Fotovoltaika: Slovenija ima velik potencial! Kako deluje in kaj je fotovoltaika?

Fotovoltaika: Slovenija ima na področju fotovoltaike zelo velik potencial. Fotovoltaika je v Sloveniji sicer mlada gospodarska panoga, ki pa se hitro razvija, pomaga pa pri trajnostni oskrbi z električno energijo. Fotovoltaika ponuja nove možnosti za izkoriščanje obnovljivih virov energije. V podjetju Sol navitas imamo s fotovoltaiko veliko izkušenj. Smo eno največjih, strokovnih in zaupanja vrednih partnerjev na področju izgradnje sončnih elektrarn v Sloveniji. stremimo k izdelavi celovitih sistemov na področju fotovoltaike, kjer največji poudarek dajemo prav kakovosti, saj vgrajujemo le najbolj kakovostne materiale svetovno priznanih proizvajalcev. Če vas zanima, kaj je fotovoltaika za hišo in kakšen potencial ima v Sloveniji, kaj so fotovoltaični moduli in kakšno je delovanje fotovoltaike, potem vam lahko mi odgovorimo na vaša vprašanja. Sodelujemo le z izbranimi svetovnimi proizvajalci modulov in razsmernikov, razvili pa smo tudi lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo za pritrjevanje sončnih elektrarn, zato vam lahko tudi na tem področju ponudimo raznovrstne rešitve po ugodnih cenah. V podjetju Sol navitas vam ponujamo postavitev fotovoltaičnih elektrarn za samooskrbo po celotni Sloveniji. Postavimo vam jo lahko po sistemu na ključ, kjer za vas uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo, lahko pa vam dobavimo samo potreben material.

Fotovoltaika Slovenija

Fotovoltaika in moduli – le učinkoviti moduli omogočajo učinkovito delovanje

Sončne energije za svoje delovanje uporabljajo energijo sonca, delovanje fotovolatike pa poteka tako, da fotonapetostni sistemi fotovoltaične elektrarne z izkoriščanjem fotonapetnostnega pojava svetlobno energijo pretvarjajo v električno. Za svoje delovanje fotovoltaika potrebuje sončne celice, ki so povezane v module. Samo delovanje fotovoltaike je okolju prijazno, prav tako pa tudi uporabniku. Fotovoltaični modul je element oziroma del sončne elektrarne, ki pretvarja sončno energijo v električno, kadar je osvetljen s sončno svetlobo. Moduli so izdelani iz med seboj povezanih sončnih celic monokristalnega in polikristalnega silicija, navadno pa so vstavljeni v okvir, ki jim zagotavlja primerno mehanično robustnost. Moduli so prekriti iz zaščiteni so s ploščo iz kaljenega stekla, ki module ščiti pred padavinami. Fotovoltaika v Sloveniji postaja vse bolj priljubljena tudi zaradi finančnih spodbud države, saj Eko sklad ponuja nepovratna finančna sredstva v obliki subvencije za postavitev sončne elektrarne na hišo. V podjetju Sol navitas uporabljamo fotonapetostne module slovenskega proizvajalca Bisol, serije Premium mono. Po želji pa lahko vgradimo tudi solarne module katerega od vodilnih svetovnih proizvajalcev, kot so Trina Solar, Luxor Solar itd. Za pritrditev modulov na streho uporabljamo lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo SOL ALU, ki ponuja rešitev za vse vrste kritine in je plod našega lastnega znanja. Z njo je postavljenih že preko 20 MW sončnih elektrarn v več evropskih državah. Zaradi tega lahko ponudimo tudi 10 letno garancijo, da zaradi montaže sončne elektrarne ne bo prišlo do zamakanje strehe.

Fotovoltaika za hišo – samooskrba z električno energijo

Fotovoltaika postaja tudi v Sloveniji vse bolj razširjena, saj so mnogi spoznali neštete prednosti, ki jih ponuja samooskrba z električno energijo. Sončno elektrarno za samooskrbo lahko postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec (poslovni odjemalec s priključno močjo manjšo od 41 kW), ki je hkrati tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo. Pred priključitvijo naprave za samooskrbo na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe je treba pri distribucijskemu operaterju pridobiti soglasje za priključitev. Fotovoltaično elektrarno lahko postavimo na streho ali fasado stavbe, ki se bo samooskrbovala z električno energijo. V tem primeru ne potrebujete gradbenega dovoljenja. Če vas zanima več o fotovoltaiki in o tem, kaj je fotovoltaika, vas vabimo, da nas kontaktirate. Investicija v majhno sončno elektrarno na vaši strehi vam lahko prinese približno 10.000 EUR do 30.000 EUR prihranka in zaslužka v 30 letih!

fotovoltaika moduli

Delovanje fotovoltaike za hišo

Fotovoltaika v Sloveniji prinaša veliko prednosti, med drugim so fotovoltaične elektrarne dolgoročna in varna investicija v prihodnost. Vas torej zanima, kaj je fotovoltaika? Fotovoltaika je panoga prihodnosti! Fotovoltaika ima v Sloveniji dobre pogoje, ki jih lahko izkoristimo za postavitev sončne elektrarne. Delovanje fotovoltaike za hišo je v samem bistvu zelo preprosto. Fotovoltaika uporablja energijo sonca, da iz njega pridobi čisto električno energijo. Ni potrebno poudarjati, da sta sonce in sončna svetloba najbolj obetaven vir energije, še posebno zato, ker gre za čisto in okolju prijazno energijo, ki ima velik energetski potencial. Del fotovoltaične elektrarne so solarni oziroma fotovoltaični moduli, ki so v bistvu najdražji del sončne elektrarne in predstavljajo približno 50 % cene postavitve elektrarne, če se odločite za izvedbo na ključ. Za samo delovanje fotovoltaike oziroma sončne elektrarne so moduli bistvenega pomena, saj le učinkoviti moduli lahko zagotovijo učinkovitost sončne elektrarne.

Sol navitas – zanesljiv ponudnik sončnih elektrarn v Sloveniji

V našem podjetju izdelujemo celovite in kakovostne fotovoltaične sisteme, saj vgrajujemo le najboljše materiale. Na področju fotovoltaike imamo ogromno izkušenj, naše sončne elektrarne pa lahko najdete povsod po Sloveniji. Investicija v fotovoltaiko je dolgoročna in varna naložba, s katero lahko dolgoročno veliko prihranite in tudi zaslužite. Brez zadržkov lahko rečemo, da je tudi v Sloveniji fotovoltaika veda prihodnosti.

Morda ti bo všeč tudi...