Tesnila Klinger – kakovostna ploščata tesnila dveh podvrst

Tesnila je mogoče razlikovati glede na različne kriterije, kot so denimo material izdelave, dimenzije, področje uporabe itn. Seveda pa jih ločujemo še glede na proizvajalce/znamke. Ena najkakovostnejših in med uporabniki najbolj priljubljenih znamk danes je nedvomno Klinger. Ploščata tesnila Klinger najdete tudi v prodajnem programu podjetja S3C, pri čemer vam ponujamo izbiro med dvema različnima podtipoma. Hkrati pa boste v ponudbi našli še dodatke, kot so npr tesnilni trakovi.

Cevi za vodo

Klinger – ploščata tesnila, ki vas ne bodo pustila na cedilu

Kakovostno tesnjenje ima pomemben vpliv na delovanje številnih naprav. Vpliva predvsem na to, kakšen bo izkoristek, kar pomeni, da z njihovo uporabo na dolgi rok opazno zmanjšamo stroške in optimiziramo delovni proces. To drži za številne industrije in dejavnosti – od vzpostavljanja vodovodnih napeljav pa do kemične industrije. Da pa bi dosegli želeni učinek, moramo dati pri izbiri vsekakor prednost kakovosti. In za enega izmed sinonimov kvalitete na tem področju pogosto velja prav ime Klinger. Ploščata tesnila Klinger so znana po visoki stopnji zanesljivosti in zagotavljanju optimalne varnosti. Kot smo omenili, vam pri nas ponujamo dva tipa artiklov proizvajalca Klinger –  iz aramidnih vlaken, ki so povezana z NBR, in ploščato grafitno različica. Tu ni možno podati splošnega odgovora na vprašanje, katera opcija je boljša. Vsaka ima določene prednosti oz. predviden namen uporabe, zato je od vaših zahtev odvisno, za katero bi se bilo najbolje odločiti. Pri tem vam lahko po potrebi priskočimo v pomoč, saj vam nudimo tehnično svetovanje po telefonu, med katerim se osredotočimo na vaše specifične okoliščine, še pred tem pa vas vabimo, da se seznanite z nekaterimi najpomembnejšimi značilnostmi obeh opcij …

Klinger tesnila

Univerzalna ploščata tesnila iz aramidnih vlaken

Prva možnost za tiste, ki vas zanimajo kakovostna ploščata tesnila Klinger, je model KLINGERSIL® C-4400. Za njegovo izdelavo se uporabljajo aramidna vlakna, pri čemer je vezivo NBR. Ta rešitev velja za univerzalni material, ki zagotavlja odlične lastnosti in omogoča širok spekter uporabnosti. Pomembna prednost tega materiala je, da je odporen na različne tekočine (olja, voda, goriva, alkoholi, kisline (anorganske in zmerne organske) itn.), na paro, pline, maziva in hladilna sredstva ter ogljikovodike. Prav ta izjemna odpornost na najrazličnejše snovi je eden izmed glavnik razlogov za vsestransko uporabnost. Med najpomembnejše značilnosti, ki jih ima ta ploščata izvedba, sicer uvrščamo dejstvo, da je dimenzijsko izredno stabilna in da je sestava materiala zelo enakomerna oz. dosledna. Tako je mogoče govoriti o univerzalnem visokotlačnem materialu. Za povrh je tu prednost zelo ugodno razmerje med kvaliteto in ceno.

Grafitno tesnilo z vložkom iz nerjaveče pločevine

Druga možnost pa je grafitno tesnilo Klinger, natančneje KLINGER® GRAPHITE LAMINATE PSM. Poleg ekspandiranega grafita v sestavi tega ploščatega pripomočka za tesnjenje znamke Klinger najdemo še tangiran vložek, izdelan iz inoxa oziroma nerjavnega jekla. Debelina vložka, ki je mehansko vezan, je 0,1 milimetra. Poudariti je treba, da pri uporabi tega ploščatega tesnila ni nevarnosti za toksična tveganja, saj ne vsebuje problematičnih primesi, kot so npr. smole ali organske spojine. Uporablja se lahko pri izjemno visokih temperaturah, vse do 450 stopinj Celzija, pri čemer ostajajo fizikalne lastnosti vseskozi nespremenjene. To pomeni, da je primeren za uporabo v zelo vroči vodi ali pa v pari. Ta tip ploščatega tesnila se za povrh izvrstno prilagodi na praktično katero koli površino.

Kako zagotoviti optimalno življenjsko dobo Klingerit tesnila?

Predstavili smo torej najpomembnejše odlike, ki jih imata oba podtipa tesnil Klinger. Ploščata tesnila obeh podvrst oziroma iz obeh materialov je sicer možno še nekoliko podrobneje spoznati s pomočjo tehničnih listov, ki ju najdete na naši spletni strani. Prizadevamo si, da svojim strankam ponudimo resnično najkakovostnejše izdelke, pri katerih življenjska doba in funkcionalnost močno presegata navidezno primerljive artikle. To nedvomno velja za proizvode znamke Klingerit. Tesnila Klingerit so odlične kvalitete, vendar pa je pri tem pomembno, da zanje ustrezno skrbite. S tem sta mišljena predvsem primerno skladiščenje in nato pravilna vgradnja. Posledično bo učinkovitost zares optimalna, obenem pa boste s tem poskrbeli za zares maksimalen čas uporabnosti posameznega Klingerit tesnila..

Tesnilni trakovi in drugi dodatni pripomočki

Seveda nismo pozabili niti na pester asortiment dodatkov, kot so na primer tesnilni trakovi in obroči. Trakovi in drugi dodatki poskrbijo, da bo rezultat še boljši. Dodatna oprema je prav tako na voljo v različnih izvedbah, zato lahko tudi tu poiščete tisto kombinacijo karakteristik, ki vam najbolj ustreza. Za konec vas vabimo, da preverite še našo preostalo ponudbo, v kateri najdete praktično vso potrebno opremo za (industrijsko) pnevmatiko in hidravliko. To so denimo elektromagnetni ventili za hidravliko ali pline, gibke cevi za vodo in še mnogo več. Naša spletna trgovina z eno najširših ponudb na tem področju je plod sodelovanja z nemško družbo Landefeld, ki ima prostorno skladišče v Kasselu. V tem sodobno organiziranem skladišču, kjer je vzpostavljen skorajda povsem avtomatiziran proces odpreme, je v vsakem trenutku na voljo več kot 120.000 proizvodov. Za naše naročnike to pomeni izredno kratke dobavne roke, ki običajno ne presegajo 3 delovnih dni, tudi če gre za malce bolj specifične artikle.

Morda ti bo všeč tudi...