Gradnja hiše

Gradnja hiše je zahteven postopek, ki se ga v podjetju Marles lotevamo po fazah, posameznikom pa nato ponudimo možnost nakupa hiše v eni od gradbenih faz. Marlesov sistem gradnje lahko izvedemo v štirih paketih:

  • Paket S – osnovni elementi z montažo
  • Paket M – zunaj dokončan objekt
  • Paket L – delni ključ
  • Paket XL – polni ključ

Stranke se najpogosteje odločajo za gradnjo hiše na ključ. Gradnja hiše na ključ vsebuje:

  • notranja sliko-pleskarska dela,
  • keramiko,
  • sanitarno opremo,
  • ostale pode (talna keramika in parket),
  • stopnice,
  • notranja vrata.

Gradnja hiše

V podjetju Marles smo pri gradnji hiše pozorni na to, da je hiša v celoti izdelana iz naravnih materialov. Pri gradnji hiše tako v vseh fazah gradnje posebno pozornost posvečamo obdelavi materialov, ki so tako trajni in odporni. Les, iz katerega hiše gradimo je sušen in tako odporen na vlago ter lesne škodljivce, prav tako pa poskrbimo za dobro izolacijo objekta, varčne a učinkovite grelne naprave ter protipožarno varnost.

Les predstavlja izjemno prilagodljiv material, ki se pri gradnji hiš dobro obnese

Kot smo že ugotovili, hiše pretežno sestojijo iz lesa. Gre za izjemno ekološki material, ki se še dalje pogosteje uporablja pri gradnji hiš. Les je zdrav, naraven in antistatičen material, ki prav tako deluje proti alergeno. Les uravnava vlažnost zraka in oddaja prijeten vonj. Poleg tega je les obnovljiv gradbeni material in tako izjemno ekološko vpliva na okolje. Seveda pa moramo poleg lesa uporabiti tudi druge gradbene materiale, ki jih uporabljamo predvsem za izolacijo in notranjo obdelavo sten. Izjemno dobra izolacijska materiala sta kamena volna in celuloza. Celuloza, ki jo uporabljamo za izolacijo je narejena iz starega časopisnega papirja z dodatkom borove soli, zato za njeno proizvodnjo ne porabljamo novih surovin. Tako časopisni papir kot tudi manjša količina soli sta okolju in živim bitjem povsem nenevarni, delo s celulozno izolacijo pa je veliko prijetnejše, kot delo z običajnim toplotnimi izolacijami, saj celulozna izolacija ne srbi in ne povzroča alergij. Kameno volno uporabljamo tako za izolacijo zunanjih kot tudi notranjih sten hiše. Zanjo je značilna prepletena struktura mineralnih vlaken, ki daje kameni volni odlične izolacijske sposobnosti. Poleg kamene volne in celuloze pa za izolacijo Marles hiš uporabljamo tudi grafitni ekspandiran polistiren. Gre za pretežno nov material, ki je zaradi svoje majhne toplotne prevodnosti izjemno uporaben za izolacijo fasad, saj poleg izjemne toplotne izolativnosti zagotavlja tudi sorazmerno racionalno izrabo prostora, saj je lahko njegova debelina za doseganje podobnih izolativnih efektov tanjša od ostalih materialov, to pa pomeni, da se z uporabo Neopora izgubi manj bivalnega prostora.

Ekonomično ogrevanje hiše, bo še dodatno zmanjšalo bivalne stroške v Marles hiši

Ob gradnji Marles hiš pa poskrbimo tudi za možnost ekonomičnega ogrevanja prostorov v hiši. V ta namen v veliko hiš namestimo toplotno črpalko. Gre za izjemno ekološki način ogrevanja, saj toplotna črpalka energijo, ki jo za ogrevanje prostorov porabimo jemlje iz enega izmed obnovljivih naravnih virov – zraka, vode ali zemlje. V primeru gradnje pasivnih ali aktivnih objektov pa potrebe po nizkotemperaturnih ogrevalnih površinah (talnem, stenskem ali stropnem ogrevanju) ni več, temveč za celotno ogrevanje poskrbi kompaktna naprava, v kateri sta združena toplotna črpalka in komfortna prezračevalna naprava s toplotnim menjalnikom v katerem porabljeni zrak, ki ga vodimo na prosto, odda velik del svoje toplote svežemu zraku, ki ga v objekt dovajamo.

Ob gradnji hiše smo pozorni tudi na protipožarno in protipotresno varnost

Pri gradnji hiše je poskrbljeno tudi za protipožarno in protipotresno varnost. Elementi, ki jih pri gradnji hiš uporabljamo, dosegajo standarde požarne varnosti, ki so na nivoju EU predpisani za gradnjo šol in vrtcev ter bistveno presegajo zahteve, ki so postavljene za gradnjo običajnih stanovanjskih objektov, Marles hiše pa so tako zares varne in udobne za bivanje.

Koliko stane gradnja hiše po meri? – Stroški gradnje montažne hiše so nižji.

Pri gradnji hiš se lahko v podjetju Marles poleg izjemne kakovosti in naravnih materialov pohvalimo tudi z moderno arhitekturo. Stranke lahko izbirajo med različnimi tipi hiš, prav tako pa lahko v podjetju Marles izdelamo hišo po željah stranke. Pred naročilom bomo strankam z veseljem svetovali in jim pomagali z dodatnimi nasveti ter tako poskrbeli, da bo hiša popolnoma ustrezala željam in načinu življenja kupca. Veliko strank pa se pri tem sprašuje koliko stane gradnja hiše. Stroški gradnje hiše so seveda povezani z velikostjo hiše in kakovostjo uporabljenih materialov, vendar so stroški gradnje montažne hiše neprimerljivo nižjo kot stroški gradnje klasične hiše.

Koliko stane gradnja hiše

V primeru dodatnih vprašanj o gradnji hiš ali materialih, ki jih pri gradnji uporabljamo, samo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi in formacijami in tako pripomogli k vaši odločitvi. Vabimo pa vas tudi, da se oglasite v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi nasveti in idejami.

Morda ti bo všeč tudi...