Električni prenosni varilni aparati mig mag so primerni za delo na terenu

Varilni aparati mig mag se uporabljajo za varjenje vseh vrst materialov. So zelo ekonomični in visoko produktivni, zato so uporabni v vseh industrijskih panogah. Spadajo med najbolj prodajane tipe varilnih aparatov. V našem prodajnem programu imamo varilne aparate mig mag z močjo od 180 A do 600 A, kar pomeni, da so primerni za zasebno, profesionalno ter industrijsko uporabo. Nekateri modeli imajo koleščke, ki omogočajo lažje prenašanje aparata. Prenosni varilni aparati so namenjeni delu v delavnici in na terenu. Nudimo tudi varilne aparate mig mag z inverterskim ali transformatorskim izvorom, ločeno omarico na dveh ali štirih kolesih za lažje prestavljanje. V primeru industrijske rabe, nudimo tudi hladilni sistem. V našem podjetju nudimo možnost testiranja aparata, preden se odločite za nakup. Naše podjetje se ukvarja s prodajo in servisiranjem varilnih aparatov mig mag, tehnike in opreme različnih proizvajalcev. Na tržišču smo prisotni že od leta 1990, s ponudbo kvalitetnih proizvodov ter hitrih in strokovnih storitev, smo postali eden največjih ponudnikov različnih proizvodov za varjenje v Sloveniji. Svojo ponudbo neprestano širimo, zato se lahko pohvalimo, da zadovoljimo zelo velik krog strank. Poleg električnih varilnih aparatov mig mag in zaščitnih oblek, lahko pri nas dobite tudi  stroje, orodje in opremo za obdelavo kovine. Občasno imamo v ponudbi tudi rabljene aparate, ki jih lahko kupite po zelo konkurenčnih cenah. Nudimo tudi kvalitetne ter ugodne servisne storitve za varilne aparate mig mag vseh znamk, smo pooblaščeni serviser za znamke CEA, STEL in JASIC.

prenosni varilni aparati mig mag

Varilni aparati mig mag se uporabljajo za varjenje lahkih kovin in jekla

Postopek mig mag varjenja izvaja varilec z neoplaščeno žico v zaščitni atmosferi različnih plinov. Pri postopku mig varimo z neoplaščeno elektrodo ob uporabi plina, ki ne reagira z varjencem. Za varjenje lahkih kovin in njihovih zlitin, se uporablja plin argon. Če pa želimo variti nerjaveče in legirano jeklo, pa uporabljamo mešanico argona in kisika. Ta način varjenja nudi zelo dobro zaščito, zvar, ki nastane je čist in gladek. Čiščenje po varjenju mig ni potrebno, saj je zvarjeno mesto čisto. Slaba stran postopka je cena plina argona, ki je kar visoka. Postopek mag se izvaja ob uporabi aktivnega plina, ki reagira z varjencem. Je cenejši od mig postopka. Mešanica plinov argon, kisik in ogljikov dioksid se uporablja za navadno in nizko legirano jeklo. Zvar ima med mag varjenjem različno obliko, ki je odvisna od plina, ki ga uporabljamo. Poleg zaščitne obleke, potrebujemo za mag varjenje opremo, ki je jeklenka za plin, gorilnik, aparat za varjenje, varjenec, elektroda oziroma žica za varjenje in cevi za dovod plina.

Pri delu z varilnim aparatom mig mag mora varilec nositi zaščitno obleko in očala

Preden varilci začnejo z varjenjem se morajo dobro zaščititi. Pri nas lahko dobite vse zaščitne obleke za varilce, ki so podkape, rokavnike, predpasnike, jakne in gamaše. Zaščitne obleke za varilce so narejene iz naravnega usnja, ki zagotavlja dobro zaščito. Podkapa ali ruta nudi dobro zaščito lasišču, pri nošenju čelade. V primeru rednega dolgotrajnega nošenja čelade brez podkape prihaja do trenja, ki povzroči izpadanje las. Podkapa to trenje ublaži in tako lasišču nudi dobro zaščito. Rokavnik dolžine 42 cm je namenjen zaščiti rok na mestih, kjer so najbolj izpostavljene iskricam in sevanju. Usnjen predpasnik je učinkovita zaščita pri varjenju, saj pokrije velik del telesa, na najbolj izpostavljenih mestih. Jakne, ki jih varilci uporabljajo kot zaščito pri varjenju so na voljo v različnih modelih in barvah. Usnjene varilne gamaše nudijo učinkovito zaščito nog in čevljev. Zaščito rok varilcev nudijo rokavice, ki so na voljo v različnih modelih. Kratke in dolge varilne rokavice so izdelane iz mehkega usnja, ki omogoča dober oprijem predmetov. Ker je varjenje postopek, pri katerem moramo biti zelo natančni, mora biti obleka, ki nudi zaščito za varilce, izdelana iz materialov, ki nas pri delu ne ovirajo.  Poleg zaščitne obleke je potrebno poskrbeti tudi za zaščito obraza. Varilna zaščitna očala so namenjena zaščiti oči pred iskricami in pred UV žarki, ki nastajajo pri varjenju. Izbirate lahko med kovinskimi očali za varjenje, ki nudijo možnost menjave stekla in zaščitnimi dvižnimi očali, s svetlim in temnim steklom.

varilni aparati mig mag

Varilna maska je nujen del opreme pri delu z varilnim aparatom mig mag

Poleg zaščitne obleke, je zelo pomembna zaščita pri varjenju maska, ki je lahko avtomatska ali navadna. Modeli navadnih mask, ki jih imamo v ponudbi so izdelani iz kartona, iz termično obdelane plastike in iz steklenih vlaken. Avtomatske zaščitne varilne maske pa nudijo največje udobje in zaščito. Model Jackson, ki ima sistem za čiščenje vdihanega zraka, ima pretok zraka 180 litrov na minuto in zagotavlja do 9 ur delovanja. PRSL filter in vgrajeni deflektor isker nudi najboljše filtriranje. Ima zelo nizko težo, zato je prijetna za nošenje in ne ovira pri delu.  Zaščitna varilna maska je narejena iz trdne in vzdržljive ABS plastike, jermen in cev sta oblečena v proban, kar podaljšuje delovno dobo celotne naprave. Drug model avtomatske zaščitne varilne maske z oznako P950 ima štiri zatemnitvene senzorje. Čas, ki je potreben za zatemnitev je 0,3 ms, nastavljiv čas osvetlitve pa je 0,1 – 1 s. Maska se napaja preko sončnih celic in baterije, ima pa tudi avtomatski vklop ter izklop.

 

Morda ti bo všeč tudi...