Klima z montažo – katero izbrati, da vam poleti ne bo vroče?

Klima z montažo poskrbi za optimalno temperaturo v prostoru, v katerem se nahajamo. Samo pomislite, kje vse jih je mogoče najti. Gostilne, šole, bolnišnice in nenazadnje tudi apartmaji, v katerih bomo preživeli dopust, so opremljeni s klimatsko napravo. Vse pogosteje se klima pojavlja tudi v bivalnih objektih in sicer iz enega preprostega razloga. V vročih poletnih mesecih se na vse pretege trudimo ohladiti prostor, vendar nam to nikakor ne uspe. V Sloveniji imamo sezonska temperaturna nihanja, ki so v zadnjih nekaj letih še bolj opazna, zato brez hlajenja bivalnih prostorov v poletnih mesecih skorajda ne grem. Nakup klimez montažo, ki nam omogoča, da kljub poletni vročini normalno funkcioniramo, izboljšamo lastno počutje, skoncentriranost in možnost za delo v domačem okolju, se v večini primerov izkaže kot najboljša rešitev. Seveda pa tukaj naletimo na vprašanje – katero klimo izbrati? Če bi obstajal en sam odgovor na to vprašanje, bi vam ga z veseljem izdali, žal pa je nakup odvisen od mnogih dejavnikov, ki jih moramo upoštevati pri izbiri klime z montažo. Da boste vedeli, katero izbrati, je najprej potrebno vedeti, kako deluje.

nakup klime

Zakaj mnogi dvomijo v njeno uporabo?

Na eni strani imamo zagovornike uporabe, ki trdijo, da jim je klima z montažo spremenila življenje na bolje. Ti so seveda v večini. Na drugi strani imamo tiste, ki še danes dvomijo v njeno uporabo. Ena izmed njihovih glavnih skrbi je montaža, druga pa prepričanje, da uporaba klime škoduje zdravju. Če je ne uporabljamo pravilno oziroma je ne znamo uporabljati pravilno, seveda lahko ima negativen vpliv na zdravje – v najhujšem primeru se lahko prehladimo. Če pa najdemo pravi odgovor na vprašanji, katero izbrati v našem primeru in kako sistem sploh deluje, potem z nakupom najbrž ne bomo več oklevali. Klima z montažo namreč prinaša toliko prednosti, da vseh pozitivnih učinkov niti ni mogoče opisati. Katero izbrati, je v veliki meri odvisno od velikosti prostora, v katerem se bo nahajala. Na voljo so različni sistemi, pri vseh pa moramo poiskati najprimernejše mesto za montažo, ki ga bo znal izbrati strokovnjak. Če kupimo vrhunsko klimo z montažo in je ne namestimo na primerno mesto, lahko kar pozabimo na optimalno delovanje. Tudi priklop je bolje prepustiti strokovnjaku, saj je sicer delovanje klime vprašljivo.

Je smiselno na prvo mesto postaviti ceno?

Ko se odločamo, da svoje bivalne prostore nadgradimo s tako vrhunskim sistemom, kot so klime s priklopom, se pojavi vprašanje, kateremu dejavniku je smiselno posvetiti največjo pozornost. Kljub večmesečnemu razmišljanju, katero izbrati, mnogi na koncu storijo napako, saj izkoristijo najugodnejše ponudbe v prepričanju, da bodo tako prihranili. Prav tako se s tem odpovemo vsem prednosti klime z montažo iz malce višjega cenovnega razreda. Ugodne ponudbe niso vedno najboljša izbira, zato je najbolje izbrati zaupanja vrednega proizvajalca, ki tovrstne sisteme proizvaja že vrsto let in so ti razširjeni po vsem svetu. Enostavno je zaupati nekomu, ki mu zaupajo ljudje po vsem svetu. Tako je tudi pri klimah z montažo, saj si zagotovo nihče ne želi, da bi naprava nenadoma nehala delovati kljub garancijskemu roku. Obratovanje brez težav je tisto, kar išče bodoči lastnik sistema, zato je potrebno dobro premisliti, katero izbrati, in se nato odločiti za klimo z montažo iz malce višjega cenovnega razreda. Pri popravilih nekvalitetnega sistema smo lahko ob bistveno večje denarne vsote, kot če že na samem začetku izberemo ponudnika, ki jamči za kakovost svojih izdelkov. Potem se je potrebno naučiti, kako naprava deluje, saj bomo tako prispevali k manjšim obratovalnim stroškom in k bolj zdravemu bivalnemu okolju. Danes so še posebej priljubljene tiste klime, ki omogočajo upravljanje na daljavo. Ko se odpravimo iz službe, nas doma pričaka prijetno ohlajen zrak. Oboževalci razvoja tehnologije se zagotovo ne sprašujejo, katero izbrati. Brez dvoma tisto, ki deluje tudi na daljavo.

priklop klime

Kakšna je kvaliteta zraka v prostorih?

Brez klime je kvaliteta zraka mnogokrat vprašljiva, kar občutijo predvsem alergiki in astmatiki. V zraku se nahajajo snovi, ki jih s prostim očesom ne moremo videti, a so kljub temu tam in mnogim povzročajo zdravstvene težave. Tehnologija je vse do današnjega dne toliko napredovala, da klime zrak ne le ohladijo, temveč iz njega odstranjujejo neprijetne vonjave, zmanjšujejo nastajanje prahu in tako olajšajo dihanje alergikom oziroma astmatikom. Boljša kvaliteta zraka, ki ga dihamo vsak dan, pomeni manj težav z zdravjem in bistveno bolj zdravo bivalno okolje. Naprave so prijazne tako do ljudi, kot tudi do okolja. Če se še vedno sprašujete, katero klimo izbrati, naj vam na to vprašanje pomagajo odgovoriti strokovnjaki iz podjetja Atlas Trading. Od našega začetka, ob koncu 80-ih let prejšnjega stoletja, smo vedno znova in znova plasirali inovativne, kakovostne in učinkovite izdelke, zaradi tega smo vselej nastopali kot pionir v panogi ogrevanja in ohlajanja. Zagotovo bomo našli pravo rešitev za vas!

Morda ti bo všeč tudi...