Hladnejše jutranje temperature naznanjajo prihod jeseni in zime

Poletje se definitivno poslavlja, zgodnja jesenska jutra pa nam že rada postrežejo z nekoliko nižjimi temperaturami. Še malo in temperature se bodo spustile dovolj nizko, da si bomo zjutraj že lahko umislili našo najljubšo jakno, ali pa seveda v najljubši prodajalni izbrali novo jakno. Poleg jaken bomo seveda morali poskrbeti tudi za druga zimska oblačila, ki jih prav tako ponujamo v vseh poslovalnicah Mana.

Jakne

Kaj je dobro upoštevati pri izbiri jakne za jesen in zimo?

Veliko ljudi pa se sprašuje, katero jakno pravzaprav izbrati in katere nasvete moramo pri izbiri jakne sploh upoštevati. Najprej se je potrebno odločiti v katere namene bomo jakno, ki jo bomo kupili, sploh uporabljali. Seveda lahko jakne uporabljamo v športne namene, lahko jo oblečemo za v službo ali pa se odločimo, da bomo jakno nosili za nekoliko bolj ležerne priložnosti, kot je na primer družinsko kosilo, sprehod v parku ali piknik s prijatelji. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da je dobro ločiti med prehodnimi in zimskimi jaknami.

Pri zimskih športnih jaknah moramo biti pozorni na nekaj več detajlov

Če se odločamo za nakup zimske športne jakne je skoraj nujno, da izberemo jakno, ki je relativno trpežna, poleg tega pa je potrebno poskrbeti tudi za to, da jakna ne bo prepuščala vode od zunaj, hkrati pa bo ”dihala” in tako dopuščala, da se naše telo hladi in da pot odhaja vstran od telesa. Seveda je za različne športne potrebno izbrati različne tipe jaken. Če se na primer ukvarjamo s smučanjem, je priporočljivo, da se odločimo za jakno, ki je nekoliko toplejša, saj je pri smučanju telo vseeno manj aktivno kot pri nekaterih drugih športih in se tako hitreje ohladi. V nasprotju s tem moramo na primer veliko tanjšo jakno izbrati, če se ukvarjamo s tekom na smučeh, saj se pri tem športu telo izjemno segreje in bi nam bilo v debelih jaknah vroče.

Je za vsak dan bolje izbrati jakno ali plašč?

Seveda pa jakne ne bomo uporabljali zgolj pri športu, pač pa si moramo umisliti tudi jakne za vsak dan. Pri tem je potrebno izbrati jakno, ki jo bomo lahko kombinirali k različnim kombinacijam oblačil, ki jih navadno nosimo. Prav zato je pomembno, da pred nakupom jakne tehtno razmislimo o tem, katere kombinacije so nam ljube in izberemo jakno, ki bo čimbolj sovpadala z oblačili, ki jih nosimo. Tako se bomo izognili nakupu velikemu številu jaken, ki so navadno nekoliko dražje kot ostali kosi oblačil.

Seveda se moške in ženske jakne med seboj razlikujejo, vendar se je zmeraj potrebno zavedati, da je pri nakupu jakne potrebno dobro razmisliti in izbrati jakno, ki nam zares ustreza. Poleg tega pa moramo imeti v mislih tudi priložnosti ob katerih bomo izbrano jakno oblekli. Poleg jakne lahko za nekoliko bolj poslovne priložnosti izberemo tudi zimske plašče, ki so izjemno udobni, topli in zmeraj v modi. Dobro je, da so tako zimske jakne kot tudi plašči topli in prijetni, pri izbiri jesenskih jaken in plaščev pa je potrebno biti pozoren tudi na to, da ne prepuščajo vode.

Jakne prodaja

 

Na kaj biti pozoren pri nakupu jakne za otroka?

Pri nakupu jakne pa moramo posebej razmisliti, ko kupujemo jakno za manjšega otroka. V mislih moramo imeti več stvari. Najpomembneje je, da ima jakna enostavno zapiranje, kot je na primer zadrga, saj se otroci v želji po igri le redko ubadajo z gumbi in jakna tako ostane odprta, otrok pa tako hitreje zboli. Poleg tega je zelo priporočljivo, da se na rokavih jakne pojavlja patent, ki bo vdoru hladnega zraka in vlagi preprečil vstop, otroško telo pa bo tako ohranil toplo in suho.

Prodaja jaken v poslovalnicah Mana

V trgovinah Mana ponujamo pestro izbiro jaken. Prodaja jaken poteka v vseh poslovalnicah po Sloveniji, kjer lahko izbirate med pestro ponudbo ženskih in moških jaken. Poleg prodaje jaken v trgovinah mana ponujamo celotno kolekcijo jesen zima 2019/2020. Tudi letos smo poskrbeli za modne barve in materiale. Med barvami vsaj pri dekletih letos prevladujeta umazano roza in rjava, ki se lahko odlično kombinirata med seboj. Poleg pestre kolekcije oblačil pa smo v Mani pripravili tudi veliko modnih dodatkov, ki jih bodo lahko dekleta vpletla v svoje kombinacije oblačil. Z različnimi rutami in šali bodo lahko popestrile majice in srajce ali pa se bodo odločile za moderno zapestnico ali opazen pas.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred nakupom zimske jakne še postavljajo. Seveda pa bomo veseli tudi vašega obiska v eni izmed naših poslovalnic, kjer si lahko jakne tudi poizkusite in se tako odločite za pravšnjo jakno za vas, naši zaposleni pa vam bodo pomagali s svojimi izkušnjami in znanjem, ki so ga skozi leta dela pridobili.

 

 

 

 

 

Morda ti bo všeč tudi...