Fotovoltaika za vikend – prihodnost pridobivanja elektrike

Fotovoltaika za vikend je v svetu v velikem porastu, vse bolj pa se uvelja tudi v Sloveniji na manjših objektih, ki so primerni za občasno bivanje in s tem povezano porabo elektrike. Kaj je to fotovoltaika? Gre za nekakšen sistem oz. mrežo celic, ki so narejene iz posebnega materiala, ki omogoča pretvarjanje sončnega sevanja iz sončnih žarkov v električni tok, ki ga potrebujemo v hiši. Najbolj pogosto se za fotovoltaiko za vikend uporablja silicij, ki je lahko različne vrste. Obnovljiva energija je velik trend, še bolj pomemben pa bo v prihodnosti, zato je pridobivanje energije s fotovoltaiko sistem usmerjen v prihodnost. V našem podjetju imamo ogromno izkušenj s postavitvijo sončnih elektrarn, zato smo prepričani, da vam lahko pomagamo uresničiti vaše želje.

Fotovoltaika za vikend – nazivna moč največ 11 kW

Sončna elektrarna oz. fotovoltaika je sistem, ki zagotavlja čisto enostavno delovanje, obenem pa je izredno praktično, saj izkorišča sončne žarke, obnovljiv vir iz okolice, ki ga ni potrebno plačevati in se vseskozi obnavlja, s čimer pripomoremo tudi k varstvu okolja. Fotovoltaiko za vikend imamo lahko na streho ali fasado stavbe, ki se bo oskrbovala z elektriko, v kolikor želimo drugačno možnost, bomo potrebovali gradbeno dovoljenje, ki pa precej poveča naše začetne stroške. Fotovoltaiko za vikend lahko postavi vsak odjemalec elektrike s priključno močjo manjšo od 41 kW, ki je lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo, a mora biti pozoren, da nazivna moč elektrarne ne presega 11 kW. Ne glede na velikost elektrarne mora odjemalec odvečno elektriko brezplačno vrniti dobavitelju.

Fotovoltaika za vikend

Fotovoltaika za vikend – razsmerniki in optimizatorji ter mikro inverterji

V podjetju Sol navitas zagotavljamo postavitev fotovoltaike za vikend po celotni Sloveniji, ne glede na regijo, saj se zavedamo, da je samooskrba postala velik del našega življenja. Nudimo sončne elektrarne z razsmerniki in optimizatorji Solar Edge, lahko pa izberete tudi mikro inverterje slovenskega proizvajalca Letrika Sol. Ne glede na izbiro, so vse omenjene možnosti v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Najbolj priljubljena fotovoltaika ima nazivno moč 3 kW, gre za izjemno enostavno delovanje fotovoltaike, ki vas bo navdušila.

Kaj je to fotovoltaika – obiščite nas

V kolikor imate še vedno vprašanja o tem, kaj je fotovoltaika in kako deluje, je najboljše, da nas kontaktirate ali pa nas obiščete v podjetju, kjer vam bodo naši strokovnjaki odgovorili na vprašanje kaj je fotovoltaika in vam podrobneje prikazali proces spreminjanja sončega sevanja v električno energijo. Smo izkušeno podjetje na področju delovanja fotovoltaike ter se ukvarjamo z gradnjo velikih sončnihe elektrarn ter manjših samooskrbnih fotovoltaik za vikende. Mi smo pravi naslov za vas, obenem pa ponujamo kakovost in ugodno ceno.

kaj je fotovoltaika

Fotovoltaika za vikend – pretvorba sončnega sevanja v energijo

Fotovoltaika za vikend je v zadnjem času vse bolj v porastu, tako po svetu, kot tudi v Sloveniji, saj se vse več ljudi odloča za samooskrbo in izkoriščanje obnovljivih virov iz okolice. Fotovoltaika za vikend pretvarja sončno sevanje v električno energijo, ki jo potrebujemo v našem domu. Gre za enostavno delovanje, ki nam privarčuje veliko denarja. V podjetju Sol navitas imamo ogromno izkušenj s postavljanjem sončnih elektrarn, zato nas kontaktirajte za informacije.

Morda ti bo všeč tudi...