Koncesija

Koncesije in javno zasebnega partnerstva ne smemo enačiti

Koncesija predstavlja neke vrste partnerstvo, ki se vzpostavi med javnim sektorjem in (običajno) zasebnim partnerjem. Na prvi pogled povedano zveni podobno definiciji javnega naročila, vendar temu ni tako. Pri javnem naročilu se podjetju plača določen znesek za izvedbo zahtevane gradnje ali storitve, pri koncesiji pa se podjetju vložek povrne predvsem z upravljanjem in izkoriščanjem gradnje ali storitve, izpostavljeno je tudi naložbenemu tveganju, tj. morebitni izgubi na naložbo.

Zaradi velikega pomena koncesij smo za vas pripravili izobraževanja

Zaradi pomembnosti podeljevanja koncesij in velikemu porasti le-teh, smo se v podjetju Uradni list Republike Slovenije d.o.o. odločili, da za kandidate pripravimo izobraževalni program o koncesijah, kjer bomo podrobneje obravnavali koncesijske pogodbe, podeljevanje koncesij in seveda podrobno predelali tudi Zakon o podeljevanju koncesij.

Med izobraževanjem bomo pregledali tudi Zakon o podeljevanju koncesij

Izobraževalni program o koncesijah je sestavljen iz predavanj in vaj, ki v skupnem obsegu trajajo 41 ur. Program se zaključi z pisnim izpitom, ki je pogoj za pristop k ustnem delu izpita. Po uspešno opravljenem izpitu kandidati prejmejo certifikat oz. potrdilo o pridobitvi dodatne kvalifikacije strokovnjak/strokovnjakinja za koncesije in javno-zasebna partnerstva, ki ga izda izvajalec dodatne kvalifikacije v skladu s Pravilnikom o določitvi obrazca potrdila o pridobitvi dodatne kvalifikacije, izdanem pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti poklicno kvalifikacijo, ki mu bo odprla marsikatera vrata tako v osebni kot karierni poti.

Predavanja in vaje se zaključijo z izpitom

Predavanja in vaje bodo izvajali strokovnjaki, ki se lahko pohvalijo s širokim spektrom znanj s področja koncesij. Znanje bodo predali posamezniku na prijazen način ter se ves čas predavanj posameznikom skrbno posvečali ter jim pomagali pri dojemanju snovi. Ker se področje koncesij neizbežno stika tudi z javno zasebnimi partnerstvi, smo v okviru predavanj pripravili tudi veliko informacij, ki vam bodo prišle prav tudi, ko se boste srečali s področjem javno zasebnih partnerstev.

Ker se izobraževanja začnejo maja prihodnje leto vas vabimo, da si več o predavanjih preberete na naši spletni strani ali pa nas kontaktirate po e-pošti ali telefonu, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo in vam tako pomagali do odgovorov o izobraževalnem programu o koncesijah, ki vas še zanimajo.

koncesijaizobraževanje o koncesijah

Morda ti bo všeč tudi...