Vgradni kamin na drva

kamin na drva za centralno ogrevanjeVgradni kamin na drva velja za najbolj klasičnega. Od prostostoječega kamina se loči po tem, da je dimnik nameščen neposredno na vrhu kamina. Glavna prednost vgradnega kamina na drva je ta, da ga enostavno lahko prilagodite celotnemu videzu prostora. Ob upoštevanju vseh pravil izgradnje in vgradnje vam bo vgradni kamin na drva služil še leta in leta. Z njim se boste počutili domače in prijetno.
Vgradni kamini v celoti delujejo na sistem ventilatorja – vroč zrak gre iz vgradnega sistema v prostor ali celotno stanovanje. Poleg toplozračnih kaminov poznamo tudi akumulacijske in termo kamine. Prvi se ponašajo s tem, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju, drugi pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.

Ker uporaba lesa kot kuriva velja za ugodno in okolju prijazno izbiro, je vgradni kamin na drva še vedno priljubljena izbira marsikaterega gospodinjstva. Dodatne prednosti ogrevanja na drva so tudi maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalna emisija škodljivih snovi v ozračje. Les vsebuje energijo sonca, ki jo shranjuje med svojo rastjo. Ko kurite les, sproščate to energijo nazaj v okolje.

Kamini na drva za centralno ogrevanje ustvarjajo posebno vzdušje

Ugodni vgradni kamin na drva lahko priključite tudi na centralno ogrevanje in tako zagotovite kamin na drva  za centralno pripravo toplote in hkrati tudi sanitarne vode. To bo pripomoglo k še večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju vašega doma, obenem pa tudi k manjši obremenitvi okolja.
Vgradni kamini na drva za centralno ogrevanje na drva so prava rešitev za resnično prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma. Kamin bo v vašem domu ustvaril prijetno in toplo ozračje, hkrati pa vam bo opazovanje plamenov pričaralo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj.

Pravilna izbira kamina na drva za centralno ogrevanje

vgradni kamin na drva

Pravilna izbira centralne peči ali kamina predstavlja izziv vsakemu gospodinjstvu, zato je ključnega pomena, da na podlagi razpoložljivih informacij izberemo takšno rešitev, ki bo ustrezala našemu objektu, željam in ekonomskim zmožnostim. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli k temu, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito. Primerno vzdrževanje je še posebej pomembno, kadar je naš – ta namreč proizvede veliko pepela in saj, ki ga je treba redno odstranjevati.

Vgradnja kamina je vse pred kot enostavno opravilo. Načrtovati ga je treba že med samo gradnjo, saj zahteva svoj prostor. Zato vam toplo priporočamo, da vgradnjo kamina prepustite strokovnjakom. Obiščite nas in preverite cenik kaminov na drva – ne bo vam žal.

Morda ti bo všeč tudi...