Jedilnica

Jedilna garnituraJedilnica je lahko središče stanovanja, ko govorimo o praznovanjih in druženju z družino in prijatelji. Za udobnimi jedilnimi mizami in stoli se lahko odvijajo prave pojedine, ki jih bodo gostje še bolj cenili, če bodo udobni in prijetni, pa tudi razloga ni, da ne bi bil vsak vaš obrok praznik.

Ne glede na to, ali si želite klasično mizo za jedilnico, modernejšo različico ali nekaj vmes, ali imate za jedilnico ločen prostor, opremljate kuhinjo z jedilnico ali živite v odprem stanovanju, ponudba podjetja Maros je izjemna in raznolika, tako da lahko prav vsi spremenijo svojo jedilnico v prijeten osrednji prostor stanovanja.

Kako izbrati idealno mizo za jedilnico

Mize za jedilnico so raznolike – tako po obliki kot po velikosti in barvah in med vsemi modeli se lahko prav hitro izgubimo, če nimamo že vnaprej oblikovane vizije, kako naj bi naša jedilniška miza izgledala. Ob tem predstavlja miza za jedilnico enega izmed največjih kosov pohištva in če udarimo mimo, lahko zelo pokvari enoten videz stanovanja.

Jedilna miza

Pravokotna miza za jedilnico je klasična izbira, ki lahko deluje sodobno ali tradicionalno. V manjši jedilnici jo lahko postavimo k steni in tako privarčujemo s prostorom, v veliko jedilnico pa lahko postavimo večjo, podolgovato in elegantno mizo oziroma jedilno garnituro.

Kvadratna miza za jedilnico je relativno nov trend. Manjša je primerna za jedilnice z manj prostora, velika kvadratna jedilniška miza pa je lahko prava posebnost moderne jedilnice. Pazite le, da bo njena velikost primerna velikosti jedilnice, pri večji kvadratni mizi pa lahko na sredino postavimo tudi okrogel vrteč pladenj, ki olajša dostop do hrane z vseh strani.

Efekt okrogle in ovalne mize

Okrogla jedilna miza po popularnosti prav nič ne zaostaja za pravokotno. Manjše okrogle mize za jedilnico so odlična izbira za manjše prostore, večje jedilnice pa si lahko privoščijo tudi večjo. Največja prednost okrogle mize za jedilnico je postavitev stolov – ta je fleksibilna, ob večjem številu gostov pa še dodaten stol enostavno dodamo k obstoječim. Okrogla miza ustvari efekt intime in udobja tudi v večjih prostorih, saj se lahko gostje ob njej slišijo in komunicirajo med seboj, ne glede na to, kje sedijo.

Ovalne mize za jedilnico imajo v nasprotju z okroglimi formalen in eleganten učinek. Ponujajo prostor za več ljudi in so dobra alternativa pravokotnim, če večkrat gostimo večje število ljudi. Ker nimajo ostrih robov, lahko enostavno dodamo še kak stol. Večje jedilnice si lahko privoščijo večjo ovalno mizo, če pa smo s prostorom na tesnem, vsekakor priporočamo raje manjše okrogle jedilne mize in stole, ki se lepo podajo k preostalemu dizajnu.

Morda ti bo všeč tudi...