Krema za sončenje za dojenčke in otroke mora nuditi dobro UV zaščito

Krema za sončenje za dojenčke mora biti zanesljiva in varna. Sestavine morajo biti naravne, da ne povzročajo raznih alergijskih reakcij, morajo pa biti dovolj učinkovite, da nudijo najboljšo zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki spektra UVA in UVB. Sončni žarki poškodujejo našo kožo, kar se kaže kot pordelost in kasneje kot porjavitev. Še posebej je občutljiva koža dojenčkov in otrok, zato jo moramo temeljito zaščititi. Poleg kreme za sončenje morajo dojenčki in otroci v primeru daljšega izpostavljanja soncu nositi še dodatno zaščito, ki je klobuk in sončna očala. Zelo učinkovita zaščita so tudi oblačila z UV zaščito, ki so namenjena kopanju. Sončni žarki prehajajo skozi vodo, zato je zmotno prepričanje, da nas v vodi sonce ne more opeči. Iz tega razloga so najboljše kreme za sončenje za otroke vodoodporne in tako nudijo ustrezno zaščito. Vseeno je pa priporočljivo, da se nanos zaščitnega sredstva po kopanju obnovi, saj se ga delno odstrani tudi z brisačo. Učinkovito zaščito nudi krema samo v primeru, ko je nanešena na kožo v zadostni količini. Premajhna količina ne nudi ustrezne zaščite. Za dojenčke in otroke je okvirna priporočljiva količina zaščitnega sredstva 36 ml. Potrebno ga je enakomerno in temeljito razmazati.

Najboljša krema za sončenje za dojenčke vsebuje samo naravne nealergene sestavine

naravna krema za sončenje za otroke

V našem prodajnem programu imamo različne naravne kreme za sončenje za otroke. Blagovna znamka Mommy Care ima dva proizvoda, ki imata zaščitni faktor 15 in 30. Krema za obraz je narejena iz karitejevega masla, jojobe in kamilice, ki kožo neguje. Ne vsebuje parabenov, mineralnih olj in raznih petrokemikalij, ki so škodljive zdravju. Zaščitno sredstvo zagotavlja visoko stopnjo zaščite in je varno celo za dojenčke. Blaga krema je bila narejena specifično za varovanje in nego dojenčkove kože, ki rabi zanesljivo zaščito. Vsebuje sestavine, ki fizično odbijajo sončne žarke zato je zelo varna za uporabo tudi na občutljivi koži. Drugi tip zaščitnega sredstva Mommy Care je roll on krema z zaščitnim faktorjem 30. Je mineralno sredstvo s širokim spektrom delovanja in nudi najboljšo zaščito za dojenčke pred UVA in UVB sončnimi žarki. Zasnovano je bilo z mislijo na najmlajše, zato je zelo nežno a še vedno zelo učinkovito. Zaščitno sredstvo je izdelano iz naravnih in organskih sestavin ter iz mineralov, je lahke teksture in nudi najboljšo zaščito. Uporabljati ga je potrebno tako, da se ga nanese na kožo že pred izpostavljanjem soncu. Ko se vmasira prva plast sredstva, je priporočljiv nanos še ene plasti. Da bi zagotovili ustrezno zaščito je najboljše nanos obnoviti po vsakem kopanju. Priporočljiv je nanos vsake dve uri. Ne glede na to, da je dojenček ali otrok namazan z zaščitnim sredstvom, ga ne izpostavljajte soncu med 11 in 16 uro, saj je sonce premočno za tako občutljivo kožo.

Katero kremo za sončenje za dojenčke izbrati je odvisno od raznih lastnosti kože

Druga krema za sončenje za otroke, ki jo imamo v prodajnem programu je Afrodita Sun care kids. Je vodoodporno zaščitno sredstvo za sončenje, ki z UV faktorjem 30 nudi visoko in zanesljivo zaščito pred sončnimi žarki oziroma pred sončnimi opeklinami in poškodbami zaradi UV sevanja. Izdelek Sun care kids je dermatološko testiran in zato varen za uporabo na občutljivi koži dojenčkov in starejših otrok. Nanese se zelo enostavno, možen je tudi nanos na mokro kožo. Hitro se vpija in na dojenčkovi koži ne pušča mastne plasti. Glavne aktivne sestavine zaščitnega sredstva za sončenje so vitamin E, ki kožo blaži in pomirja, hkrati pa je močan antioksidant, ki nudi dobro zaščito pred prostimi radikali. Bisabolol, ki je druga aktivna sestavina pa ima baktericidno in bakteriostatično delovanje, kar pomeni, da zavira rast bakterij. Deluje tudi protivnetno, na način, da nevtralizira toksine bakterij, ki dražijo kožo. Regenerativno delovanje pomeni, da se staranje kože zmanjša zaradi česar se koža hitreje celi in obnavlja. Pomirjujoče deluje na kožo, saj ima tudi protibolečinsko delovanje. Za zagotavljanje najboljše zaščite je potrebno sredstvo nanesti na dojenčkovo kožo pred izpostavljanjem soncu. Nanos je priporočljivo med sončenjem obnavljati , še posebej po znojenju, plavanju in otiranju z brisačo.

Naravna krema za sončenje za dojenčke mora biti nanešena v zadostni količini

najboljša krema za sončenje za otroke

Katero kremo za sončenje za otroke izbrati, je odvisno od tipa kože. Nekaterim bolj ustrezajo mastne teksture, drugim pa so bolj všeč kreme z lahkotnejšo teksturo. Vse kreme za sončenje za otroke, ki jih dobite pri nas, so učinkovite pri zaščiti proti UVA in UVB sončnim žarkom. Upoštevati je potrebno navodila za uporabo, saj edino ob upoštevanju navodil delujejo zaščitna sredstva za sončenje optimalno. Dojenčkova koža je zelo občutljiva, saj še nima razvite takšne naravne zaščite kot jo ima odrasel človek. Zato je skrb za ustrezno zaščito tako zelo pomembna. Nežna koža je veliko bolj dovzetna za opekline, kar lahko uspešno preprečimo z nanosom najboljših krem za sončenje. Kožo je potrebno negovati tudi po sončenju, saj mora pridobiti nazaj vlago. Za to so namenjeni negovalni izdelki, ki kožo vlažijo in nahranijo. Nudimo različne izdelke, ki so namenjeni regeneraciji občutljive kože dojenčkov in otrok. Aloe vera je primerna za vsa starostna obdobja, saj je popolnoma naravna, kožo pomirja in hrani. Nanesti jo je potrebno po tuširanju, na čisto kožo.

 

Morda ti bo všeč tudi...