Krivljenje cevi z vrhunskimi aparati je izjemno natančno in hitro

Numerično krmiljenje je izredno natančno in hitro ter pomeni številsko upravljanje. Obdelovalnemu stroju vnesemo vse potrebne podatke katere ta procesira in jih posreduje elementom na stroju, ki nalogo izvršijo. CNC stroj omogoča krivljenje cevi v velikem številu ponovitev in CNC krivljenje pločevine zahtevnih oblik. Najboljša lastnost CNC strojev je, da jih lahko uporabimo za več vrst obdelave, kar pomeni da ga lahko uporabimo za krivljenje profilov, krivljenje cevi in druge vrste kovin. Krivljenje cevi s trnom imenujemo mehanski proces, pri katerem del stroja, ki mu pravimo trn, potiska cev v različne smeri – jo upogiba in tako z enim ali več zavoji dobimo želeno obliko. Enak postopek uporabljamo pri CNC krivljenju pločevine ali pri krivljenju profilov. S tem postopkom lahko dobimo zapletene oblike iz vseh vrst materialov in oblik, saj lahko krivimo pravokotne, kvadratne, elipsaste in seveda okrogle cevi. Cevi so lahko različnih materialov in debeline.

krivljenje pločevine

CNC krivljenje pločevine je najbolj razširjen postopek preoblikovanja kovin

CNC krivljenje pločevine je tehnološki postopek s katerim preoblikujemo vse vrste kovin. To nam omogoča vrhunsko zmogljivi in sodobni stroj z numeričnim krmiljenjem. S pomočjo le tega lahko npr. celo, tanko, valjano kovino obdelamo z enim postopkom. Prav tako kot pri krivljenju cevi, je pločevina zaradi svojih lastnosti zelo primerna za obdelavo in formiranje. Pri postopku CNC krivljenja pločevine, le to najprej vpnemo v stroj, kateri jo potem postopoma obdeluje iz ene strani proti drugi. Stroj po korakih, pod določenim kotom in smerjo, ki smo mu jo določili z numeričnim krmiljenjem, krivi centimeter za centimetrom pločevine. Enako poteka krivljenje cevi ali krivljenje profilov. Zaradi programa in računalniškega vodenja, lahko iste parametre uporabimo za izdelavno naslednjega izdelka saj je stroj že pripravljen, kar pa pomeni velik prihranek pri času in denarju. CNC krivljenje pločevine, krivljenje cevi ali krivljenje profilov vseh vrst, s primernim strojem poteka enostavno ne glede na materiale, čeprav med njimi obstajajo razlike v lastnostih. Največ je v uporabi pločevina iz aluminija, bakra, brona, titana, niklja in iz nerjavečega jekla.

krivljenje cevi

Krivljenje profilov ali krivljenje cevi za unikatne projekte

V dolgih letih našega delovanja smo pridobili ogromno izkušenj in se ves čas izpopolnjujemo, izobražujemo in dopolnjujemo našo tehnologijo. Iti v koraku s časom je pomembno, saj želimo našim strankam nuditi vrhunske storitve. Po dogovoru se lotimo tudi unikatnih projektov pri krivljenju cevi ali CNC krivljenju pločevine, saj smo sposobni kvalitetno in pravočasno izdelati tudi izdelke, ki nam predstavljajo največje izzive.

Morda ti bo všeč tudi...