Izvirska voda 902 je zelo kvalitetna, kar pomeni da je čista in mehka

Kaj je izvirska voda? Je pitna voda, ki izvira iz podzemnega vodnega vira. Izvirska voda Vila prihaja iz neoporečne, prvovrstne narave. Izvira na Kašni planini v osrčju alpske krajine na 1100 metrov nadmorske višine. Polni se jo le 200 metrov nižje, na nadmorski višini 902 metra, od tu tudi njeno ime izvirska voda 902. Za neovirano oskrbo v času največjih suš je poskrbljeno s podzemnimi rezervoarji z velikimi zmogljivostmi. Po svoji strukturi spada naravna izvirska voda med najbolj čiste, mehke in naravne vode v Sloveniji. Kakovost vodnih virov je odvisna od čistosti tal, kar je razlog, da so polnilnice po svetu vedno visoko v hribih. Polnilnica je na vrhu prelaza Černivec, ki je dobro znan kolesarjem, hkrati pa je cesta čez prelaz glavna povezava med Kamnikom in Gornjim Gradom. Polnilnica je nastala pred več kot desetimi leti po naključju. Pri gradnji motela oziroma vodovoda za motel, je bilo potrebno opraviti analizo vodnega vira. Ta je pokazala, da je vodni vir zelo kvaliteten. Tako se je porodila ideja o polnilnici, ki ima danes kapaciteto za polnjenje 6000 plastenk na uro. Polnilna linija izpolnjuje vsa merila zakonodaje EU. Posebnost polnilnice je tudi to, da se 95% proizvodnje napolni za druge blagovne znamke. Omogočajo zelo majhna naročila za personalizacijo, naročila se začnejo že pri 10 paketih palet vode kar je 120 plastenk po 0,5 litra. Ker je pomembno tudi varovanje okolja, se plastenke lahko 100% reciklirajo.

izvirska voda

Čista izvirska voda ima nizko prevodnost, zaradi česar je tudi bolj koristna telesu

Izvirska voda 902 je izjemno čista, saj izvira iz hriba vulkanskega izvora. Ker vulkanske kamenine niso vodotopne, je izvirska voda, ki pronica skozi njih zelo mehka. Nima visoke vsebnosti mineralov, njena pH vrednost je 7,0 – 7,5. Čistost, ki je merilo za prevodnost vodnega vira, je eden izmed glavnih parametrov, ki določajo kvaliteto. Nizko prevodna čista izvirska voda v telesu mnogo lažje in boljše opravlja transport snovi, kar je njena primarna naloga. Pred nekaj leti je bila opravljena raziskava med ustekleničenimi vodami v Sloveniji in Evropi. Prevodnost izvirske vode 902 je 40 – 65 mikro Siemens/cm, vrednost je odvisna od letnega časa. Prvo mesto si deli s francosko ustekleničeno vodo s prevodnostjo okoli 55 mikro Siemens/cm. Na slovenskem trgu dosega izvirska voda 902 najboljše vrednosti, prevodnost naslednje konkurenčne vode pa je 200 mikro/Siemens cm. Na policah v slovenskih trgovinah lahko najdete tudi vode s prevodnostjo 600 mikro/Siemes cm, ki v nekaterih državah zahodne Evrope niti ne bi smele biti v prodaji. Pri nas predpisi še niso tako strogi, v glavnem zaradi tradicije starejših polnilnic.

Če za pitje ni na voljo čista izvirska voda, priporočamo uporabo aparatov

Ne glede na to, da je v današnjem času vsaka stavba povezana na vodovodno omrežje, to še ne pomeni, da je vsepovsod na voljo čista pitna voda. V takšnih primerih je rešitev aparat za vodo na balone ali pa aparat za priključitev na vodovodno omrežje. Najem aparata je smiseln na delovnih mestih, za javne prostore, skratka vsepovsod, kjer je velika frekvenca ljudi. Tudi v primerih, če je voda iz vodovodnega omrežja razmeroma čista, je mogoče boljše uporabiti alternativo, saj infrastruktura ni vedno primerna pitju vode kar pomeni, da bi morali odžejati na umivalnikih, ki se ponavadi nahajajo v straniščih. Z uporabo aparatov, teh problemov ni, zato so tudi čedalje bolj priljubljeni za osebo in javno uporabo. So preprosti za uporabo, vzdrževanje in servisiranje pa vam nudi hitro odzivna ekipa našega podjetja Limaks.

izvirska voda 902

V aparatih na balone nudimo čisto izvirsko vodo, ki je preverjena z različnimi testi

V podjetju Limaks doo se ukvarjamo z distribucijo aparatov za točenje čiste izvirske vode v balonih oziroma 18,9 litrskih plastenkah. Opravljamo tudi servisiranje in higiensko vzdrževanje aparatov, ki je izrednega pomena, da ne pride do raznih mikrobioloških okužb. Največja prednost aparatov za točenje vode v balonu je vedno razpoložljiva ohlajena ali vroča voda za pripravo raznih napitkov, ki se preverja z biološkimi, mikrobiološkimi in fizikalno – kemijskimi testi. Izvirska voda pri nas že na izviru ustreza kakovostnim zahtevam, zato se lahko polni brez dodatne obdelave. Aparat je enostaven za uporabo, plastenke dostavljamo na želeno lokacijo. Nima nobenih obratovalnih ali investicijskih stroškov. Nudimo tudi ultra slim aparate za direkten priklop na vodovodno omrežje. 99,9% čistost pitne vode je zagotovljena s pomočjo tristopenjskega sistema filtrov. 2 in 1 combi filter združuje funkcijo mehanskega filtra ter mehčalca vodnega kamna. Iz vode odstranjuje nečistoče (klor, organske nečistoče), ki vplivajo na okus in vonj vode v aparatu. UF membranski filter odstrani iz vode zelo majhne nečistoče v velikosti 0,01 – 0,04 mikrona. Odstrani tudi kemikalije, alge, bakterije, prepusten pa je za minerale. Post carbon je mehčalec vode, ki preprečuje odlaganje vodnega kamna v ceveh, na pipah, grelcih, posodah. Tako se zmanjšajo stroški za nakup ustreznih čistil, potrebnega pa je tudi manj truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjševanje in preprečevanje oblog vodnega kamna na grelcih je pomemben energijski prihranek. V primerjavi z aparati na balone, so stroški nižji, ni nobene manipulacije z embalažo, odpadejo pa tudi skrbi z naročanjem balonov.