Izvedba strešne konstrukcije

Izvedba strešne konstrukcijeIzvedba strešne konstrukcije je lahko zelo kompleksen postopek, pa naj si gre za aluminijaste konstrukcije ali konstrukcije iz drugih kovin. Preden se sploh lahko začne izvedba strešne konstrukcije, je najprej potrebna idejna zasnova. Premisliti je potrebno, kakšna naj bi aluminijasta konstrukcija sploh bila. Nato je potreben načrt strešne konstrukcije. Vsekakor ni le koristno, ampak kar nujno, da prav vedno izdelamo načrt ne glede na to, ali gre za izvedbo strešne konstrukcije, stropne konstrukcije, nosilne konstrukcije, železne konstrukcije za hleve ali konstrukcijo hale.

Izvedba strešne konstrukcije zahteva določene korake

aluminijaste konstrukcijeOb načrtu strešne konstrukcije je potrebno predvideti vse detajle. Ti se seveda bistveno razlikujejo v primeru, če gre za železne konstrukcije za hleve ali konstrukcijo hale na eni strani, ali pa če gre za megalomanske projekte, pri katerih so obremenitve strahotne in raztezki neobičajno veliki. Nato je potrebno predvideti kvalitetne materiale. Lahko gre za aluminijaste konstrukcije, ki so izredno lahke ali pa morda jeklene konstrukcije. V vsakem primeru mora biti material dovolj vzdržljiv, da prenese obremenitve in tudi zunanje okoljske vplive, ki delujejo konstantno ali pa le občasno. Potem je na vrsti proizvodnja, ki je prvi materialni del izvedbe strešne konstrukcije. Določene dele konstrukcije se lahko pripravi delavniško, nekatere pa na terenu. Sledi transport, ki je lahko v primeru, če gre za megalomanske projekte izredno zahteven in potrebuje le najspretnejše in najizkušenejše prevoznike, ki premorejo tudi ustrezni vozni park, da so nalogi kos. Šele nato je na vrsti montaža na licu mesta, torej končna izvedba strešne konstrukcije.

Aluminijaste konstrukcije imajo nekatere prednosti

Aluminijaste konstrukcije so zelo lahke, zato pridejo v poštev tedaj, ko mora biti konstrukcija čimbolj lahka. Z vidika statike je včasih nemogoče uporabiti jeklo oziroma železo zaradi prevelike lastne teže. Tedaj se izkaže prednost aluminija, ki je sicer lahek, a zelo trpežen in zdržljiv material. Če je aluminij varjen na pravilen način, potem tudi odlično prenaša obremenilne okoljske oziroma vremenske vplive.

Morda ti bo všeč tudi...