CNC rezkanje je postopek, ki se uporablja za izdelavo zahtevnih izdelkov

CNC rezkanje je obdelovanje različnih materialov s pomočjo posebnih računalniško vodenih naprav. Postopek se uporablja za izdelavo zahtevnih produktov v različnih industrijskih panogah. CNC naprave za rezkanje sestavlja mehanski del in krmilnik. So zelo fleksibilni, saj se hitro preuredijo za opravljanje različnih postopkov. Programirani so s programi CAD/CAM, ki se uporabljajo za izdelavo modelov in za načrt obdelave. Po vnosu podatkov, se prične rezkanje ali vrtanje oziroma izdelava končnega izdelka. V našem prodajnem programu imamo različne tipe naprav priznanih znamk Kafo, Hwacheon in Fanuc. CNC rezkalni stroji so narejeni iz kvalitetnih materialov, zato so robustni in vzdržljivi. Podjetji Kafo in Hwacheon izdelujeta horizontalne CNC naprave za rezkanje. Delovanje naprav Kafo je podprto s programsko opremo CAD/CAM, ki je primerna za izpolnjevanje različnih potreb kupcev. Kvalitetne naprave optimizirajo proizvodne stroške, saj zelo skrajšujejo postopke izdelave. Nepogrešljive so v orodjarstvu, kjer je zahtevana izdelava zelo zahtevnih izdelkov. Glede na sestavo naprave in po namenu obdelovanja ločimo več osne modele. Imajo lahko tri ali pet osi, ki premikajo orodje ali obdelovanec. CNC rezkalni stroj s tremi osmi se uporablja za izdelavo enostavnejših izdelkov, za izdelavo zahtevnejših izdelkov pa uporabljamo stroje s petimi osmi. Naprave Hwacheon so na tržišču že 60 let in predstavljajo najvišje standarde na tem področju. Podjetje strogo nadzoruje izdelavo naprav, saj celoten proces poteka v njihovih proizvodnih obratih.

cnc stroji za kovino

CNC rezkanje se izvaja s horizontalnimi ali vertikalnimi vrtalno rezkalnimi stroji

Poleg horizontalnih naprav, imamo v našem prodajnem programu tudi vertikalne CNC naprave za rezkanje znamke Hwacheon, zastopamo pa tudi priznano podjetje Fanuc. Fanuc RoboDrill je vertikalni CNC rezkalni stroj, ki je vsestranski, zato je uporaben na različnih področjih. Uporablja se v orodjarstvu, v avtomobilski, urarski in draguljarski industriji pa tudi za izdelavo medicinskih in elektronskih pripomočkov. RoboDrill je izjemno hiter, saj ima glavno vreteno visoko število vrtljajev in optimizirano zaviranje ter pospeševanje. Ker so naprave tako hitre in ker nudijo izredno natančno CNC rezkanje oziroma izdelavo, so primerne za obdelovanje nerjavečega jekla in aluminija. Najnovejša generacija krmilnika postavlja CNC rezkalna naprava RoboDrill pred vso konkurenco, saj lahko z njim izdelujemo celo grafitne in bakrene elektrode. Njegova robustna konstrukcija in izdelava zagotavljata dolgo uporabno dobo in visoko zanesljivost omogočata pa tudi različne strojne obdelave kot so rezkanje, vrtanje in frezanje. V avtomobilski industriji se uporabljajo pri izdelavi delov vsi trije procesi, zato je RoboDrill zelo primeren za uporabo v tej industriji. Vrtalno rezkalni stroj RoboDrill ima tudi dodatne funkcije, ki končni izdelek oplemenitijo in mu zagotovijo dodatno vrednost. Zaradi mikro pozicioniranja je nepogrešljiv v draguljarski, urarski in medicinski industriji. CNC rezkalni stroj RoboDrill ločijo od konkurence mnoge prednosti, ki so magazin s številnimi orodji, mehanizem za hitro menjavo orodja, servo motorji. Za hiter in preprost vnos podatkov poskrbi polna tipkovnica ter dodatne vertikalne tipke in pregleden velik monitor. S standardno programsko opremo preprosto kreiramo razne programe.

CNC rezkanje z rezkalnim strojem za kovino je ekonomično saj ni velik porabnik energije

CNC naprave za rezkanje iz naše ponudbe ne porabijo veliko električne energije, zato imajo nizke obratovalne stroške. Ker ne zavzamejo veliko prostora, so primerni za večje in manjše proizvodne obrate. Imajo velike proizvodne kapacitete, natančno izdelavo in kratke proizvodne čase, zato so najboljša investicija za podjetja, ki želijo povečati donosnost. V našem podjetju vam pri izbiri ustrezne CNC naprave za rezkanje nudimo pomoč. Na podlagi dolgoletnih izkušenj, vam lahko svetujemo in priporočamo najustreznejšo izbiro glede na vaše potrebe in pričakovanja. Pri večjih potrebah oziroma pri izdelovanju zelo zahtevnih izdelkov, je potrebno izbrati rezkalni stroj za kovino, ki ima večje število orodij, večjo moč rezkanja in zahtevnejši program. Mogoča je tudi združitev več naprav, kjer robot prestavlja izdelek iz ene naprave v drugo. Poleg prodaje pa nudimo tudi servisiranje in podporo pri uporabi.

CNC stroj za rezkanje

V naši ponudbi imamo poleg CNC strojev za rezkanje tudi stružnice in EDM naprave

Poleg vrtalno rezkalnih naprav imamo v ponudbi tudi stružnice in EDM naprave. Stružnice so najstarejše manipulativno orodje, ki se uporablja v različnih industrijah. Ker so vodene s pomočjo računalnika, mora biti programiranje izvedeno s strani usposobljenega delavca z znanjem in izkušnjami. Vertikalne in horizontalne stružnice se uporabljajo za izdelavo izdelkov različnih oblik iz različnih materialov. Za izdelavo okroglih oblik se uporabljajo horizontalne stružnice. Princip delovanja je takšen, da se obdelovanec vrti pri čemer ga obdeluje rezilo, ki se giblje po eni ali dveh oseh. S tem se odstranjuje odvečni material in ustvarja valjasta oblika. Vertikalne stružnice nudijo prilagoditve procesa obdelave, shranjevanje programov in preprosto spremljanje vseh postopkov. Dokumentiranje nastavitev in orodij ter povezovanje s kontrolnimi sistemi sta njihovi največji prednosti. EDM naprave se uporabljajo v primerih, ko CNC rezkalni stroji ali stružnice ne morejo obdelati trdih materialov. Postopek obdelave, ki se imenuje elektro erozijski postopek, se izvaja s pomočjo dveh različnih naprav. Potopna elektro erozijska naprava se uporablja za izdelavo raznih 3D oblik. Pri rezanju visokih materialov pa se uporablja naprava, ki izvaja rezanje oziroma žični elektro erozijski postopek. Za obdelovanje kovine z razdvajanjem se uporabljajo EDM prebijalne naprave, ki so najprimernejše za uporabo pri tanjših materialih.

Morda ti bo všeč tudi...