Kaj je fotovoltaična elektrarna

Fotovoltaična elektrarnaFotovoltaična elektrarna ali sončna elektrarna za svoje delovanje uporablja sončno energijo, najbolj obnovljiv vir energije na Zemlji. Fotovoltaična elektrarna se lahko postavi na streho hiše ali vikenda ali na fasado, v tem primeru ne potrebujete gradbenega dovoljenja. Če želite fotovoltaično elektrarno postaviti na kakšno drugo mesto, potem potrebujete tudi gradbeno dovoljenje, kar ceno investicije lahko poveča. V podjetju Sol navitas vam nudimo ugodno ceno za fotovoltaično elektrarno. Prodajamo in vgrajujemo fotovoltaične module naslednjih proizvajalcev: Bisol, Luxor Solar, Trina Solar, Yingli Solar. Prav tako pa smo razvili inovativno in kvalitetno aluminijasto konstrukcijo, ki je primerna tudi za najbolj zahtevne potrebe pri gradnji fotovoltaičnih elektrarn. Ponujamo vam različne profile za različne obremenitve, ki jih brez večjih težav prilagodimo različnim tipom streh in kritin. Lahko se odločite za celovito storitev na ključ, v tem primeru bomo mi poskrbeli za vse, vključno s pridobitvijo vse potrebne dokumentacije. Če imate več vprašanj in vas zanima, kaj je fotovoltaika, kako delujejo fotovoltaični moduli in kako deluje fotovoltaična elektrarna, vam bomo na vprašanja z veseljem odgovorili v podjetju Sol navitas.

Kaj je fotovoltaika in kako delujejo sončne elektrarne

Kot že omenjeno, fotovoltaičn elektrarne za svoje delovanje uporabljajo sončno energijo, ki jo preko fotovoltaičnih modulov pretvorijo v električno. Beseda fotovoltaika izvira iz grške besede »phos«, kar pomeni svetloba, ter iz besede »volt«. Preprosto lahko rečemo, da je fotovoltaika veda, ki proučuje pretvorbo svetlobne energije, gre za neposredno pretvorbo sončne energije sončnega sevanja v električno energijo. Fotovoltaične elektrarne zagotavljajo okolju in človeku prijazno rešitev za pridobivanje električne energije. S postavitvijo sončne elektrarne, ki mimogrede deluje popolnoma neslišno, boste naredili nekaj dobrega za okolje, poleg tega pa veliko prihranili. Če želite biti energijsko neodvisni ali pa vam je priklop na elektrodistribucijsko omrežje onemogočen, se odločite za fotovoltaično elektrarno.

Fotovoltaika: fotonapetostni moduli, ki pretvarjajo sončno energijo v električno

Fotovoltaični moduli so osnovni element vsake fotovoltaične elektrarne, ki pretvarjajo elektromagnetno valovanje sonca v enosmerni električni tok in napetost. Fotovoltaični moduli, ki so med seboj trdno povezani, so nameščeni na strehi, kjer proizvajajo električno energijo. Pri tem je potrebno omeniti, da je potrebno izbrati zanesljivega ponudnika fotovoltaičnih modulov, kakršno je podjetje Sol navitas. Najbolj pomembno je namreč, da so moduli učinkoviti. Cene modulov so običajno podane na W ali kW, in ne na m2. Cene fotovoltaičnih modulov so odvisne od moči in ne od površine oziroma m2. Investicija v fotovoltaično elektrarno je dolgoročna in varna investicija v prihodnost, ki vam bo omogočala popolnoma neodvisno pridobivanje električne energije po ugodni ceni.

kaj je fotovoltaika

Morda ti bo všeč tudi...