IR paneli omogočajo varčno, varno in zdravo infrardeče ogrevanje

IR paneli so inovativno grelno telo, zasnovano z upoštevanjem najsodobnejših tehnoloških standardov. Za infrardeče ogrevanje je značilno, da odlično naslovi zahtevo po trajnostno naravnanih rešitvah, kar v praksi pomeni predvsem visoko stopnjo energetske učinkovitosti. Skrb za čim manjšo obremenitev okolja pa v tem primeru na srečo ne zahteva, da se morate odpovedati udobju, kot ste ga vajeni. Prav to, da uspešno združujejo nižjo porabo in ohranjanje visoke kakovosti bivanje, je namreč ena glavnih odlik, s katerimi se lahko pohvalijo IR ogrevalni paneli.

Ekološko infrardeče ogrevanje

 

IR gretje poskrbi za enakomerno razporeditev toplote po prostoru

Ena bistvenih razlik, ki ločuje infrardeče ogrevanje od klasičnega, je, da se topel zrak ne bo dvigal, mrzel pa zadrževal pri tleh, ampak bo prišlo do enakomerne razporeditve toplote po celotnem prostoru. Segrevanje prostora pa ni le enakomernejše, ampak tudi hitrejše. IR ogrevalni paneli namreč ne segrevajo zraka, kar bi bilo precej potratno, ampak stene in predmete v okolici, infrardeči  žarki pa vas nato grejejo z vseh strani, zato je občutek mnogo prijetnejši, čeprav je temperatura v prostoru morda nižja od tiste, ki ste jo navajeni sicer. Navsezadnje je pretežni del sončne energije v infrardečem spektru – in vsi dobro vemo, kako hitro nas pogreje neposredna izpostavljenost sončnim žarkom, četudi so zunanje temperature morda zelo nizke.

 

Izjemno varčno IR ogrevanje – cena oz. poraba vas bo prijetno presenetila

Zaradi specifičnih lastnosti, ki jih ima infrardeče oz. IR ogrevanje, cena oziroma mesečna poraba energije praviloma precej upade. K temu zagotovo močno pripomore dejstvo, da so IR ogrevalni paneli, vsaj tisti najkakovostnejši, izredno uspešni pri izrabi električne energije. Zelo visok odstotek te energije namreč uspejo pretvoriti v toplotno. V nekaterih primerih to pomeni celo 99-odstotni izkoristek. Prav možnost prihrankov je glavni razlog, zaradi katerega se večina odloči za infrardeče oziroma IR ogrevanje. Cena pa vendarle ni edino, kar dela to opcijo tako privlačno. Večja učinkovitost pri izrabi energije med drugim pripomore k razbremenitvi okolja. Posledično je mogoče govoriti o ekološki, okolju prijazni rešitvi za ohranjanje prijetne temperature v naših domovih v zimskih mesecih.

IR ogrevalni paneli v kuhinji

 

IR ogrevalni paneli ne zahtevajo večjih posegov pri namestitvi

Med odlikami, ki jih imajo paneli za IR gretje, je treba nedvomno izpostaviti še dejstvo, da je njihova montaža izjemno enostavna. Vse, kar je potrebno, so 4 majhne luknjice, ki se zvrtajo v steno (ali v strop, če se odločite za stropno montažo, pri kateri se običajno uporabi jeklenica, še posebej pri nekoliko višjih stropih). To pomeni, da tudi v primeru, da ste najemniki, ne potrebujete posebnih dovoljenj lastnika, saj ne bo potreben večji poseg. Paneli se lahko namestijo izredno hitro, zato bo mogoče z njihovo uporabo začeti že takoj. Če se torej pravkar ukvarjate z vprašanjem, kako optimizirati stroške vašega gospodinjstva v zimskem času, so paneli za IR gretje odlična rešitev.

 

Infrardeče ogrevanje z IR paneli primerno celo za alergike

Še ena v množici številnih prednosti, s katerimi se lahko pohvalijo IR paneli, pa je, da med delovanjem ne povzročajo dvigovanja prahu. Podobno pa velja za dvigovanje bakterij in drugih mikroorganizmov. Prav zato se IR gretje pogosto priporoča ljudem, ki so alergični na prah, pršice ipd. Kakovostni IR paneli pripomorejo k temu, da bodo simptomi alergij mnogo lažje obvladljivi. Vas morda moti suh zrak v prostorih, ki je pogosta težava v zimskih mesecih? Če je zrak presuh, ima to nedvomno zelo negativen vpliv na dihala, kožo in nasploh na počutje. Vendar pa to ne bo več težava, če se odločite za infrardeče ogrevanje. Zaradi že omenjene lastnosti, ki jo imajo IR paneli – torej tega, da ne bodo neposredno segrevali zraka – ne bo prihajalo do draženja sluznice in drugih nevšečnosti, ki so sicer povezane s presuhim zrakom v prostorih.

 

Najboljši IR paneli za stanovanja ali večje prostore

Vas zanimajo resnično kakovostni, hkrati pa karseda ugodni paneli za infrardeče oziroma IR ogrevanje? Cena plošč vrhunske kvalitete, ki jih najdete v spletni trgovini podjetja IR paneli, vas bo zagotovo navdušila, ob nakupu pa ste upravičeni do kar 5-letne garancije.  Verjamemo, da bo odločitev za infrardeče ogrevanje ena najboljših odločitev v vašem življenju, saj IR paneli poskrbijo za nadstandardno udobje bivanja, pri tem pa je njihovo delovanje varčno ter zdravju in okolju prijazno. Za še posebej velike prihranke vam priporočamo, da se paneli kombinirajo s sončnimi celicami, ki vam omogočajo, da velik del električne energije pridobite iz brezplačnih, obnovljivih virov. Infrardeče ogrevanje, ki je že samo po sebi ena najugodnejših opcij, bo posledično še nekoliko ugodnejše. V naši ponudbi vas čakajo tako klasični paneli, ki so primerni za bivalne prostore, kot tisti večjih dimenzij, ki jih je med drugim mogoče uporabljati v hotelih, restavracijah, dvoranah ipd. Seveda pa so vam obenem na voljo še nosilci za montažo in termostati različnih vrst. Po potrebi se paneli dobavijo v večjih količinah – če bi želeli naročiti večje število kosov, vas vabimo, da nas pokličete ali nam pišete. Telefonska številka in elektronski naslov, na katerem smo dosegljivi, sta navedena na naši spletni strani.

Morda ti bo všeč tudi...