Kompresijska oblačila

Kompresijska oblačila so pomembna tako poleti kot pozimi, saj nam omogočajo, da svoje telo primerno zavarujemo med športno dejavnostjo. Po večinoma sedečem delovnem tednu lahko mnogi rekreativni športniki komaj čakajo na to, da se poadjo na naskok novih zmag, a brez ustreznih kompresijskih oblačil bo takšno početje lahko nevarno. Med najpogostejše poškodbe spadajo zvin gležnja, nategnjene tetive, poškodbe kolen in teniški komolec, ki jih vse lahko preprečimo s pravilnim ogrevanjem in kompresijskimi oblačili pri športni dejavnosti. Zvini so poškodbe vezi, ki povezujejo kosti v sklepu in do njih velikokrat pride tudi men navadno hojo, ne le športnimi udejstvovanji. S primernimi kompresijskimi oblačili lahko sklepe utrdimo in ohranimo njihovo gibčnost. Pri zvinu se namreč ligamenti raztegnejo in pride do poškodbe mišičnih vlaken ali kit, ki mišice držijo na kosti. Z raztezanjem gležnja lahko preprečite izgubo prožnosti in moči in zmanjšate nevarnost ponovnih poškodb. Če se boste posvetovali z našimi prodajnimi strokovnjaki, vam bodo lahko svetovali tudi ustrezno vrsto vadbe in orodij, primernih za težave z gležnji. Smo namreč specializirani za prodajo kakovostne športne opreme vseh vrst ter usposobljeni za svetovanje glede primernih artiklov in kompresijskih oblačil. Naše podjetje ima izjemno raznoliko ponudbo, dostopno na spletni strani, vsa kompresijska oblačila pa lahko pri nas tudi v živo preizkusite.

Kompresijska oblačila B2MS

Kompresijske hlače za košarko pomagajo preprečevati poškodbe stegenskih mišic

Pri športu pa niso obremenjeni zgolj sklepi, temveč tudi mišice in za manjši napor pri košarki je dobro uporabljati kompresijske hlače za košarko. Pred vsako vadbo se moramo ogreti, saj to poveča pretok krvi v mišice, telo postane bolj prilagodljivo in tako se nevarnost poškodb lahko zmanjša. Nekaj poškodb lahko poleg ogrevanja preprečite tudi z dodatnimi vajami pred dejavnostjo in s primerno opremo. Kompresijske hlače za košarko stisnejo stegenske mišice ter tako poleg opore nudijo tudi ugoden stimulativen pritisk.

Tudi kolenske poškodbe niso redke. Prednja križna vez drži kost v nogi do kolena. Nenadni udarci ali nenadne zaustavitve med intenzivnim gibanjem lahko povzročijo napetost ali trganje vezi ali izjemno boleče pretrganje. Gre za zelo hudo poškodbo, pri kateri moramo obiskati zdravnika, saj lahko gre za najhujšo med športnimi poškodbami, za katero je potrebna operacija. Še ena znana poškodba kolena je lahko posledica ponavljajočega se gibanja pogačice proti stegenski kosti, pri čemer se lahko poškoduje tkivo pod kolenom. Zlasti izpostavljeni športi so tek, odbojka in košarka. Za to poškodbo je ključno potrpežljivo okrevanje, saj lahko tovrstna bolečina traja do šest tednov.

kompresijske hlače

K varnemu gibanju trupa in nog pripomorejo kompresijske kratke hlače

Kompresijske kratke hlače pripomorejo k preprečevanju napetost tetive in poškodbe golenice. Mišice na nogah so namreč med največjimi in najmočnejšimi mišičnimi skupinami na človekovem telesu. Tri mišice na hrbtni strani stegna obremenjujemo pri odrivu, skakanju in doskoku. Lahko jih preveč raztegnejo gibi, kot je brcanje in tek. Tudi med skoku v vodo se lahko poškodujejo, saj se pri odrivu zelo napnejo. Tudi bolečine na sprednjem delu spodnje polovice nog oz. golenici so pogoste, do njih pride zlasti med tekom, še posebej, ko se začne napornejši program treninga ali če tečete maratone ali daljše teke po asfaltiranih cestah. Tovrstne poškodbe se lahko preprečujejo z ogrevanjem, zdravijo pa jih počitek, led in zdravila proti bolečinam brez recepta.

 

V ponudbi na naši spletni strani kompresijska majica brez rokavov in ostali artikli

Kompresijske majice brez rokavov so v zimskem času primerne kot podoblačilo, poleti pa nas varujejo v višjih temperaturah. Med poškodbami okončin, kjer pomaga tudi ustrezno varovanje sklepov, je še teniški komolec. Do njega pride, kadar komolec uporabljamo med ponavljajočimi se gibi, na primer med udarci golfa ali tenisa. To lahko draži ali povzroči drobne natrganine v komolčnih vezeh. Teniški komolec se pogosto pojavlja pri ljudeh med 30 in 60 leti ter prizadene zunanjo stran komolčnega sklepa. Po navadi se ga odpravi zgolj z mirovanjem in izogibanjem gibom, ki povzročajo bolečino. Vse športne poškodbe so do neke mere sprejemljive in jih lahko poskušamo zdraviti sami. Vendar pa moramo takoj poiskati pomoč zdravnika, če se pojavi kakšen od naslednjih znakov: deformacije v sklepu ali kosti, ki izgledata čudno ali se ne premikata kot običajno. Če ne morete nositi težjih stvari ali ne morete uporabljati okončnine kot bi morali. Če se pojavi pretirano otekanje ali če pride do sprememb v barvi kože, ki presegajo navadne modrice. Vse to vam mora biti znak, da se oglasite pri zdravniku ali vsaj preverite vaše stanje. V našem podjetju imamo vedno načelo, da vsakemu osebno svetujemo in vam bomo pri izbiri športnih artiklov tudi priporočili tisto opremo, kjer bodo upoštevane vaše morebitne zdravstvene težave in poškodbe. Tako boste zanesljivo vedeli, da svojega zdravstvenega stanja s primerno opremo ne ogrožate oz. ste storili vse, da se ustrezno zavarujete. Obiščite našo spletno trgovino ali naše skladišče, kjer lahko vse izdelke iz naše ponudbe, vključno s kompresijskimi oblačili, tudi preizkusite in se prepričate sami. Pričakujemo vas, vse dni!

Morda ti bo všeč tudi...