Izdelava oken

V podjetju Marles se zavedamo pomena zdravega okolja, zato smo se odločili za izdelavo oken iz lesa, ki jih v nekaterih primerih kombiniramo tudi z aluminijem ter tako dosegamo izjemno pozitivne rezultate, saj v enem oknu združimo pozitivne lastnosti obeh materialov. Les kot naraven material ponuja zdravo bivalno okolje in deluje antialegreno. Poleg tega je les izjemno dober toplotni izolator in tako zagotavlja ekonomično kurjavo. Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na pozitivne lastnosti aluminija, ki je trpežen in trajen, pohvali pa se lahko z dolgo življenjsko dobo ter dobro obstojnostjo ob različnih vremenskih vplivih. Nenazadnje pa aluminijasta obloga oknom daje izjemno moderen videz.

Izdelava oken

Izdelava oken iz lesa ponuja tudi veliko prostora pri samem oblikovanju oken. Okna podjetja Marles se lahko pohvalijo z dovršenim modernim dizajnom, ravnimi linijami in ostrimi robovi. Lesena okna so na voljo tako v standardnih dimenzijah, lahko pa dimenzije lesenih oken prilagajamo željam stranke. Poleg tega je les material, ki ga z različnimi barvami lahko hitro spremenimo. Stranke se pri nas lahko odločajo med različnimi barvami in tako okna popolnoma prilagodijo izgledu svojega stanovanja. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne saj so izdelane na vodni osnovi.

Kot smo že omenili pri izdelavi oken uporabljamo tudi elemente aluminija. Okna z ALU oblogo se lahko pohvalijo z izjemno enostavnim za vzdrževanjem in čiščenjem, prav tako pa so primerna za zahtevnejše vremenske pogoje. Stranke lahko izbirajo med katerokoli RAL barvo in barvami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali ALU maske.

Ob izdelavi oken smo pomislili tudi na protivlomno varnost

Pri izdelavi oken smo pomislili tudi na okovje. Dan danes se večina oken postavlja z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj ali na zračenje. Z uvedbo najnovejših tehnologij lahko nadgradimo osnovno izvedbo okovja do funkcionalnosti daljinskega upravljanja, časovno omejenega zračenja, samodejnega zračenja v intervalih in na daljavo preko aplikacije za pametne telefone. Ob izdelavi oken pa ni pomemben zgolj njihov izgled in način odpiranja, pač pa je potrebno misliti tudi na varnost. V podjetju Marles ob izdelavi oken poskrbimo, da so le-ta protivlomno varna, stanovalcem pa takoj zagotavljajo varno bivanje v stanovanju. Že v standardni izvedbi MARLES oken visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu zagotavlja protivlomno zaščito. Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava ter okovje renomiranih proizvajalcev. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter vgradnjo ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegamo varnostno zaščito MARLES oken do RC2 varnostne stopnje. Nikakor pa ne smemo zanemariti visoke protivlomne zaščite, ki jo marles okna dosegajo v načinu zračenja s posebnim pogonom okovja, ki omogoča motorno krmiljeno zapiranje okenskega krila obenem pa tudi vzporedni odmik okenskega krila za pribl. 6 mm. Tudi v takšnem odprtem načinu je sistem certificiran za protivlomno okno do standarda RC2.

Ob nakupu lesenih oken se je potrebno zavedati, da bodo le-ta potrebna prenove

Pri prodaji oken pa je potrebno izpostaviti tudi nujnost obnove lesenih oken. Les je naraven material, ki je skozi leta uporabe nujno potreben obnove. Obnova lesenih oken je navadno sestavljena iz barvanja in tesnjenja. Seveda oken ni potrebno obnavljati vsako leto, pač pa se obnova prvič priporoča po 10 letih, nato pa približno na obdobje sedmih let. S pravilno oskrbo, bo življenjska doba lesenih oken zares dolga.

Izkušnje pri izdelavi lesenih oken potrjujejo tudi različni certifikati

Z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem, ki ga v podjetju premoremo smo si skozi leta izdelave in prodaje lesenih oken pridobili različne certifikate. Tako se naša okna trenutno lahko pohvalijo s certifikatom PASSIVHAUS inštituta v Darmstatu v Nemčiji, ki opredeljuje standarde za pasivno gradnjo in nadzor nad izvedbo gradnje. Z naprednimi tehnologijami in poudarkom na razvojni usmerjenosti smo imetnik certifikata, ki izkazuje, da tako naše leseno kot les-alu okno dosega vse potrebne standarde, da je klasificirano kot pravo pasivno okno in ne le kot okno, ki je primerno za pasivne gradnje. Prav tako se lahko pohvalimo z IFT ROSENHEIM certifikati posamičnih izkazov toplotnih prehodnosti oken. Certifikati so pridobljeni s programom preračunavanja, ki je preverjen s strani IFT Rosenheim kot notificiranega instituta. V Sloveniji pa sodelujemo z inštitutom ZAG in ZRMK, kot vodilnima inštitutoma na področju gradbeništva pri nas.

Vas zanima več o prodaji oken? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi lesenih oken, ki vam jih v podjetju Marles ponujamo. Ne spreglejte tudi, da vam ponujamo možnost izdelave lesenih oken po naročilu. Na spletni strani so vam dostopne tudi dodatne informacije o posameznem modelu oken, ki vas zanima. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja, ki se vam pred nakupom oken še postavljajo ter vam tako pomagali pri izbiri okna. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer si okna lahko ogledate v živo ter se tako prepričate o njihovi kvaliteti.

Morda ti bo všeč tudi...