Celulit masaža

Kaj je celulit in kako se trdovratnega celulita najenostavneje rešiti?

Skoraj vsak izmed nas se je v življenju že srečal z neprijetno nadlogo imenovano celulit. Celulit je pravzaprav limfna tekočina, ki zapolni prostor med maščobnimi celicami in kapilarami. Širiti se začne nepravilno tkivo iz kolagenskih vlaken, ki je na otip velikokrat tudi trdo. Vidimo torej, da celulita nikakor ne smemo mešati z maščobnimi celicami, ki so na otip mehke, prav tako pa jih lahko z redno vadbo in zdravo prehrano hitro in učinkovito odpravimo.

Anticelulitna masaža

Celulit lahko razdelimo v tri vrste:

  • Kompaktni celulit: pojavlja se predvsem pri ženskah s prekomerno telesno težo. Za kompaktni celulit so značilne trde in čvrste mišične obloge. Koža je groba, suha in pogosto prepletena tudi s strijami. Kompaktni celulit predvsem na otip tudi boli.
  • Mehki celulit: najpogosteje se pojavlja pri ženskah srednjih let, predvsem zaradi oslabljenega tonusa kože in številnih nihanj v teži. Za mehki celulit so značilne lokalizirane maščobne obloge, ki se pojavijo predvsem na zgornjem in zadnjem delu stegen, pa tudi na področju zadnjice. S tem tipom celulita se borijo tudi ženske, ki nimajo prevelike telesne teže.
  • Edemični celulit se pojavlja v glavnem po nogah. Običajno je posledica otežene cirkulacije krvi, do katere pride zaradi zbiranja odvečne tekočine. Ta vrsta celulita je boleča na otip. Z leti se stanje samo še slabša.

Na sam nastanek celulita nekoliko vplivajo že geni, prav tako pa negativno deluje nenehno sedenje s pomanjkanjem vadbe, zauživanje gazirane pijače in nezdrave prehrane na sploh, stres, alkohol in kajenje.

Kako izgubiti celulit na trebuhu, stegnih in mečih kar se da hitro in tudi učinkovito?

Odpravljanje celulita se začne z zdravo prehrano in uživanjem velikih količin vode. Voda namreč poskrbi za hidracijo kožnih celic, ki dajejo koži svež in prenovljen videz. Poleg tega je voda znana kot naravno čistilno sredstvo, saj pomaga pri odstranjevanju strupov in maščobnih celic iz telesa. Priporočen je tudi vnos večjih količin sadja in zelenjave, poleg tega pa priporočamo zauživanje zdravih maščob ter antioksidantov. Odličen vir antioksidantov je na primer zeleni čaj, ki lahko zamenja kozarec ali dva vode na dan. Ne pozabimo, da ohlajen zelen čaj sploh poleti deluje nadvse osvežujoče!
V želji po odpravi celulita ne smemo pozabiti na vadbo. Priporočljivo je, da se ukvarjamo tako z aerobnimi aktivnostmi, ki bodo pospešile srčni utrip, nikakor pa ne smemo pozabiti na vadbo z utežmi, ki bo poskrbela za napeto in gladko kožo. Izmed aerobnih dejavnosti priporočamo tek, hitro hojo ali rolanje, saj te športne aktivnosti stimulirajo cirkulacijo krvi in pretok limfe. Pomembno je, da se pri vadbi tudi dobro spotite, saj boste s tem iz telesa odplaknili različne strupe. Znojenje pospešuje tudi izgorevanje maščob.

Anticelulitna terapija lahko pri odpravi celulita zelo pomaga

Ob vsem tem pa pri borbi proti trdovratnemu celulitu pomaga tudi masaža celulita. Z anticelulitno terapijo celulit odpravimo tako, da povečamo prekrvavitev kože. S tehnikami masže celulita ustvarimo pogoje v telesu, da se maščobne celice razbijejo. Ker se maščoba ponovno vsrka v kri je izjemnega pomena, da s telovadbo to maščobo tudi porabimo. Masaža celulita pa se lahko pohvali tudi z nekaterimi drugimi pozitivnimi učinki. Koža je po anticelulitno terapiji lepa in mehka ter gladka, limfa in koža sta bolje prekrvavljeni, poleg tega pa se prične tvorba novega zdravega kolagena. Z masažo celulita se pospeši tudi izločanje znoja, poveča pa se tudi mišični tonus.

Trdovratni celulit

Masaža celulita za učinkovito borbo proti trdovratnemu celulitu na vseh predelih telesa

V studiu Sense izvajamo masažo celulita, ki pozitivno učinkuje na odpravo trdovratnega celulita ter prispeva k boljšemu počutju telesa. Z endosphères anticelulitno terapijo, ki predstavlja revolucionarni napredek v estetski in rehabilitacijski medicini, učinkovito odpravljamo vse stopnje celulita. Terapija deluje na venski in limfni obtok, dejavna pa je tudi na mišice in tako izboljša tonus mišic. Spremembe na koži so opazne že po prvi terapiji, ki je sestavljena iz večjega števila tretmajev. Število tretmajev je odvisno od posameznika in stanja njegovega celulitnega tkiva. Priporočljivo je izvesti vsaj šest tretmajev, ki jih ponovimo enkrat tedensko. V težjih primerih se svetuje med 12 in 18 terapij.
Kompresivna mikrovibracija deluje na kožo s cilindrom na katerem je kot satovje razporejenih 55 vrtečih se kroglic, ki »stiskajo« kožo. Občutek med masažo celulita je prijeten in sproščujoč, sama anticelulitna terapija pa je tako neboleča. Po masaži celulita ni odrgnin ali modric ali drugih stranskih učinkov. Nasprotno, vidno je le splošno izboljšanje kože in preoblikovanje predela, ki smo ga tretirali s tem postopkom. Postopek masaže celulita se lahko izvaja na vseh delih telesa in je tako postopek učinkovit tudi v boju proti celulitu na trebuhu.
V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja o masaži celulita, ki se vam še zastavljajo ter vam tako pomagali odgovori na vprašanje kako izgubiti celulit.

Morda ti bo všeč tudi...