Grelec za bojler

grelnik za vodoPotebujete nov grelec za bojler? Ali pa razmišljate kar o nakupu novega bojlerja? Tako v prvem kot drugem primeru vas vabimo, da obiščete trgovino THS. Smo podjetje, ki se ukvarja s prodajo vodovodne in plinske instalacije, centralne kurjave ter sanitarne keramike. Velik poudarek dajemo področju alternativnih virov (toplotne črpalke, kamini, solarni sistemi). Tako boste v naši pestri ponudbi našli ne samo grelec za vodo, ampak tudi grelec za bojler.
Bojler ali grelnik za vodo je namenjen segrevanju sanitarne vode. S pomočjo različnih vrst energije ogreje vodo do želene temperature. Bojler lahko priključimo na naš centralni sistem ogrevanja, odlično rešitev pa predstavljajo tudi za stanovanja, počitniške hišice in ostale objekte, kjer ni vedno na voljo vira tople vode. Grelec za vodo je naprava, ki je enostavna za uporabo, saj ga samo prižgemo ter nastavimo želeno temperaturo vode.

Grelnik za vodo je lahko električni, plinski ali na trda goriva

Glede na vir energije oz. gorivo ločimo 3 vrste grelnikov: električni, plinski in grelniki na trda goriva. Električni grelnik vode je lahko pretočni ali akumulacijski. Pretočni grelniki vode omogočajo hitro segrevanje male količine vode, akumulacijski pa počasno segrevanje velike količine vode. V obeh primerih grelnik za vodo uporablja električno energijo.
Plinski bojlerji so lahko samostojni ali kombinirani. Samostojni segrevajo samo sanitarno vodo, kombinirani še obenem ogrevajo prostor. Uporabljate lahko zemeljski plin ali pa utekočinjen naftni plin. Odlikuje jih predvsem visok izkoristek energije. Bojlerji na trda goriva se uporabljajo predvsem v izvedbi akumulacijskega segrevanja vode.

Grelec za bojlerPretočni električni grelec vode pripravi toplo vodo praktično v trenutku

Pretočni grelniki vode delujejo na principu ogrevanja direktnega pretoka vode, kar pomeni, da je grelnik za vodo nameščen v bližini iztočnega mesta ter zagotavlja manjše količine segrete vode. Akumulacijski grelniki pa delujejo tako, da segrevajo vodo na zalogo, kar pomeni, da segrevajo večjo količino vode (npr. 100L), ki jo lahko shranimo za dlje časa. Največja razlika med obema sistemoma delovanja je prav v tem, da omogočata različno količino segrete vode: pretočni manjšo, akumulacijski grelnik za vodo večjo.
Pretočni električni grelec vode ima v notranjosti grelec za bojler ločen od elektronike, zato je njegova življenjska doba kar 5x daljša od stadardnih električnih grelnikov vode.

Morda ti bo všeč tudi...