Izvedba ravne strehe s kakovostno kritino po vaši izbiri

Izvedba ravne strehe je storitev, ki je deležna povečanega zanimanja. Vse več ljudi namreč spoznava, da gre za odlično rešitev za najrazličnejše vrste objektov – ne le za večje stavbe ali pa za okolja z močnejšim vetrom, kjer je bila izvedba ravne strehe že v preteklosti zelo priljubljena. Ta tip strehe se je sicer najprej uveljavil na območjih z nekoliko toplejšim podnebjem, nato pa se je začel v 19. stoletju razširjati še po Evropi. Več informacij o tem, kako poteka sodobna izvedba ravne strehe – od procesa načrtovanja do izvedbe posameznih slojev in končne kritine –  najdete v nadaljevanju …

Iz katerega materiala naj bo izdelana kritina za ravne strehe?

Izjemno pomemben element pri načrtovanju izvedbe je izbira najustreznejše kritine. Pri tem imamo v mislih predvsem odločanje med različnimi materiali. Na žalost ni mogoče podati univerzalnega odgovora glede tega, katera kritina za ravne strehe je najboljša. Pri odločitvi je treba upoštevati različne dejavnike, kar pomeni, da bo potrebna pomoč strokovnjaka, ki vam bo pomagal poiskati idealno rešitev v vaši specifični situaciji. V podjetju Šircelj izolacije, d.o.o. se zavedamo, da stranke večkrat potrebujejo pomoč pri primerjanju posameznih materialov, zato posvetimo kar nekaj časa predstavitvi različnih možnosti in strokovnemu svetovanju, pri čemer se osredotočimo na specifike okolja in posamezne zgradbe. Pomagamo vam torej ugotoviti, katera kritina za ravne strehe bi bila resnično najprimernejša za vas. Med možne materiale za kritino, ki vam jih ponujamo, sodijo TPO-, EPDM- in PVC membrane. Še ena opcija pa je bitumenska kritina za ravne strehe.

Naklon ravne strehe in njena sestava morata biti izredno premišljena

Načrtovanje izvedbe zahteva kar nekaj premisleka o tem, kakšen bi bil tisti optimalni naklon ravne strehe za posamezno zgradbo. Kljub poimenovanju je seveda tu prav tako potreben naklon – ta je minimalen oziroma takšen, da ga s prostim očesom večinoma niti ni mogoče zaznati, vendar pa ima še kako pomembno vlogo pri funkcionalnosti celotne konstrukcije. Minimalni naklon ravne strehe namreč omogoča, da v primeru močnejših padavin voda relativno hitro odteče/odteka, posledično pa se izognemo nevarnosti za zamakanje. Pri preprečevanju zamakanja ima sicer ključno vlogo tudi t. i. hidroizolacija – eden najpomembnejših slojev pri izvedbi. Tipični sloji, ki jih vključuje izvedba ravne strehe, so sicer poleg nosilne konstrukcije še parna zapora, ločilni sloj, toplotna izolacija, drenažni sloj, zaključna zaščita kritine itn. Premišljeno načrtovanje teh slojev, uporaba najkakovostnejših materialov in profesionalna izvedba poskrbijo za zares optimalno funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo.

Vrhunska izvedba ravne strehe, za katero poskrbi izkušena ekipa

V podjetju Šircelj izolacije, d.o.o. poskrbimo, da bo izvedba ravne strehe zares kakovostna. Izvedbi vsakega projekta, ki nam je zaupan, posvetimo svojo popolno pozornost in skupaj z vami poiščemo unikatne rešitve. Pri tem upoštevamo morebitne nadaljnje dodelave, ki jih načrtujete, npr. namestitev sončnih celic. Pohvalimo se lahko z že več kot 30 leti izkušenj. Za nami je že ogromno uspešnih izvedb projektov, med katerimi ni manjkalo niti tistih najzahtevnejših. Kritina za ravne strehe, ki jo uporabljamo pri delu, je proizvod uveljavljenih, preverjenih proizvajalcev, kar zagotavlja obstojnost v najrazličnejših vremenskih razmerah oz. pogojih. Dolgoletne izkušnje na področju krovstva pa nikakor ne pomenijo, da spimo na preteklih lovorikah. Nenehno si namreč prizadevamo za to, da ostajamo seznanjeni z najsodobnejšimi možnostmi in tehnološkimi pristopi, ki omogočajo še boljše rezultate.

Kakovostna izvedba zagotavlja enostavno vzdrževanje ravne strehe

Kombinacija vrhunske kritine oziroma materialov in strokovne izvedbe prinaša odlične rezultate, ki navdušijo celo najzahtevnejše stranke. Profesionalna izvedba poskrbi, da se izognete številnim nevšečnostim, od zamakanja do velikih toplotnih izgub. Obenem pa to zagotavlja, da bo kasnejše vzdrževanje ravne strehe nezahtevno, kar pomeni tudi nizke stroške. Po končani izvedbi dobite vsa potrebna navodila: tako ne bo nobenih dilem glede tega, kako naj poteka vzdrževanje ravne strehe, da se izognete težavam in karseda podaljšate življenjsko dobo kritine. Poleg individualnega pristopa in kakovostne storitve je naša pomembna prednost ta, da smo pri delu hitri in da vedno upoštevamo vnaprej dogovorjene časovne roke.

Ozelenitev ravne strehe po izvedbi osnovnih del – da ali ne?

krovstvo ravne streheVzdrževanje pa bo še posebej preprosto, če se po izvedbi osnovnih del odločite za ozelenitev ravne strehe. Krtina bo s tem dodatno zaščitena tako pred mehanskimi poškodbami kot pred negativnimi vplivi vremenskih razmer. Ozelenitev ravne strehe, ki je lahko intenzivna ali ekstenzivna, pa za povrh zmanjša toplotne oziroma energetske izgube. Ohranjanje prijetne temperature v zgornjih nadstropjih objekta v vseh letnih časih posledično ne bo povezano z vrtoglavo visokimi stroški. Odločitev za morebitno dodatno oz. naknadno ozelenitev je seveda prepuščena vam, vsekakor pa to poskrbi za dodano vrednost, saj je mogoče s tem celo v izrazito urbanih okoljih pričarati občutek večje povezanosti z naravo – s tem pridobite površino, kjer stanovalci sproščeno uživajo v prostih uricah, seveda pa je to tudi odlična alternativa klasičnemu vrtu. Urbani strešni vrtovi so vsekakor rešitev, ki postaja vse bolj privlačna za vedno večji delež prebivalstva, zato je zagotovo smiselno razmisliti o tej možnosti.

Morda ti bo všeč tudi...