanj. Zato je najbolje, da se pred odločitvijo sprehodite skozi svoj vrt in premislite, kaj potrebujete. Če se boste odločili za tlakovanje potk po vrtu z betonskimi kvadri, se bodo ti na primer odlično ujemali z betonskimi umivalniki. Kot tudi z betonskim kaminom.

Samostoječi betonski umivalniki so obdelani z vseh strani, zato jih lahko namestite kamorkoli. Vodovodna napeljava poteka skozi dno vodnjaka, zaradi transporta pa jih sestavlja več delov. Stenski betonski umivalniki pa imajo priključek za vodo na hrbtni strani, tako da mora biti napeljava že pripravljena na objektu. S pomočjo gradbenega lepila ga pritrdimo na steno in že ga lahko začnemo uporabljati.

Vrtni betonski kamin za nepozaben piknik na prostem

Poleti, pa tudi spomladi in jeseni, je človek najraje na prostem. Spomladi, ko se prebudijo prvi topli sončni žarki, človek kar hlepi po njih, poleti beži pred njimi v hladno senco, jeseni pa kot martinček lovi zadnje tople žarke. Le kaj je lepšega kot druženje z družino in prijatelji na vrtu ter pripravljanje hrane v kaminu. Betonski kamin je odlična izbira za pripravo hrane na odprtem ognju, saj ima hrana poseben okus, hkrati pa betonski kamin omogoča bolj zdravo pripravo hrane – pečenje hrane na žaru ne zahteva pečenja na maščobi.

Ponudba vrtnih betonskih kaminov na trgu je velika. Izbiramo lahko med majhnimi kamini, ki imajo samo kurišče, ali pa večjimi, ki imajo tudi dimnik in pult za odlaganje. Za postavitev vrtnega kamina potrebujemo trdno podlago, večji betonski kamin pa potrebuje tudi temeljno ploščo, da se ne bo pogrezali v tla. Betonski kamin lahko stoji samostojno ali pa je del letne kuhinje, ki jo sestavite po vaših željah. Pogosto izberemo takšen vrtni kamin, ki se po videzu ujema z vrtom.

Betonski kvadri, zidaki, pokrovi

Betonski kvadri in zidaki ponujajo kreativne rešitve za ograjne sisteme, saj z obeh strani ograje ponujajo naraven videz kamna. Naravne barve in dodatna obdelava površine bodo v vaše okolje vnesli harmonijo in estetski videz. Kvadre in zidake lahko kombinirate tudi z drugimi materiali, kot so les, aluminij, kovana ograja ali plastika. Čiščenje in vzdrževanje betonske ograje sta enostavna.

Kvadri in zidaki za ograjo se najprej zlepijo z lepilom, namenjenim zunanji uporabi, nato se zalijejo z betonom in po potrebi še armirajo. Pokrijemo jih lahko tudi s kapami. Lomljeni zidaki ponujajo različne načine sestavljanja ograje. Tako lahko za izdelavo okrasne ograje uporabimo dvostransko lomljene okrasne zidake, ki bodo vaši ograji dali videz stare kamnite škarpe. Kvadri in zidaki so na voljo v sivi ali grafitni barvi.

Betonski umivalniki, vodnjaki, kamini, kvadri, pokrovi in tlakovci podjetja Jarc d.o.o. bodo poskrbeli za okras in kakovost vašega vrta. Zato nikar ne odlašajte in še danes preverite ponudbo.

Morda ti bo všeč tudi...