Kovinski arhivski regali – za manjše in večje obremenitve

Kovinski regali so kosi pohištva, ki nam omogočajo doseganje maksimalne stopnje urejenosti in organizacije tako doma, kot tudi v službi. Neredko se uporabljajo za skladiščenje v halah z veliko prostora in sicer za različne delovne pripomočke oziroma opremo. Na trgu so na voljo različni modeli, primerni za čisto vse vrste skladiščenja in arhiviranja. Izberemo povsem običajne ali prevozne, ki prispevajo k prihranku prostora, odvisno od tega, za kaj jih pravzaprav potrebujemo. Kovinski regali so izmed vseh najbolj priljubljeni predvsem zaradi trpežnega materiala, iz katerega so izdelani. Prenesejo zelo velike obremenitve in imajo dolgo življenjsko dobo, zato se investicija vsekakor splača. Arhivski kovinski regali oziroma sistemi so premični na ročni ali elektro pogon, pa tudi dvonadstropni, idealni za primere, ko potrebujemo več prostora za shranjevanje. K shranjevanju pa seveda sodijo še pisarniški kovinski regali, brez katerih v pisarnah preprosto ne gre.  V kolikor želimo pri nakupu pisarniških kovinskih regalov prihraniti, se odločimo za rabljene, ki bodo kljub uporabi v preteklosti svojo nalogo zelo dobro opravili, poleg tega pa bo njihova cena zelo ugodna. Pri izbiri primernega kovinskega arhivskega regala nikar ne pozabimo, da želimo doseči urejenost, pospravljenost in preglednost. Od tega naj bo odvisna zmogljivost oziroma velikost kovinskega regala, ki naj bo, če ga imamo namen premikati po prostoru, premičen. Še preden se lotimo izbire, zato preverimo prostor, ki ga imamo na voljo, da bomo lahko dimenzije kovinskega regala prilagodili prostoru.

pisarniški regali

Zelo pomembni za proizvodna podjetja

V proizvodnih podjetjih ne manjka arhivskih kovinskih regalov, od katerih je pravzaprav odvisna kakovost upravljanja z zalogami. Če skladišče ni dovolj dobro opremljeno in je nepregledno, bomo težko zagotovili kakovostno upravljanje z zalogami. Pri tem nam pomagajo kovinski regali za skladiščenje, ki jih izberemo glede na vrsto blaga, ki ga je potrebno varno shraniti, proizvedeno količino, transportne poti in prostor, ki ga imamo na voljo za shranjevanje. Če si bomo vzeli dovolj časa za premislek in izbrali najprimernejše arhivske kovinske regale, bomo s tem hkrati prispevali k znižanim stroškom skladiščenja, pozabiti pa ne smemo niti na boljšo pretočnost pri delu. Kljub velikosti skladišč se lahko pojavi prostorska stiska, ki jo je mogoče hitro in zanesljivo odpraviti z izbiro primernih kovinskih regalov. Na voljo so paletni, polični, pretočni, konzolni in drugi, ki ponujajo preproste, a učinkovite rešitve problemov prostorske stiske. Tako bomo imeli boljši pregled nad skladiščenim blagom. Za kovinske regale je smiselno poskrbeti že pri sami izgradnji skladišča, seveda pa jih je mogoče dodajati pri dograditvah.

Katerega izbrati in kaj vse je mogoče shranjevati?

Arhivski kovinski regali so namenjeni skladiščenju različnih artiklov, bodisi gre za drobni material bodisi za blago v različnih količinah iz različnih panog, vse od farmacevtske pa do avtomobilske. Pri tem želimo doseči ugodno ceno, visoko stabilnost in nosilnost kovinskih regalov ter prilagajanje zahtevam prostora, zato je še toliko bolj pomembno, da izberemo pravega. Ena izmed možnih rešitev so paletni kovinski regali, ki zaradi svoje montažne izvedbe omogočajo svobodno sestavo končnih in centralnih regalnih enot. Okvir sestavljajo jekleni stebri T prereza in z režami, debelina okvirja pa se izbira glede na zahtevano nosilnost. So popolna izbira za večje obremenitve. Konzolni kovinski regali so preprosti in samostoječ, namenjeni dolgemu materialu (cevi, profili, les, knauf plošče). Na voljo različne izvedbe, za lažje in težje obremenitve z različnimi dimenzijami. Na odlagalne ročice lahko namestimo knauf plošče, regale pa poljubno sestavljamo in kombiniramo – enostranske ali obojestranske izvedbe  pomenijo ekonomično in optimalno izkoriščanje prostora. Zelo dobra rešitev so premični modeli – arhivski za dokumentacijo, premični za večje obremenitve in konzolni. Le-ti imajo ročni ali električni pogon za enostavnejši način uporabe. Premični sistemi so namenjeni predvsem shranjevanju dokumentacije, možna pa je uporaba tudi za ostale namene. Velika prednost tovrstnega sistema je, da se izkoriščenost prostora poveča tudi več kot 80%, standardna svetlo siva barva pa se poda v praktično vsak prostor. Arhivski so prava izbira za pisarne, saj jih je mogoče sestavljati v poljubno dolge nize, police pa so prestavljive po višini in imajo različno nosilnost. Takšni kovinski regali so zelo kvalitetno izdelani, na voljo pa so v različnih standardnih dimenzijah.

arhivski regali

V podjetje ZAK po kovinske regale za različne namene

V podjetju Zak d.o.o. se uspešno že od leta 1991 trudimo zagotavljati kar najbolj celostno ponudbo kovinske poslovne opreme, ki zajema področja varovanja in arhiviranja, dnevnega shranjevanja dokumentacije in drugih medijev. Pri nas najdete arhivske kovinske regale in drugo opremo, ki bo precej olajšala shranjevanje in izboljšala organizacijo ne le v domačih delavnicah, temveč tudi v delovnem okolju. Naše rešitve so primerne na za vse pisarne, banke in finančne ustanove, trgovine, bolnišnice, knjižnice, skladišča, šole, arhive, muzeje, druge državne ustanove in športne organizacije. Če iščete pravo rešitev za shranjevanje, se obrnite na strokovnjake iz podjetja ZAK, ki vam bodo pomagali poiskati pravo rešitev.

Morda ti bo všeč tudi...