Kako se odločiti za izbiro pravega okna?

Ponudba oken je dan danes izjemno široka – stranke lahko izbirajo med različnimi materiali iz katerih bodo okna izdelana, razlikujemo pa tudi oblike in dimenzije okvirjev, barve oken, okna pa se razlikujejo tudi v varnosti, ki jo ponujajo in v načinu zasteklitve. Pred nakupom oken je nujno, da razmislimo o vsem, kar si od oken pravzaprav želimo in izberemo okna, ki bodo sovpadala z našimi željami in potrebami. Nikakor ne smemo pozabiti na ceno okna, o kateri se moramo dogovoriti že pred naročilom.

Lesena okna se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi

Proizvajalci lesenih oken se zavedamo, da se lahko lesena okna pohvalijo s številnimi prednostmi, ki uporabnike navadno naravnost navdušijo. Les je material, ki je izjemno dobro izolativen, okna pa bodo tako v poletnih mesecih v prostoru pomagala ohranjati hlad, v zimskih mesecih pa toploto v stanovanju, posledično pa bo nekoliko ugodnejše tudi ogrevanje stanovanja oz. hiše, v kateri bodo okna nameščena. Ker les izjemno dobro izolira tudi hrup, bo naše stanovanje v primeru odločitve za lesena okna, varno tudi pred vdorom hrupa iz zunanjosti. Lesena okna niso zahtevna za vzdrževanje, odlikuje jih izjemno dolga življenjska doba, stabilnost in estetska dovršenost. Seveda nikakor ne smemo pozabiti na to, da so lesena okna ekološka. Les je kot naraven material odličen za vse alergike in astmatike, saj deluje antialergeno in tako ustvarja zdravo bivalno okolje.

Kaj moramo vedeti o vzdrževanju lesenih oken in kaj o varnosti, ki jo ponujajo

Pri izbiri oken se moramo vprašati tudi o tem, kako jih bomo vzdrževali. Lesena okna potrebujejo tako barvanje kot tudi tesnjenje in to ne zgolj pri montaži oken, pač pa tudi skozi celotno življenjsko dobo okna – potrebno je torej redno vzdrževanje. Pri nekaterih lesenih oknih je prvo večje vzdrževanje potrebno šele po desetih letih, nato pa se vzdrževanje oken priporoča v 7-letnih intervalih.

Pri nakupu okna je izjemno pomembna tudi varnost, ki ga okno zagotavlja. Dan danes se velikokrat soočamo s težavo zaradi ropov in tatvin, zato je nujno, da okna vsebujejo proti vlomne sisteme, ki bodo zavarovali naše stanovanje. Tudi lesena okna so lahko proti vlomna, saj sistem ni odvisen od okvirja samega. V primeru, da vas skrbi požarna varnost lahko omenimo tudi, da danes obstajajo že ognjevarni leseni okenski okvirji, strah pred požarom pa je tako odveč.

Vsakdo, ki kupuje lesena okna pa se vpraša tudi o njihovi ceni. Cena oken je odvisna od tipa okvirja, debeline stekla in tudi števila oken, ki jih naročamo. Vsekakor se moramo pred naročilom lesenih oken o njihovi ceni s prodajalcem natančno dogovoriti da nadalje ne bo prihajalo do večjih odstopanj.

Vse bolj iskana so na tržišču tudi les alu okna

Vse več pa se dan danes pri gradnji uporabljajo les alu okna. Gre za tip oken, ki vsebuje najboljše karakteristike obeh opisanih materialov. Les s svojo naravno trpežnostjo in ekološko naravnanostjo zagotavlja zdravo in naravno bivalno okolje, poleg tega pa prostoru ponuja tudi odlično toplotno in zvočno izolacijo. Ker je okvir na zunanji strani okna prevlečen z aluminijem, so okna veliko trajnejša in tudi veliko bolj odporna, kar vodi v večjo obstojnost oken. Okna na zunaj delujejo izjemno moderno in jih lahko tako uporabimo tudi na objektih modernega videza ter na poslovnih zgradbah, ker pa okvir na notranji strani lahko ostane lesen, bodo alu les okna ponudila tudi občutek domačnosti in topline v prostoru.

Pri nakupu tako lesenih oken kot tudi les alu oken pa nikakor ne smemo pozabiti na zasteklitev. S pravilno in kakovostno zasteklitvijo lahko privarčujemo tudi do 70% stroškov ogrevanja. Dan danes so okna večinoma dvoslojna, med sloji stekla pa se nahaja plin, ki služi kot izolator. Če si želimo zares kakovostne zasteklitve pa se lahko odločimo tudi za tri slojna okna.

Izdelava kvalitetnih lesenih oken različnih dimenzij

Z izdelavo lesenih oken se ukvarjamo tudi v podjetju MSora. Pri nas svojim strankam ponujamo tako kvalitetna lesena okna kot tudi kakovostna alu les okna, ki se lahko pohvalijo z izjemno vzdržljivostjo in dolgo življenjsko dobo. Vsa okna, ki jih ponujajo so tudi varna, uporabnikom pa bodo tako ponujala mirno in brezskrbno bivanje v prostoru. Dimenzije lesenih oken so različne in jih lahko tako prilagodimo potrebi vsakega posameznika. Nikakor pa ne smemo pozabiti na pasivna okna, ki jih lahko stranke kupijo pri nas. Gre z okna, ki so namenjena energetsko samozadostnim hišam in z visoko izolacijsko zasteklitvijo nudijo odlično toplotno izolacijo. Pasivna okna so namenjena predvsem tistim, ki dajejo velik poudarek na ekološko prijazne in energetsko učinkovite hiše.

Za vsa dodatna vprašanja o izdelavi lesenih oken smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem svetovali. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko z nami pogovorite o svojih željah in potrebah, mi pa vam bomo predstavili okna, ki so primerna za vas.

Morda ti bo všeč tudi...