Fotovoltaika: kakovostni moduli z brezhibnim delovanjem za vaš vikend ali hišo!

Fotovoltaika je veda prihodnosti, ki se ukvarja s preučevanjem pretvorbe sončne energije v električno energijo. Samooskrba z električno energijo je v zadnjem času tudi v Sloveniji izredno priljubljena, pa ne le zaradi velikih prihrankov, ki ga takšen sistem ponuja. Fotovoltaika predstavlja okolju popolnoma prijazen način pridobivanja električne energije in je zato idealna izbira tudi z vidika okoljevarstva. Delovanje fotovoltaike je v samem bistvu enostavno. Poenostavljeno lahko rečemo, da se energija sončne svetlobe preko fotovoltaičnih oziroma fotonapetostnih modulov pretvarja v električno energijo. Veliko je razlogov, zakaj se odločiti za postavitev fotovoltaične elektrarne na strehi vaše hiše ali vikenda. Pomembno pa je tudi, da za delo izberete primernega in usposobljenega izvajalca.

Sol navitas – strokovnjaki za fotovoltaiko

V podjetju Sol navitas smo strokovnjaki za fotovoltaiko in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri primernega sistema fotovoltaike za vaš vikend ali vašo hišo. Več informacij o fotovoltaiki, modulih in delovanju sončne elektrarne lahko dobite na naši spletni strani. Če se odločite za fotovoltaiko pri nas, vam ponujamo izvedbo sončne elektrarne na ključ. To pomeni, da bomo poskrbeli za vse, od a do ž. V našem podjetju, namreč, že leta stremimo k izdelavi kakovostnih in celovitih fotovoltaičnih sistemov Vgrajujemo le najboljše materiale priznanih svetovnih proizvajalcev. Velik poudarek dajemo kakovosti, saj želimo na ta način investitorjem izboljšati donos na vložena sredstva ter zmanjšati tveganja. V podjetju smo zaposleni strokovnjaki z izkušnjami na področju fotovoltaike, projektiranja, energetike, informatike in zakonodaje. Prav to je za naše investitorje zadostna garancija, da bo njihov nov fotovoltaični sistem izveden v skladu z vsemi predpisi.

Zakaj se odločiti za fotovoltaiko?

Veliko je razlogov, zakaj je fotovoltaika in samooskrba z električno energijo pametna odločitev. Eden od razlogov je zagotovo ta, da je sončna energija obnovljiva in popolnoma brezplačna. Življenjska doba sončne elektrarne je zelo dolga, giblje se okoli 30 let. Investicija v fotovoltaiko za vaš dom ali vikend pa se vam lahko povrne v osmih letih. Možnosti za postavitev fotovoltaične elektrarne je več. Poleg klasičnega oziroma najbolj razširjenega montiranja fotovoltaičnih modulov na streho, se lahko odločite tudi za postavitev prostostoječe elektrarne, lahko se jo vkomponira v strešno kritino ali fasado. Ob rednem vzdrževanju fotovltaične elektrarne, ki ga prav tako lahko za vas opravimo mi, vam bo elektrarna še dolga leta dobro služila. Dobra novica je tudi to, da lahko za postavitev sončne elektrarne na vaš objekt pridobite tudi subvencijo eko sklada, kar lahko ceno vaše investicije tudi močno zniža. Informacije o subvencijah ter ostalo, kar bi vas utegnilo zanimati, vam lahko posredujemo v našem podjetju ob vašem obisku.

Fotovoltaika za vikend
Fotoviltaika: moduli, razsmerniki in lastna nosilna konstrukcija

V vaše domove in ostale objekte vgrajujemo le najbolj kakovostne materiale svetovno priznanih proizvajalcev. Sodelujemo z izbranimi proizvajalci solarnih modulov, kot so Yingli Solar, Bisol, Luxor Solar, Trina Solar in z vodilnimi proizvajalci razsmernikov, kot so SMA, KACO, Solar Edge, Letrika Sol, Huawei. Razvili pa smo tudi lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo za pritrjevanje sončnih elektrarn, zato vam lahko tudi na tem področju ponudimo raznovrstne rešitve. Med najbolj kvalitetne fotonapetostne module sodijo moduli Bisol. Gre za slovenski proizvod, ki je ustrezno certificiran. Moduli so proizvedeni iz najboljših materialov in so tudi v svetu prepoznani po odličnem delovanju in kakovosti, pa tudi po lepem estetskem videzu. Bisol fotonapetostni moduli so izredno učinkoviti tudi pri nizki osvetlitvi. Večletne izkušnje s postavljanjem fotovoltaičnih elektrarn na različne vrste podlag so nas pripeljale to tega, da smo razvili lastno konstrukcijo, ki je trdna in stabilna, odporna na vse vremenske pogoje, tudi najbolj neugodne. Pohvali se lahko z dolgo življenjsko dobo, majhno maso in ima lastnosti ohranjanja strehe. Konstrukcija je izdelana iz aluminija in odgovarja na najbolj zahtevne potrebe gradnje sončnih elektrarn. Naša lastna konstrukcija je primerna za vse tipe streh.

Fotovoltaika: prijazna do vaše denarnice in okolja

Če se sprašujete, zakaj je fotovoltaika najboljša izbira z vidika ohranjanja okolja čistega, je odgovor preprost. Pri proizvodnji sončne energije iz sončne se ne proizvajajo nobeni okolju škodljivi plini, ki bo onesnaževali okolje. Prav zato je odločitev za sončno elektrarno oziroma fotovoltaiko na hiši ali fotovoltaiko na vikendu za samooskrbo odgovorna odločitev. Slovenija ima izredno velik potencial za razvoj fotovoltaike, predvsem zaradi geografskega položaja. V našem podjetju menimo, da je investicija v fotovoltiko pametna investicija, ki je ne le varna, temveč tudi zelo donosna. Višek pridobljene električne energije lahko namreč vrnete nazaj v omrežje in s tem tudi nekaj zaslužite.

Fotovoltaika moduli za hišo
Kam lahko postavimo sončno elektrarno?

V primeru, da na nekem področju ni oskrbe za električno energijo preko javnega omrežja ali pa je ta zelo slaba, je samooskrba s pomočjo sončne elektrarne oziroma fotovoltaike idealna rešitev. Elektrarna se lahko postavi na streho ali fasado stavbe, ki se bo samo oskrbovala z električno energijo. V tem primeru ne potrebujete gradbenega dovoljenja. V vseh ostalih primerih pa takšna elektrarna potrebuje gradbeno dovoljenje, kar lahko precej dvigne ceno investicije.

Morda ti bo všeč tudi...