Krema za mišice je pripomoček, ki nam lahko olajša življenje

Pernaton gel

Utrujene mišice so težava, s katero se kdaj pa kdaj sreča prav vsakdo. V ta namen prav pogosto posežemo po kremah za regeneracijo mišic, ki so na voljo v različnih oblikah.  Poznamo kreme za bolečine v mišicah, gele, losjone, masažna olja in obkladke, ki imajo lahko podobne principe učinkovanja, katerega bomo izbrali je odvisno od preferenc, načina uporabe, pričakovanj in nenazadnje tudi vrste naših težav. Krema za mišice je lahko zelo uspešna pri lajšanju bolečin povzročenih s športnimi napori, uporablja pa se tudi za lajšanje drugih težav z mišicami, ki so lahko posledica ostalih vzrokov, ki niso povezani s športom.

Zlasti pri športnikih je lahko masaža z različnimi pripravki, kot so kreme, geli, masažna olja ipd., zelo dobrodejna, saj dodatno stimulira mišice, da se sprostijo ter ogrejejo. Vendar pa tovrstnih izdelkov ne uporabljamo le po, temveč tudi pred samim športnim udejstvovanjem, zlasti kadar smo se v preteklosti že soočili s poškodbami. Z grelno ali ogrevalno kremo naše telo temeljito pripravimo na večji napor in na ta način zmanjšamo možnost ponovitve poškodb, celo bolj kot bi to storili zgolj s fizičnim ogrevanjem.

Grelna krema torej prispeva k olajšanju bolečin v sklepih in mišičnemu tkivu, spodbuja okrevanje in olajšanje mišičnih krčev po intenzivni športni vadbi, pomirja preobremenjene mišice, hkrati pa omogoča tudi odličen preventivni ukrep, saj redno nanašanje na razboleli predel po aktivnosti, preprečuje resne poškodbe.

Morda ti bo všeč tudi...