Inkontinenca urina lahko brez priprave privede do stresnih situacij

Inkontinenca urina je definirana kot nepričakovano uhajanje urina. Pojavi se najpogosteje v starejših letih. Po porodu je dokumentirano veliko število izkušenj žensk, ki so imele prav tako težave z inkontinenco. Pri moških se inkontinenca najpogosteje pojavi med procesom staranja. Z leti se vedno manj ukvarjamo s športom, telo je vedno manj aktivno. Posledično se postopoma izgublja čvrstost in nadzor, ki smo ga nekoč imeli.

Inkontinenca urina se lahko pripeti vsakomur in predstavlja le del človeške biologije, ki se ga nikakor ni potrebno sramovati. Kljub temu, da je inkontinenca normalen proces v življenju in da se z njim sooča presenetljivo veliko število odraslih oseb, se lahko posameznik na trenutke počuti neprijetno. Soočanje z inkontinenco urina čez daljša obdobja lahko negativno vpliva na kvaliteto življenja. Da se ne bi znašli v neprijetni situaciji v javnosti, spletna prodajalna Tosama ponuja široko in raznoliko ponudbo izdelkov za pomoč in preventivo pred inkontinenco urina. Diskretni, učinkoviti produkti na voljo na spletni strani so odlični za vsakdanjo uporabo.

urinska inkontinenca

Stresna inkontinenca je morda odraz nemirnega življenjskega sloga

Inkontinenca se lahko zdi na trenutke neobvladljiva. Človeku se lahko zazdi, da ga je samo svoje telo izdalo. Študije kažejo, da se skoraj 50% žensk sooča s po-porodno inkontinenco. S stresno inkontinenco se je najbolje spoprijeti čimprej – preden se imajo moč razviti nadaljne, resne težave. Stresna inkontinenca povzroči uhajanje urina ob obremenitvi trebušnih mišic. Sproži jo lahko tudi poveča pritisk v trebušni votlini. Najpogostejši vzrok je oslabelost mišic medeničnega dna.

Uhajanje se pri stresni inkontinenci zgodi takrat, ko se pritisk v trebušni votlini poveča. Povečan pritisk lahko povzroči številno stvari. Najpogostejši so dvigovanje težkega bremena, intenzivna športna aktivnost ali nenaden pregib telesa. Na te vzroke je smiselno biti pozoren in se jim, če se le da, izogibati. Prekomerna teža je prav tako lahko vzrok za uhanjanje urina. Za olajšanje simptomov zdravniki toplo priporočajo izgubo teže, saj ta pritiska na trebušno votlino. Na žalost je lahko vzrok za uhajanje velikokrat izven našega nadzora. Močno kašljanje, kihanje ali celo smeh lahko sprožijo uhajanja, proti čemer se ni mogoče pripraviti. Tudi spolni odnosi lahko vodijo do stresne inkontinence. Različne vaje in posvetovanje z zdravnikom lahko olajša stresno inkontinenco. Spletna trgovina Tosama ima do ublažitve simptomov na voljo serijo kvalitetnih izdelkov.

Inkontinenca po porodu dokumentirajo številne ženske pacientke

Porod je lahko izjemno invaziven dogodek. V letu po porodu je pacientkam svetovano redno, vsakodnevno opravljati keglove vaje za čvrstost in utrjevanje mišic medeničnega dna. Vaje potekajo sistematično in služijo okrepiti nadzor nad mehurjem. Za moške in ženske so oblikovane podobne, vendar različne vaje, ki naj bi najbolje okrepčale mišično tkivo. Vaje so namenjene podpori sečnice, mehurja, maternice ter tudi debelega čreva. Predstavljajo odlično preventivno metodo.

Takoj po sameme porodu si je smiselno kupiti nekaj parov plenic za odrasle, saj se maternica olušči oz. očisti vsega odvečnega tkiva in sluzi. Tok je lahko veliko močnejši kot pri povprečni menstruaciji. Človeško telo se seveda med seboj razlikuje. Da bi lažje uganili kaj pričakovati, se je vredno pogovoriti z osebno zdravnico, prav tako pa je lahko zelo razviden tudi pogovor  z bližjo sorodnico, ki je tudi sama rodila. Inkontinenca urina po porodu je lahko vztrajna. Ob odgovornem opravljanju keglovih vajah, je pomembno vzdrževanje telesne zmogljivosti in redna telovadba. V prehodnem obdobju na pomoč priskočijo Tosama izdelki za pomoč pri inkontinenci urina.

Urinske inkontinence pri starostnikih se ni potrebno sramovati

Urinska inkontinenca pri starostnikih se pojav med velikim številom starejšega prebivalstva. Ob zmanjšanju prožnosti kože in postopni izgubi telesne kondicije lahko postane vse težje obdržati popoln nadzor nad mehurjem. Kot za inkontinenco po porodu so priporočene keglove vaje, ki olajšajo simptome in učvrstijo mišično tkivo v mednožju. Vpliv stresa, panike ali nemirnih misli ima lahko enako velik učinek na telo. V obdobjih hudega stresa je dokumentiranih več primerov inkontinence urina kot drugače. Neprijetno situacijo lahko hud stres še poslabša. Danes vemo, da je stres izjemnega pomena v poteku življenja in splošne počutju. Neobvladljiv stres čez daljša obdobja lahko vodi do kronične nespečnosti, vpada telesnega imunskega sistema in nihanje med težo. Študije so stres povezale z zgodnjim srčnim napadom, razvojem rakavih celic in številnimi drugimi bolezenskimi stanji. Ne poznamo še popolnega vpliva, ki ga ima stres lahko na človeško telo. Poslabšanje inkontinence urina je le ena izmed mnogih negativnih posledic dolgotrajnega notranjega nemira.

Inkontinenca pri moških je s Tosaminimi izdelki rešena diskretno

Inkontinenca pri moških se pojavlja dvakrat redkeje kot pri ženskah. Pogosto je povezana s težavami na prostati. Tako se lahko pojavi po okrevanju za rakom na prostati. Invazivno ultravijolično sevanje, medicinski posegi in izjemno močna serija tablet vodi do številnim negativnih posledic. Med njimi so pogosto izguba las, bruhanje in inkontinenca. Pri radikalni odstranitvi prostate lahko pride do poškodbe živcev ali mišic v mednožju. V tem primeru sečnica lahko nima dovolj podpore, da bi zadrževala urin. V enem letu po operaciji se stresna inkontinenca pojavi tudi pri 50% moških pacientih. Udobni, a diskretni izdelki na prodaj pri Tosama se stranki pomagajo prebiti skozi najbolj ključno obdobje.

urinska inkontinenca pri starostnikih

Morda ti bo všeč tudi...