Kovinsko pisarniško pohištvo zajema razne regale, omarice, mize

Kovinsko pisarniško pohištvo je del vsake pisarne, saj ima praktično in estetsko funkcijo. Pred nakupom pisarniškega pohištva, je potrebno dobro premisliti kaj potrebujemo, saj v pisarnah običajno ni na razpolago veliko prostora. Zato je za dober izkoristek prostora potrebno dobro načrtovanje, ki ga lahko namesto vas opravimo tudi mi. S pomočjo dolgoletnih izkušenj znamo svetovati in usmeriti stranko v izbiro pisarniškega pohištva, ki bo najbolj služil svojemu namenu in ki bo prostor naredil estetski. Pomembno je, da je pisarniško pohištvo funkcionalno, kar pomeni, da omogoča hiter in enostaven dostop do dokumentacij in ostalega drobnega inventarja, ki  je potreben za nemoteno delo. Kovinsko pisarniško pohištvo kot so regali, kovinske omarice, trezorji,  je narejeno iz kvalitetne pločevine, ki je lahka, hkrati pa zelo robustna. Shranjene stvari ščiti pred zunanjimi dejavniki kot sta prah in sončna svetloba, ki bi lahko povzročila škodo. Izgled pisarniškega pohištva je minimalističen, zato ga je preprosto kombinirati med sabo in z drugimi elementi v prostoru.

Kovinski regali so primerni za uporabo v pisarnah, trgovinah, arhivih, skladiščih

Kovinski regali, ki jih najdete v našem prodajnem programu pisarniškega pohištva, so narejeni iz kvalitetne pločevine, ki je zelo lahka, hkrati pa zelo vzdržljiva. Izbirate lahko med pocinkanim ali barvnim videzom pisarniškega pohištva. Sestavljeni so iz močnega ogrodja in polic, ki so prilagodljive. Njihov modularni sistem dopušča prilagajanje, da so kar se da funkcionalni in estetski. Zaradi njihove vsestranske uporabe, jih ne najdemo samo v pisarnah ampak tudi v ostalih prostorih, kjer obstaja potreba po shranjevanju. Nudimo pet vrst regalov: arhivski, za večje obremenitve, paletni, konzolni in premični. Arhivske delimo na kovinske in barvane. Kovinski modeli so primerni za pisarno, skladišče, delavnice, arhiv in podobno. Imajo visoko nosilnost polic, globino od 200 – 1000 mm, višino do 10 000 mm ter lepo obliko in dizajn. Standardne modele v cinkani izvedbi imamo vedno na zalogi, zato je dobavni rok za to pisarniško pohištvo zelo kratek. Barvani arhivski regali so primerni za trgovine, pisarne, arhive, papirnice. Imajo odprte stranice, ki jih je mogoče zapreti, prav tako je mogoče zapreti zadnjo steno. Njihova standardna barva je svetlo siva. Okvir je sestavljen iz stebrov C profila, police pa so izdelane iz kakovostnega jekla. Pri večjih obremenitvah jih je možno dodatno ojačati. Za večjo trdnost je priporočeno, da se pritrdijo v steno oziroma, da se med seboj povežejo. Prečne palice lahko poljubno premikamo z režami, ki so na razdalji 35 mm in tako tvorimo okvir poljubnih globin in širin. Kovinski regali za večje obremenitve so stabilni, prilagodljivi in cenovno ugodni. Okvirji so sestavljeni iz jeklenih stebrov, ki imajo reže na razdalji 25 mm. Prečke in diagonale, ki so vertikalno pritrjene z vijaki, med seboj povezujejo stebre. Izbira debeline okvirja je odvisna od zahtevane nosilnosti.

arhivski regali

Nekatero kovinsko pisarniško pohištvo kot so regali delujejo tudi s pomočjo elektrike

Premični kovinski regali se uporabljajo v arhivskem, industrijskem in skladiščnem sektorju. Izkoristek prostora lahko povečajo za 80%, kar je njihova največja prednost. Nudimo jih v različnih izvedbah: za dokumentacijo, za večje obremenitve in kot konzolna različica. Sistem je sestavljen iz prevoznih vozičkov, vodil in zaščite proti prevračanju vozičkov, sprednjih panel, ki imajo tudi napisno ploščico in ključavnico. Delujejo lahko na ročni ali električni pogon, kar je odvisno od njihove velikosti. Manjši sistemi se običajno upravljajo ročno, tisti z večjimi obremenitvami pa delujejo s pomočjo električnega pogona. Upravljanje električnega pogona poteka preko nadzorne plošče in je zelo varno. Vgrajeni senzorji samodejno ustavijo premikanje v primeru da zaznajo oviro. Če želimo regalni sistem odpreti, storimo to s pritiskom na tipko. Sistem deluje tako, da se vozički premikajo po vodilih, ki so vgrajena v tla. Vozički se premikajo samostojno, upravljamo ga s pritiskom na tipko, ki jo najdemo na zunanji kontrolni enoti ali na sami strukturi vozička. Ko kovinski regali niso v uporabi, so stisnjeni skupaj, tako da zavzemajo minimalno prostora. Vsi arhivski kovinski regali za večje obremenitve imajo električno krmiljenje, saj bi bilo ročno upravljanje zaradi velike teže, preveč naporno. So zelo prilagodljivi, zato jih je mogoče vgraditi v že obstoječe ali pa v novo zgrajene prostore. Njihove prednosti so: zanemarljiva poraba električne energije, povečana kapaciteta skladiščenja, zmanjšanje stroškov skladiščenja, v distribucijski proces lahko vključimo obstoječo opremo za manipulacijo.

Kovinsko pisarniško pohištvo za shranjevanje raznih map so predalniki in kartotečne omare

V naši ponudbi pisarniškega pohištva najdete tudi različne vrste predalnikov. Kartotečni kovinski predalnik se uporablja za shranjevanje kartotek in visečih map različnih dimenzij. Opremljen je s ključavnico in je zaščiten proti prevrnitvi. Predali, ki jih je možno dodatno razdeliti s pomočjo pregrad, imajo kakovostna 100% izvlečna vodila. Njihova nosilnost je 40 kg. Ker imajo kovinsko dno, lahko kartoteke odlagamo neposredno na dno. Kartotečne omare so dobavljive v standardnih barvah svetlo siva in gosje sive, imate pa na voljo veliko izbiro drugih barv z doplačilom. Možno jih je nadgraditi z dodatno opremo kot so izvlečne police, razni okvirji in predali, ki še pripomorejo k boljšemu izkoristku prostora. Na voljo so z različnimi tipi vrat. Odločimo se lahko za klasična krilna vrata, drsna vrata ali rolo vrata. Drsna in rolo vrata pisarniškega pohištva pridejo prav, ko smo omejeni s prostorom.

Morda ti bo všeč tudi...