Klasične kuhinje

Klasične kuhinje so navadno izdelane iz lesa, kljub temu pa je dan danes oprema le-te sodobna. Pri načrtovanju je potrebno biti pozoren na postavitev elementov v kuhinji, saj si moramo zagotoviti dovolj prostora ter funkcionalno razporeditev kuhinjskih aparatov. Pomembno je tudi, da si kuhinjski aparati (štedilnik, hladilnik in pomivalni korito) sledijo v logičnem sosledju. Med njimi mora biti dovolj odlagalne površine, vendar moramo biti pri tem pozorni tudi na to, da si aparati niso predaleč ter tako onemogočajo oz. otežujejo delo v kuhinji. Nekaj pozornosti velja nameniti tudi pravilnemu odpiranju vrat elementov, da nas le-ta med kuhanjem ne ovirajo.

Klasična kuhinja

Prav tako je potrebno zagotoviti dovolj prostora v samih kuhinjskih elementih, kamor bomo pospravili živila in posodo. V ta namen priporočamo vgraditev izvlečne shrambe, ki ponuja veliko enostavno dostopnega prostora za shranjevanje živil.

V klasični kuhinji pa pomembno vlogo igrajo tudi barve. Največkrat je izdelana v lesenih tonih, dopolnjujejo pa jo svetle barve, ki delujejo večno in naravno. Oblik klasičnih kuhinj je veliko – vse od linijskih kuhinj, kuhinj v U in v L, vendar so med vsemi še vedno najpogostejše kotne kuhinje.

Morda ti bo všeč tudi...