Krivljenje cevi nam lahko pride prav na različnih področjih

Gre za oblikovanje kovinskih cevi z uporabo hidravlične sile, ki jo dosežemo s pomočjo krivilnih strojev CNC. Načeloma cev lahko zavijemo do 180 kotnih stopinj, oblikovati pa jo je mogoče tudi pod različnimi koti, v več smereh in z različnimi premeri. Postopek, če to pripomore k izboljšanju končnega izdelka, v določenih pogojih poteka tudi s pomočjo toplotne energije. Uporaben je v različne namene. S krivilnim strojem oblikujemo izpušne, vodovodne cevi, cevi za industrijo, ograje, okrasne elemente, umetniške izdelke, glasbila (trobente, baritone, saksofone idr.) ter številna druga področja.

Krivljenje pločevine sodi med najbolj razširjene tehnološke postopke preoblikovanja kovin, profilov in cevi, pri katerih se uporabljajo sodobne, numerično krmiljene naprave (CNC). Krivljenje pločevine iz aluminija in drugih materialov poteka tako, da jo najprej vpnemo, nato pa postopoma krivimo od enega konca, proti drugemu. Krivilni stroj najprej, v določeno smer in pod določenim kotom, ukrivi njen začetek, nato pa se premakne naprej, tako da lahko, bodisi v enaki ali drugačni smeri, krivi naslednje mesto. S pomočjo numeričnega krmiljenja vnaprej natančno določimo kot in smer krivljenja.

V podjetju Skitti uporabljajo le vrhunske CNC stroje za krivljenje pločevine, ki zagotovijo brezhibno storitev in kakovostne končne izdelke in omogočajo, da pločevino ali cevi krivimo v enem kosu, brez da bi jih morali odložiti. Takšno krivljenje poteka nadvse natančno, hitro, omogoča pa tudi izdelavo izjemno kompleksnih oblik in poljubno število njihovih natančnih ponovitev.

Stroj za krivljenje cevi

Morda ti bo všeč tudi...