Dimnik inox

Rostfrei dimnik inoxDimnik inox vsekakor sodi med najkvalitetnejše dimnike. Inox pločevina se pogosto uporablja pri gradnji nizkotemperaturnih peči (plinske peči) in odprtih kaminov. Dimnik inox lahko uporabimo pri novogradnji, kot tudi pri sanaciji dimnika, od česar je odvisna tudi cena. Sanacijo dimnika izvedemo tako, da v dimnik vložimo inox tuljave in poskrbimo za priklop na kurišče. V primeru, da je tuljava premajhna, je potrebno povrtavanje dimnika. Rostfrei dimnik je izdelan iz nerjavečih materialov, med katere uvrščamo tudi inox pločevino. Uporaba nerjavečih materialov pri novogradnji oziroma sanaciji rostfrei dimnika preprečuje nastanek kondenza, s čemer preprečuje tudi rjavenje. Rostfrei dimniki omogočajo hitro segrevanje in ohlajanje, zaradi katerega ne prihaja do nabiranja kondenza, omeniti pa moramo tudi dolgo življenjsko dobo rostfrei dimnika, zaradi katere se investicija zares splača. Nerjaveče jeklo je zlitina, ki je sestavljena iz železa, ob stiku z vodo pa ne rjavi, zato predstavlja odličen material za uporabo pri gradnji dimnika inox. Dimnik inox vam nudimo tudi v podjetju OGM (dimnikarstvo Kranj).

Rostfrei dimnik in njegovo vzdrževanje

Rostfrei dimnik ima zaradi odlične izbire materialov dolgo življenjsko dobo, kljub temu pa ga moramo primerno vzdrževati. Redno vzdrževan rostfrei dimnik je ključnega pomena za zagotavljanje varnega delovanja dimnika. V podjetju OGM vam svetujemo, da pred začetkom kurilne sezone poskrbite za pregled in čiščenje dimnika inox, kar prepustite strokovnjakom na tem področju. Z rednimi pregledi rostfrei dimnika lahko pravočasno ugotovimo mesta, na katerih bi lahko prišlo do uhajanja plinov in tako preprečimo nadaljnje zaplete. Dimnik inox bo svojo dolgo življenjsko dobo ohranil le ob rednem vzdrževanju, za kar bodo poskrbeli usposobljeni strokovnjaki z izkušnjami na tem področju. Inoks dimniki so na voljo tudi v našem podjetju.

rostfrei dimnikDimnik inox – zakaj se odločiti zanj?

Dimnik inox uporabniku ponuja številne prednosti. Poleg dolge življenjske dobe ob rednem vzdrževanju sta prednosti tudi hitra montaža in visoka stopnja prilagodljivosti. Glede na visoko kvaliteto in dolgo življenjsko dobo je dimnik inox uporabnikom na voljo po izjemno ugodni ceni, ki pa je odvisna tudi od tega, ali gre za sanacijo ali za novogradnjo rostfrei dimnika. V našem podjetju je na voljo tudi troslojni dimnik inox po ugodni ceni, ki je izdelan iz nerjaveče pločevine, njegova montaža pa je hitra in enostavna. Vabimo vas k ogledu naše ponudbe, dodatne informacije za dimnik inox pa vam bodo z veseljem zaupali naši prijazni svetovalci.

Morda ti bo všeč tudi...