Kovinske omare in drugo pohištvo za pisarne na enem mestu

Kovinske omare se uporabljajo v najrazličnejših ustanovah. Zelo pogosta je denimo kovinska pisarniška omara, ki sodi skorajda med nepogrešljivo pisarniško pohištvo. Ponudba je danes vsekakor dovolj pestra, da boste zagotovo brez večjih težav našli model, ki v celoti ustreza vašim zahtevam. Vsekakor pa je važno, da si za opremljanje vzamete zadosti časa in dobro razmislite o tem, kakšna naj bi bila zares optimalna oprema za vaše potrebe.

Na kaj paziti, ko izbirate pohištvo za pisarne?

Verjetno nameravate pohištvo za pisarne uporabljati še kar nekaj časa, zato je smiselno, da daste pri nakupu prednost kakovosti. S tem bo na dolgi rok strošek bistveno nižji, kot če bi se na primer preprosto odločili za najcenejše pohištvo, ki bi ga morali nato neprestano menjati. Za pohištvo za pisarne je zato ključno, da je izdelano iz dovolj trpežnih, kakovostnih materialov, ki omogočajo preprosto vzdrževanje in čiščenje. Seveda je prav tako pomembna notranjost – npr. število in razporeditev polic. Če niste povsem prepričani glede tega, kakšne bodo vaše potrebe glede shranjevalnega prostora, je smiselno preveriti še, ali obstaja pri posameznih kosih pohištva možnost poznejših nadgradenj. Pri opremljanju imejte v mislih, da je sicer po eni strani važno, da si zagotovite dovolj površin za pregledno shranjevanje, vendar pa pri tem pazite, da prostor ne bo prenatrpan, saj lahko to moti delovni proces. Za večino pa je nedvomno izredno pomembno, da je izbrano pohištvo obenem prijetnega videza, saj ima estetika prostora vse prej kot zanemarljiv vpliv tako na produktivnost zaposlenih kot na vtis, ki ga boste naredili na obiskovalce – na poslovne partnerje, stranke itn.

Kakovostna kovinska omara za dokumente poskrbi za optimalno zaščito

Ena izmed najpomembnejših odločitev, ki jih morate sprejeti pri nakupi pohištva za pisarne, je izbira materiala. Kot smo nakazali že na začetku, so v večini primerov dobra rešitev kovinske omare. Še posebej priporočljiva je kovinska omara za dokumente z važnimi informacijami. Kovinske omare za arhiv v tem primeru močno zmanjšajo nevarnost, da bi prišlo do poškodb ali uničenja, kar bi povzročilo ogromno težav, ki bi bile najverjetneje povezane s precejšnjimi stroški. Bolje je torej že na začetku poskrbeti za ustrezno zaščito pred potencialnimi neugodnimi vplivi, kot je denimo vlaga, in si s tem prihraniti skrbi v prihodnje.

Kovinska pisarniška omara zelo uporabna tudi v učilnicah, delavnicah itn.

Seveda pa kovinska pisarniška omara ne pride v poštev le v različnih podjetjih, ampak je izjemno praktičen kos pohištva še marsikje drugje. Kovinske omare so izredno dobrodošle v zdravstvenih ustanovah, kjer se pogosto kombinirajo s posebnimi kartotečnimi predalniki. Tudi v šolah so pogoste kovinske omare za arhiv najrazličnejših dokumentov in predmetov, ki se občasno uporabljajo med učnim procesom. Pozabiti pa ne smemo niti na kovinske omare za delavnice, katerih dizajn se sicer zaradi malce drugačne namembnosti običajno nekoliko razlikuje od tistega, kot ga ima tipična kovinska omara za dokumente. Večinoma je tu smiselna nekoliko višja nosilnost polic, saj so v delavnicah običajno potrebne kovinske omare za arhiv težjih predmetov. Pri izbiri torej upoštevajte specifične namene uporabe, da bo izbrano pohištvo zares zadostilo vsem vašim pričakovanjem oz. potrebam

Različne izvedbe kovinske omare za arhiv: izberite resnično najboljši model

Klasična kovinska pisarniška omara na primer dopušča kar nekaj prilagoditev pri končni podobi in funkcionalnosti. V ponudbi podjetja Zak d.o.o. vas denimo čakajo izvedbe z eno- in dvokrilnimi vrati ter z rolo in drsnimi vrati. Med drugim so možne t. i. kombinirane kovinske omare s policami in razdelki ali pa s predalniki. Na voljo so različne dimenzije, od manjših do večjih elementov, zato lahko izbiro povsem prilagodite svojim konkretnim potrebam oz. omejitvam prostora, ki ga opremljate. Za vas pa smo pripravili še pester nabor dodatne opreme, ki vam omogoča poljubno nadgradnjo oziroma predelavo kovinske omare serije SBM. Tako lahko npr. dodate izvlečne predale, police in okvirje za viseče mape ali pa noge za nivelacijo. Omenimo naj še, da imate pri posameznih modelih možnost, da namesto standardne barve izberete želeni odtenek z RAL-lestvice. Barvne palete si je mogoče ogledati na naši spletni strani. Pohištvo za pisarne iz naše ponudbe pa zajema še druge elemente, ne le kovinske omare. Na voljo so vam še regali (ki so po želji premični, kar je mnogokrat še posebej praktična rešitev), varnostni trezorji in pisarniške mize. Vso opremo, ki jo potrebujete za organizirano shranjevanje, torej dobite na enem mestu. Pri tem ne pozabite preveriti naše akcijske ponudbe, v kateri boste morda našli prav tisto, kar potrebujete, po še posebej ugodni ceni. Del odprodaje so včasih tudi rabljene kovinske omare in drugi kosi, npr. različni regali – arhivski, paletni, konzolni itn. Vsa rabljena oprema, ki se jo odločimo uvrstiti v naš program, je v odličnem stanju. Vedno se torej natančno prepričamo, da gre za zares vrhunsko ohranjene elemente, ki jih boste brez kakršnih koli težav uporabljali še vrsto let. Nakup se zato resnično splača.

Morda ti bo všeč tudi...