Cnc rezkalni stroj omogoča izdelavo najbolj kompleksnih izdelkov

Cnc rezkalni stroj iz našega prodajnega programa je lahko horizontalen in vertikalen. Zastopamo priznane znamke kot so Hwacheon, Kafo in Fanuc. Naprave so robustne, vzdržljive, narejene so iz kvalitetnih materialov. Podjetje Hwacheon ima že 60 letno tradicijo izdelave obdelovalnih strojev, ki dosegajo najvišje standarde kvalitete. Proizvodnja naprav je strogo nadzorovana, saj poteka od začetka do konca v lastnih proizvodnih obratih. Horizontalni rezkalni stroji za kovino Kafo, delujejo s pomočjo CAD/CAM programske opreme in izpolnjujejo raznolike potrebe kupcev. Cnc rezkalni stroji so nepogrešljivi v orodjarstvu, saj omogočajo izdelavo najzahtevnejših izdelkov. Zelo skrajšujejo sam postopek izdelave kar pomeni, da optimizirajo proizvodne stroške. Razlikujejo se po sestavi stroja in po namenu obdelovanja. Cnc rezkalni stroj ima lahko tri ali pet osi, s katerimi se premika obdelovanec ali orodje. Vrtalno rezkalni stroj s tremi osmi je primeren za izdelavo preprostih izdelkov, modeli s petimi osmi pa se uporabljajo za izdelavo zahtevnejših izdelkov.

rezkalni stroji cnc

Cnc vrtalno rezkalni stroj Robodrill ima robustno konstrukcijo zaradi česar je zelo vzdržljiv

Vertikalni cnc rezkalni stroj Fanuc RoboDrill je vsestranski, kar pomeni, da je uporaben na mnogih različnih področjih. Njegova uporaba je pogosta v avtomobilski industriji, urarski ter draguljarski industriji, na področju elektronskih in medicinskih pripomočkov in v orodjarstvu. Njegovo dolgo uporabno dobo in visoko zanesljivost zagotavlja enostavna in robustna konstrukcija in izdelava. Naprava ima izjemno hitre hode, glavno vreteno, ki ima visoko število vrtljajev ter optimizirano pospeševanje in zaviranje. Vse naštete prednosti zmanjšajo čas izdelave izdelka. Zaradi visoke hitrosti so Robodrill stroji primerni za obdelavo elektronskih in drugih manjših delov, zaradi izredno natančne izdelave pa so primerni za obdelavo aluminija in nerjavečega jekla. Z najnovejšo generacijo krmilnika, je cnc naprava še hitrejša v primerjavi s konkurenco. Zaradi hitrosti je idealna za izdelavo elektrod iz grafita in bakra pa tudi drugih izdelkov iz različnih materialov. Uporablja se pri izdelavi izdelkov, ki morajo biti narejeni zelo natančno. Cnc naprava Robodrill ima veliko dodatnih funkcij. Funkcija Look Ahead do 1000 stavkov, NURBS in nano glajenje pa omogočata, da ima končni izdelek najboljšo površino. Cnc naprava Robodrill omogoča zaradi močne konstrukcije različne strojne obdelave, kot so frezanje, rezkanje in vrtanje. Vse naštete funkcije se najboljše obnesejo pri izdelavi avtomobilskih delov. V urarski, medicinski in draguljarski industriji je cnc rezkalnik Robodrill uporaben zaradi hitre obdelave ter mikro pozicioniranja. Vrtalno rezkalni stroj Robodrill ima številne prednosti, kot so zanesljiv in hiter mehanizem za menjavo orodja, magazin z mnogimi orodji, servo motorji. Velik monitor, polna tipkovnica in dodatne vertikalne tipke omogočajo enostaven in hiter vnos podatkov. Robodrill ima tudi dodatno režo za spominske kartice. Programska oprema na napravi je standardna, z njo lahko preprosto kreiramo 2D programe.

Cnc klasični rezkalni stroj, stružnica in EDM naprava so namenjeni tudi obdelavi kovin

V našem prodajnem programu imamo poleg vrtalno rezkalnih strojev tudi stružnice in EDM naprave. Stružnice se uporabljajo za izdelavo različnih izdelkov iz mnogih materialov. Delujejo z vnaprej pripravljenimi programi. V naši ponudbi imamo vertikalne in horizontalne stružnice. Horizontalne stružnice se uporabljajo pri izdelavi izdelkov večinoma okroglih oblik. Naprava deluje tako, da se obdelovanec vrti, rezilo pa ga mehansko obdeluje. To pomeni, da se odstranjuje odvečni material in s tem se ustvarja želena valjasta oblika. Rezilo se giblje po eni ali dveh oseh. Stružnice so najstarejše manipulativno orodje, ki je nepogrešljivo v različnih industrijah. Vodene so računalniško, za programiranje pa mora poskrbeti strokovno usposobljen delavec, ki ima specifično znanje in izkušnje. Cnc vertikalne stružnice nudijo enostavno spremljanje postopkov, shranjevanje programov in prilagoditve celotnega procesa obdelave. Njihova največja prednost je, da omogočajo ustrezno dokumentiranje orodij in nastavitev, proizvodni postopek pa se poveže s kontrolnimi sistemi. EDM stroji se uporabljajo za obdelavo trdih materialov, ki bi jih klasični rezkalni stroji ali stružnice zelo težko obdelali. Elektro erozijski postopek izvajata dva tipa naprav. Prva je potopna elektro erozijska naprava za izdelavo različnih 3D oblik. Druga naprava pa izvaja žični elektro erozijski postopek oziroma rezanje, ki se lahko uporablja tudi za visoke kose materiala. Tretji tip so EDM prebijalne naprave, ki obdelujejo kovino z razdvajanjem. So zelo robustne in najprimernejše za delo s tankimi materiali.

cnc rezkalni stroji za kovino

Cnc rezkalni stroj ali rezkalnik mora biti izbran pravilno, da ustreza kapaciteti podjetja

Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam v našem podjetju nudimo strokovno svetovanje in pomoč, da izberete ustrezen cnc rezkalni stroj, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja. V primeru, da je izdelava želenega izdelka zelo zahtevna, je potreben vrtalno rezkalni stroj, ki ima večjo moč rezkanja, večje število orodij in zahtevnejši program.  Vrtalno rezkalni stroj nudi tudi možnost združitve več naprav, kjer se izdelek prestavlja iz ene naprave v drugo s pomočjo robota. Zelo je pomembno, da se izbere prava kapaciteta naprave, saj tako povečate donosnost. Nudimo tudi podporo pri uporabi in servisiranje naprav. Katerikoli cnc rezkalni stroj iz našega prodajnega programa, ne zavzame veliko prostora, kar je še posebej praktično v manjših proizvodnih obratih. Pri svojem delu ne porabijo veliko električne energije, zato njihovi obratovalni stroški niso visoki. Zaradi vsega naštetega in zaradi velike proizvodne kapacitete, kratkih proizvodnih časov in natančno izdelavo je vrtalno rezkalni stroj odlična pridobitev za podjetje, ki želi povečati proizvodnjo in s tem donosnost.

 

Morda ti bo všeč tudi...