Centralne peči na pelete so pri ogrevanju objektov ekonomične

Centralne peči na pelete izdelujemo v podjetju Waltis od leta 2004, ko smo pričeli z izdelavo prvega modela z imenom Pelematic 27, kasneje pa smo napravo preimenovali v kotel Peletka 25. Ta model kotla se še vedno izjemno prodaja, saj nudi zanesljivost, enostavno uporabo ter ima konkurenčno ceno. Zaradi vseh lastnosti, smo jih vgradili že v več kot 1200 slovenskih domov. Model kotla, ki je sledil Peletki 25 je bil že popolnoma avtomatiziran. Izdelali smo prvi in edini avtomatiziran model centralne peči na pelete za ogrevanje v Sloveniji, ki smo jo poimenovali Pellson X3. Sledil je dvokuriščni kotel za centralno ogrevanje z lesno biomaso imenovan Pellson Doublefire. Pri tem modelu oba energenta, ki sta peleti in polena zgorevata ločeno. Preklop med energenti se izvaja avtomatsko. Zaradi ločenega zgorevanja, nudi višji izkoristek peči na pelete, izpusti emisij pa so nižji. Za uporabo v večjih objektih smo leta 2015 razvili kotel Pellson X15 z močjo 200 kW. Robusten sistem ogrevanja z lesno biomaso, ima to prednost, da ima lahko energent večjo vlažnost, še vedno pa ohranja visoko učinkovitost ter majhne vrednosti emisij. Leta 2017 smo izdelali prvo popolnoma avtomatsko kurilno napravo Pellson CC, ki ima tako nizke vrednosti emisij, da se uvršča med najboljše kotle z lesno biomaso v Evropi. Emisije prašnih delcev so kar štirikrat nižje od zakonsko določenih vrednosti.

Centralne peči na pelete izkoristek

Inovativne centralne peči na pelete so zelo ekonomične, saj nudijo visok izkoristek

Leto kasneje smo v našem podjetju razvili revolucionarno tehnologijo, ki predstavlja ekološki koncept delovanja centralnih peči z lesno biomaso. Waltis Smartfire Technology omogoča avtomatsko prilagajanje vleka dimnika upoštevajoč pritisk ozračja. S tem se uravnava delovanje kotla ter emisije. Tehnologija nudi zmanjšano ter kontrolirano porabo energenta, manjše izpuste emisij ter varno uporabo, zanesljivost centralne peči na pelete. Patentiran peletni gorilnik CC ima inovativen način zgorevanja energenta. Ta prihaja v gorilnik od spodaj navzgor, ob enem pa se s sistemom vrtenja gorilnika čisti popolnoma avtomatsko, zaradi česar so dosežene zelo nizke emisije. Oznaka gorilnika CC pomeni circulation cleaning, ki pomeni poseben način čiščenja. Omogoča tudi uporabo lesne biomase slabše kakovosti.

Centralne peči na pelete delujejo optimalno samo, če je montaža izvedena strokovno

V našem podjetju izvajamo tako imenovani PMS sistem, ki vključuje proizvodnjo, vgradnjo ter servis. Ko opravimo pogovor in ogled kotlovnice, za vsako stranko sestavimo individualno ponudbo. Montaža peči na pelete mora biti izvedena strokovno, da je njeno delovanje optimalno. Nudimo tudi kvalitetne servisne storitve, rezervne dele, tehnično podporo, ki jo rabite pri uporabi kotla za centralno ogrevanje. Peč na pelete z ingreriranim zalogovnikom nudi zelo enostavno uporabo ter vzdrževanje, saj se očistiti samo enkrat tedensko. Čiščenje gorilnika, kurišča vzame zelo malo časa, saj je celoten postopek končan v 10 minutah.

Morda ti bo všeč tudi...