Floorball je tudi pri nas vse bolj priljubljen in poznan šport

Floorball je hiter in zabaven ekipni šport, zelo podoben hokeju, ki tudi pri nas postaja vse bolj poznan. V bistvu floorball je neke vrste dvoranski hokej, le da igra poteka precej bolj nežno in brez grobosti, kar je eden od razlogov da starši z veseljem včlanijo otroka na trening in mu kupijo opremo za floorball. Za začetek treniranja in igranja ni potrebna velika investicija, saj potrebujete le čevlje in floorball palico ter klub kamor se boste včlanili. Pri igri sodeluje pet igralcev in vratar, ki potrebujejo opremo za floorball in igrajo v zaprtem prostoru. Poleg floorball palic potrebujejo plastično kroglo in gol za floorball. Palice za floorball se razlikujejo v dolžini in v ponudbi boste našli palice za začetnike in rekreativne igralce, ki igro že obvladajo. Razlikujejo se tudi po trdoti. Palice za začetnike so srednje upogljive, lahke in čvrste ter se pri klasični igri odlično obnesejo. Profil je ozek in okrogel ali ovalen ter omogoča čvrst in udoben oprijem. Ker palice za floorball dobro vpijajo znoj, preprečujejo drsenje iz rok. Med opremo za floorball spada tudi športna torba, s katero lahko prenašate floorball palico, žogice, obutev in oblačila. Torbe so narejene iz trpežnega poliestra zato so zelo vzdržljive in imajo dolgo življenjsko dobo.

floorball žogice

Kakšna je tipična oprema za floorball igralca

Ker je floorball novejša športna disciplina, je pogosto vprašanje laikov kakšno opremo potrebujejo in na kaj morajo biti pozorni. Ker je začetek igranja floorballa enostaven, kakšne posebne priprave niso potrebne. Če ste izbrali voljo in pogum se pozanimajte kje potekajo treningi in poskusite z igranjem. Morda obstaja možnost, da si za prvič  floorball palico izposodite in mogoče primerjate več različnih modelov. Če se želite preizkusiti v golu za floorball, boste potrebovali telesno zaščito za floorball vratarja, ki vsebuje posebne podložene hlače in majico z dolgimi rokavi. Obvezna telesna zaščita za floorball vratarja so tudi kolenčniki, varovalo za prsni koš in obvezna maska za zaščito obraza. Tudi pri floorballu lahko hitro pride do poškodbe če ni za varnost pravočasno in ustrezno poskrbljeno kljub temu, da so udarci s palico ali druge grobosti strogo prepovedane. Oprema za floorball, ki jo ponujamo v naši spletni trgovini je visoko kakovostna in z lahkoto boste našli vse na enem mestu po zelo ugodnih cenah. Opremite lahko sebe, v naši ponudbi pa boste našli tudi vso opremo za floorball, ki jo potrebujejo otroci. Na razpolago so vam različne dolžine floorball palic. Pozorni bodite, da bo dolžina pravšnja, saj je kontrola nad žogico slabša, če je palica predolga. Tudi loparčki palic so različni, kar pa ne predstavlja nobene težave saj jih je mogoče menjati. Floorball je igra za fante in dekleta, saj fizikalne razlike med moškimi in ženskami v tej igri niso pomembne. Dekleta se marsikdaj celo bolje znajdejo pri igri floorballa kot fantje.

floorbal palice

Kdo pazi na gol za floorball in kakšna je najboljša taktika igre

Igra poteka tako, da se pet igralcev bori in napada na igrišču tisti, ki je določen za vratarja pa pazi na gol za floorball. Vratar mora obvezno nositi telesno zaščito za floorball vratarja. Vedno je v prvi vrsti potrebno misliti na varnost, tudi pri igri floorballa. Golman ne sme pozabiti na čelado mlajši igralci pa uporabljajo tudi zaščitna očala, katera so v nekaterih državah celo obvezna. Floorball palice so krajše od palic za hokej, so lažje, mehkejše in izdelane in ultra lahkih ogljikovih materialov. Zaradi prožnosti palic je vodenje žoge enostavnejše. Loparček mora biti med igro na tleh kar omogoča idealno kontrolo žogice, natančne strele in podaje. Pri igri floorballa je nujno, da vsak igralec ve kaj je njegovo delo, skupaj pa morajo delovati kot ekipa in vsi hkrati napadati nasprotnikov gol za floorball. Med opremo za floorball spadajo floorball palice za desničarje in levičarje, kar pomeni, da imajo desno ali levo rezilo. Desničarji pogosto uporabljajo levo rezilo, levičarji pa ravno obratno. Najbolj pomembna in nujna je telesna zaščita za floorball vratarja, saj je to zagotovo igralec, ki je najbolj izpostavljen in podvržen poškodbam. Njegova oprema za floorball mora biti kakovostna in mora maksimalno služiti svojemu namenu.

Kakšna mora biti obutev pri igri floorballa

Igralec floorballa mora imeti dobre reakcije, biti mora hiter in spreten. To mu omogoča kvalitetna obutev, ki pravzaprav ni nič posebnega. Dovolj so kvalitetni, dvoranski, športni copati, ki ne drsijo in omogočajo igralcu hitre reakcije. Poleg kvalitetne opreme za floorball, igralec potrebuje dobro koordinacijo, mora biti taktik in tudi kondicija in vzdržljivost sta zaželeni. Na tekmah za red in poštenje skrbita dva sodnika, ki imata enako odgovornost. Njuna naloga je tudi skrb za varno in pošteno igro. Pri igri floorballa le redkokdaj pride do poškodb, lahko pa vseeno kdo stakne kakšno modrico ali zvin gležnja, ker je igra zelo dinamična. Na srečo se to zgodi le redko, saj je grobost strogo prepovedana in igralci se načeloma tega držijo saj jih že od vsega začetka vzgajajo v tem duhu.

Morda ti bo všeč tudi...