Ravne strehe

Ravne strehe so vedno kočljive za izvedbo. Detajl ravne strehe je namreč tak, da so nakloni na tovrstnih strehah zelo majhni. V tujini stroka predvideva celo strehe brez naklona. Res pa je, da je to običajno domena, ki je rezervirana za zeleno streho. Zato je zelo pomembno, da so odtoki ravne strehe in izolacija ravne strehe projektirani ustrezno. Pomembno je, da gre za najboljše materiale in za docela strokovne postopke, ki jih izvajalec izvede natančno. Le tako bo dejstvo, da voda s tovrstnih streh odteka le zelo počasi, za investitorja neproblematično, saj do zamakanja ravne strehe ne bo prišlo. S strani našega podjetja vam je na voljo vse za ravne strehe. V našem podjetju lahko dobite prav vse vrste strešnih kritin za ravne strehe ter prav tako za poševne strehe.

Ravne strehe

Detajl ravne strehe naj bo na najvišjem nivoju

Detajl ravne strehe, kot je denimo odtok ravne strehe, je izredno pomemben, saj je prav od detajla pogost odvisno ali bo prišlo do zamakanja ravne strehe ali ne. Pri poševnih strehah zadeva ni tako problematična, ker tam visoki nakloni omogočijo, da je voda v najkrajšem možnem času odvedena. Ravne strehe pa so s tega stališča povsem drugačne, saj voda zaradi nizkih naklonov ne more odtekati hitro. Še več. Manjše količine vode na ravnih strehah zastajajo in to ni prav nič nenavadnega in ni v nasprotju s stroko. Običajno voda izgine šele tedaj, ko izhlapi. Zaradi navedenega je strokovnost izvajalca, ki bo poskrbel za izolacijo ravne strehe, na najvišjem možnem nivoju. Tak izvajalec bo vgradil kvalitetne odtoke ravne strehe na strokoven način, kar pomeni, da bo ta detajl ravne strehe ustrezen. Že najmanjša luknjica na področju odtoka ravne strehe ali kjerkoli drugje na površini izolacije ravne strehe namreč lahko povzroči zamakanje ravne strehe. Ko do tega nesrečnega pojava pride, se zadeva ne bo nikoli več ustavila, ampak se bo le še slabšala. Mogoče je, da boste zamakanje ravne strehe opazili šele čez nekaj mesecev ali let, če je luknjica zelo majhna. Toda voda bo slej ko prej pritekla v notranje prostore. Če že ne bo povzročila škode tam, pa bo namočena celotna sestava ravne strehe. Če bo toplotna izolacija ravne strehe takšna, da vpija vodo, jo boste morali nadomestiti z novo, saj tista, ki je namočena oziroma prepojena z vodo, vsekakor ne funkcionira. To je kajpak povezano kar z visokimi stroški. Zaradi vsega povedanega je res ključnega pomena, da je izvedba opravljena na najvišjem možnem nivoju in to z detajli ravne strehe, ki so v skladu s stroko.

Detajl ravne strehe je lahko vrhunski, a je zaman, če material ni kvaliteten

Detajl ravne strehe je že lahko vrhunski in izvajalec je lahko zelo strokoven in izkušen. A to je vse zaman, če ne uporabite najboljšega materiala. Dandanes lahko na trgu najdete marsikaj. Toda, če zadevo lahko kupite, to še ne pomeni, da se jo splača kupiti oziroma da je dovolj kvalitetna, da bo življenjska doba ravne strehe res tako dolga, kot jo predvideva stroka. Nekateri hidroizolacijski trakovi, ki jih lahko kupite pri nas, so tretjerazredni. To pogosto opazijo krovci že med izvedbo, saj se materiali poleti razvlečejo ali pa pozimi lomijo. Slabo obnašanje materialov med izvedbo je zagotovo slab znak. Če je detajl ravne strehe, ki je predviden, še tako odličen, zadeva ne bo izvedena dobro, če kvaliteta samega materiala niti ne omogoča ustrezne izvedbe. Opisano lahko povzroči, da bo na vaši ravni strehi potrebna predčasna sanacija, kar je povezano s povsem nepotrebnimi stroški. Temu se seveda lahko izognete, če kupujete le materiale uglednih proizvajalcev, ki so morda res nekoliko dražji, a to se vam bo z daljšo življenjsko dobo vaše ravne strehe zagotovo obrestovalo.

Izolacija ravne strehe

Ravne strehe z nami so zgodba o uspehu

Pomembno je torej, da imate kvalitetnega projektanta in izvajalca, ki bosta v teoriji in praksi poskrbela za kvaliteten in strokoven detajl vaše ravne strehe. Poleg tega pa je zelo pomembno tudi to, da imate partnerja, ki vam bo omogočil nakup najboljšega materiala. V našem podjetju naše usposobljeno osebje z veseljem svetuje glede vseh potrebnih materialov za strešne kritine vseh vrst. Trg poznamo zelo dobro in vemo, kateri materiali so vrhunski, kateri so povprečni in kateri so takšni, da jih ni vredno kupiti. Nudili vam bomo verodostojne podatke in jih tudi ustrezno interpretirali, tako da bo vaša odločitev na koncu varna.

Ravne strehe, ki so varne

Številni investitorji se ravnih streh bojijo. A te imajo toliko prednosti, da se vse več graditeljev za njih odloča. Strah pa je povsem odveč, če imate ustrezne poslovne partnerje, ki bodo poskrbeli, da bo vaša streha na koncu tesna.

Morda ti bo všeč tudi...