V zadnjih letih vse bolj priljubljena gradnja nizkoenergijske montažne hiše

Gradnja hiše je ena izmed temeljnih odločitev v življenju. Zgraditi dom zase in svojo družino se prične z idejo, zamislijo, realizacija le te pa je v realnosti pogosto zapleten proces, ki marsikomu vzame precej energije ter odpira veliko negotovosti in vprašanj.

V Sloveniji je v zadnjih letih priljubljena gradnja nizkoenergijske montažnih hiš. Vse bolj se namreč kaže potreba po racionalni in učinkoviti rabi energije na vseh ravneh, hkrati s tem pa zavedanje o koristih kakovostnega bivanja v zdravem in naravnem bivalnem okolju, ki ga lahko zagotovi le nizkoenergijska gradnja. Nizkoenergijska hiša je zasnovana tako, da za svoje delovanje porabi manj energije, to pa proizvaja na učinkovit način – z izkoriščanjem obnovljivih virov energije in notranjih dotokov.

Nizkoenergijska gradnja montažne hiše je odločitev, s katero lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, hkrati pa privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje svojega doma. Tudi zaradi ugodne cene, kakovosti proizvajalcev in prilagodljivosti željam kupcev so montažne hiše v zadnjem času postale zelo vabljive.

Hitra in enostavna gradnja hiše

Med prednostmi, ki jih prinaša gradnja montažne hiše, je za mnoge na prvem mestu hitrost gradnje. Način gradnje namreč omogoča, da se lahko v montažno hišo vselimo v nekaj mesecih po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Posamezni sestavni deli montažne hiše se namreč izdelajo v tovarni, hiša pa se nato sestavi na njeni lokaciji.

Montažno hišo si lahko priskrbite kar s pogodbo ‘na ključ’, lahko pa se odločite za gradnjo do določene faze gradnje, dokončali pa jo boste sami. Tudi vaše (posebne) želje bodo vplivale na čas izdelave in na ceno montažne hiše, cena pa bo dokončno znana že na začetku.

Projektiranje hiš – prvi korak predstavljajo (tipski) načrti

Prvi korak pri projektiranju hiš predstavlja načrt hiše. Njegova cena je odvisna od načina izvedbe, uporabljenih materialov, površine in tipa hiše. Načrti za gradnjo moderne montažne hiše so lahko pripravljeni po vaših zamislih in željah, ali pa med že obstoječimi tipskimi načrti za moderne hiše izberete tistega, ki vam bo najbolj ustrezal.

Bistvena prednost, ki jo za moderne montažne hiše prinašajo tipski načrti, je racionalna zasnova, po kateri je optimalno izkoriščen prav vsak kvadratni meter stanovanjske površine. Cena tipskega načrta je odvisna od velikosti, razgibanosti in gradbene faze. A tako kot pri klasični gradnji so tudi pri gradnji moderne montažne hiše na voljo enostavni načrti po ugodni ceni, pa tudi bolj razkošni in ekskluzivni, za katere je treba odšteti nekoliko več.

Na spletni strani našega podjetja so na ogled vsi tipski načrti montažnih hiš. Tipski načrt lahko prilagodite svojih potrebam in željam, lahko nam predstavite tudi svojega. Projektiranje hiš namreč lahko poteka tudi po vaših željah. Naš cilj je, da z našo pomočjo poiščete in najdete svoj sanjski načrt hiše.

Stroški gradnje montažne hiše

Gradnja Marlesove nizkoenergijske montažne hiše prinaša številne prednosti

Moderne montažne hiše Marles so sodobno zasnovane, vrhunsko izdelane, prilagojene različnim namenom ter krajinskim in podnebnim razmeram. Izdelane so iz kakovostnih in naravnih gradbenih materialov, ki delujejo na človeka pozitivno in nudijo izredno zdravo ter prijetno klimo, hkrati pa so neškodljivi za okolje. Izbrani gradbeni materiali pripomorejo tudi k energetski varčnosti, kar zagotavlja velik prihranek energije in nižje stroške udobnega bivanja. Projektiranje hiš je navadno oblikovano glede na želje in zahteve kupca – tudi v primeru, da so bili izbrani tipski načrti. Gradnja montažne hiše Marles poteka v zaprtih prostorih v kontrolirani klimi in je zato neodvisna od vremena, zato zagotavlja možnost hitre vselitve.

Tako kot vsi ostali ponudniki montažnih hiš vam tudi v podjetju Marles nudimo možnost gradnje hiše v osnovni izvedbi, do IV. gradbene faze in postavitev hiše na ključ. To pomeni, da je moderna, tradicionalna, unikatna ali ekskluzivna hiša že popolnoma dokončana in pripravljena na vselitev.

Nizkoenergetska gradnja

Inovativna, ekološka in ekonomična gradnja moderne hiše iz lesa

Široka paleta Marlesovih montažnih hiš vključuje tudi moderne lesene hiše, ki izpolnjujejo vse  zahteve po inovativni, ekološki in ekonomični gradnji. Les je odličen toplotni in zvočni izolator. Njegove gradbeno-fizikalne lastnosti so zagotovo na prvem mestu med prednostmi takšnih objektov, saj omogočajo znaten prihranek energije za ogrevanje prostorov. Prednost lesa pa je tudi v tem, da diha ter tako omogoča vpijanje in oddajanje vlage iz prostora.

Moderne montažne lesene hiše so požarno varne in imajo visoko stopnjo potresne varnosti. Teža moderne lesene hiše je namreč precej manjša od teže klasično zidane hiše, zato je tudi horizontalna potresna sila na objekt manjša. Lesena hiša se bolj elastično odzove na tresenje tal, kar preprečuje mehanske poškodbe lesa. V prid odločitvi za gradnjo modernih lesenih hiš pa govori tudi dejstvo, da je ob rednem vzdrževanju minimalna življenjska doba lesene hiše več kot 100 let.

Med številnimi ponudniki montažnih hiš je Marles najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov, ki je že več kot 50 let sinonim za vrhunsko kakovost montažnih hiš. Prepričani smo, da boste med številnimi tipskimi načrti za montažne hiše Marles zagotovo našli pravega zase.

Vabljeni.

Morda ti bo všeč tudi...