Gotovinski krediti in kako pridobiti hitri kredit preko spleta

Gotovinski krediti so izplačila denarnih sredstev, določena s pogodbo. Sredstva je mogoče uporabiti za najrazličnejše namene. Se vam je pokvaril avto in nujno potrebujete novega? Vaš pralni stroj spušča nenavadne zvoke, a nakupa novega še leta niste načrtovali? Je vaš dom potreben nove fasade? Bi radi namestili toplotno črpalko ali čistilno napravo? Bi radi poplačali oziroma refinancirali manj ugoden limit ali kredit? Potrebujete le teden oddiha na plaži z dobro knjigo v roki?

Vse našteto preprosto reši hitri kredit preko spleta. Ta predstavlja učinkovito in bliskovito rešitev do gotovine. Niste prepričani ali ste kreditno sposobni? Nič lažjega. Svojo kreditno sposobnost preverite z informativnim izračunom kredita. Ta vam poda podatke o tem, kakšen znesek lahko prejmete, kakšni bodo stroški odobritve ter kakšna bo obrestna mera. Izračun je mogoče opraviti v le nekaj minutah preko spleta.

obrestna-mera-izracun

 

Kakšne informacije vam poda informativni izračun obresti?

Hitri kredit preko spleta pridobite z nekaj preprostimi kliki. A pred tem je dobro preveriti ali vam kredit sploh ustreza. Pa si poglejmo natančneje, kakšne informacije vam informativni izračun poda.

• Znesek kredita
Gre za znesek, ki ga potrebujete. Od njegove višine in dobe odplačevanja je odvisna mesečna anuiteta.

• Doba odplačevanja
Doba odplačevanja je časovno obdobje, v katerem želite odplačati kredit. Za manjše zneske je doba do 5 let za večje pa tudi do 20.

• Mesečna anuiteta
Mesečna anuiteta, mesečna obveznost ali mesečni obrok. Vse to so besedne zveze, ki označujejo mesečni znesek, s katerim odplačujete gotovinski kredit v določenem časovnem obdobju. Sestavljajo ga glavnica dolga ter pripadajoče obresti. Slednje se med dobo odplačevanja zmanjšujejo, delež razdolžnine pa povečuje.

• Efektivna obrestna mera
EOM je kratica za stopnjo, ki v odstotkih izraža razmerje med skupnim zneskom kredita in njegovimi stroški. Izračuna se v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih in je na letni osnovi enaka sedanji vrednosti vseh obstoječih ali prihodnjih obveznostih.

• Obrestna mera
Krediti lahko imajo nespremenljivo (fiksno) ali spremenljivo (variabilno) obrestno mero. Nespremenljiva, kot že ime pove, vselej ostaja enaka. To pomeni, da boste natančno vedeli, kakšna bo mesečna anuiteta za vse obdobje odplačevanja. Pri spremenljivi obrestni meri znesek odplačila ni znan vnaprej. Sestavljata jo namreč pribitek, ki se ne spreminja ter Euribor (Euro Interbank Offered Rate) referenčna obrestna mera. Izračun je odvisen od slednje, ta pa se dnevno spreminja. Njena vrednost predstavlja medbančno obrestno mero, na podlagi katere banke določajo obrestne mere za depozite, varčevanja inposojila. Izračunana je po povprečju obrestnih mer, po katerih so si banke evroobmočja v določenem obdobju pripravljene posoditi denar.

• Stroški odobritve
Ob sklenitvi kredita boste morali v enkratnem znesku poravnati stroške odobritve. Ti zajemajo obravnavo vloge, izdelavo ponudbe, obravnavo zahtevka, pripravo pogodbe in končno izplačilo. Gotovinski krediti in njihovi stroški se pri bankah razlikujejo, zato bodite še posebej pozorni na strošek odplačevanja in vodenja, strošek ocene tveganja ter stroške morebitne cenitve.

informativni-izracun-obresti

Najugodnejši gotovinski krediti za manjše in nekoliko večje nakupe

Gotovinski krediti brez skritih stroškov vodenja, ocene rizika kreditojemalca ali zavarovanja so odobreni že v enem dnevu. Hitri krediti do 12 000 € imajo v banki Sparkasse najnižji mesečni obrok 20 €, dobo odplačevanja pa do 5 let. S fiksno obrestno mero bo vaša anuiteta vedno enaka, zavarovanje v primeru brezposelnosti pa bo poskrbelo za možnost kritja med 6 do 12 mesecev. Potrebujete malce večji znesek? Nikar ne skrbite. Na voljo so tudi potrošniški krediti do 35.000 € z nadvse prilagodljivimi pogoji. Ti dopuščajo odplačevanje do 7 let, glede na poslovno sodelovanje celo do 10 let. Z najmanjšim obrokom 20 € lahko kreditojemalci izbirajo med fiksno in spremenljivo obrestno mero.

Informativni izračun obresti in kredita ne izhajajo iz neto/bruto zavarovalnih osnov, temveč upoštevajo kazalnik EBITDA. Zato je najem posojila omogočen tudi samozaposlenim in komitentom drugih bank. Pri samozaposlenih brez bilance pa se upošteva delež neto prihodkov glede na vrsto dejavnosti.

Hitri kredit preko spleta in kako do njega v le nekaj korakih

Gotovinski krediti so namenjeni vsem, ki potrebujejo dodatno financiranje. Bodisi ker so porabili prihranke, bodisi ker nanje ne morejo čakati. Ste pripravljeni pridobiti hitri kredit iz udobja domačega kavča? Najprej opravite informativni izračun obresti na spletni strani banke. S pomočjo spreminjanja časa odplačevanja kredita in zneska si prilagodite višino mesečne anuitete ter preverite, kakšen znesek si lahko privoščite. Vlogi ne pozabite dodati potrebne dokumentacije.

hitri-gotovinski-krediti-preko-spleta

Obstoječe stranke vlogi priložijo kopije plačilnih list za zadnjih 12 mesecev, zadnje 3 bančne izpiske ali kopijo pogodbe o zaposlitvi. Za identifikacijo boste potrebovali še davčno številko in osebni dokument. Banka bo nato preverila vašo kreditno spodobnost. Ta je ustrezna, ko vam od rednih mesečnih prilivov v zadnjem letu po plačilu vseh obveznosti (tudi novega obroka) ostane 76 % minimalne bruto plače. Ob pravilno izpolnjeni vlogi in ustreznih priloženih dokumentih so v banki Sparkasse najugodnejši gotovinski krediti odobreni že v enem dnevu. Po odobritvi se morate zglasiti v najbližji bančni poslovalnici, kjer boste podpisali kreditno pogodbo. Le v nekaj urah po podpisu pogodbe bodo sredstva na vašem računu.

 

 

Morda ti bo všeč tudi...