Kalna voda v bazenu

Bazen predstavlja prostor, kjer se z družino in prijatelji sprostimo in zabavamo. Večina plavalcev na higieno in vzdrževanje bazena pomisli le redko. Vendar pa vsi lastniki bazenov vedo, da je tudi vodo v bazenih potrebno skrbno vzdrževati, saj lahko ob nepravilnem vzdrževanju voda v bazenu postane umazana, opazimo pa lahko tudi vodo, ki se peni. Bazen tako postane neprimeren za uporabo.

voda v bazenih

V boj s kalno vodo v bazenu s kemijsko obdelavo vode in temeljitim čiščenjem bazena

Na vzdrževanje vode v bazenu moramo biti pozorni že v pomladnih mesecih, ko ga šele pripravljamo na kopalno sezono. Pri tem je potrebno izbrati kvalitetna čistilna sredstva, da kasneje voda v bazenu ne bo kalna. Da preprečimo nadaljnji nastanek kalne vode v bazenu, je nujno potrebna filtracija bazena. Ker pa kopalci in drugi vplivi iz okolja v vodo prinašajo tudi manjše delce, ki jih s pomočjo mehanskega čiščenja ni mogoče odpraviti, vodo v bazenu pa vseeno naredijo kalno, je nujno potrebno, da je voda tudi kemijsko čiščena. Eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri kemijski obdelavi vode je njen pH, ki mora znašati okrog 7. Če je vrednost pH nižja od 7, je voda kisla, to pa povzroča korozijo kovinskih delov na napeljavah ter toplotnem izmenjevalcu in filtru. Kadar pa je pH vrednost višja od 7,6, prihaja do izločanja mineralnih snovi, ki jih vidimo kot belo oblogo na bazenu, odraža pa se tudi kot srbečica kože in prekoče oči. Pri povišani pH vrednosti vode v bazenu dezinfekcijska sredstva slabše delujejo, voda v bazenu pa hitreje postane kalna.
Kalna voda v bazenu pa je pogosto posledica razvoja alg, ki predstavljajo hrano različnim bakterijam. Z namenom preprečitve razvoja alg in preprečevanju nastanka kalne vode v bazenu je potrebno v vodo dodajati algicid, ki preprečuje nastanek in razvoj alg, s tem pa vodo v bazenu ohranja čisto in bistro.
Kosmičenje vode v bazenu je postopek, pri katerem mikronsko umazanijo, ki je filter ne more zadržati, zgostimo. Voda v bazenu, ki vsebuje to vrsto umazanije je kalna. V namen preprečitve nastanka penjenja vode v bazenu, uporabljamo sredstvo za kosmičenje, ki umazanijo zgosti, da jo filtri kasneje lahko prečistijo.

Za učinkovito vzdrževanje vode v bazenu in preprečitve nastanka umazane vode v bazenu ter vode, ki se peni, vam pomagamo v EMA bazenih

V podjetju EMA bazeni vam ponujamo veliko različne opreme za preprečevanje nastanka kalne vode v bazenu, vzdrževanje bazena bo tako postalo enostavno in ugodno, voda v bazenu pa bo čista, bistra in primerna za zabavo s prijatelji.

kalna voda v bazenu

Morda ti bo všeč tudi...